На 29 юни 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 44200 - Стара Загора от Сухопътните войски, с ръководител капитан Йордан Йорданов унищожи 1 брой артилерийски снаряд, открит под паметника на връх Шипка, източно от Руския паметник, община Казанлък.
На 03.07.2012г. от 11.00 часа на площада в град Хасково ще се проведе тържествен ритуал по изпращане на военнослужещите от Седма рота за действие в зоната за отбрана на летище Кабул, Афганистан в операцията на международните сили за поддържане на сигурността ISAF в  Афганистан.
Национален командир на контингента е полковник Пламен Атанасов от Командването на Сухопътните войски, а  командир на ротата е капитан Христо Василев.
Седма рота за действие в зоната за отбрана на летище Кабул е сформирана от военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково и проведе подготовката си в района на формированието. Готови да изпълнят своята мисия в Афганистан са 165 военнослужещи, от които 5 жени.
На ритуала ще присъстват командирът на Сухопътните войски генерал – майор Стефан Василев, командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Петър Петров, близки на миротворците и граждани  на гр. Хасково.
На 28 и 29.06.2012 г., комисия от командването на Сухопътните войски с председател полковник Петко Маринов, проведе сертифициране на HUMINT група за участие в Силите за отговор на NATO ( NRF- 2013). Сертифицирането се проведе под формата на тактико - специално учение в района на военно формирование 24620 – Свобода и гр. Чирпан. Поставените цели и задачи бяха изпълнени качествено и в срок.
В резултат на публикация в Сливен инфо от 26 юни, относно брожения сред военнослужещите от военно формирование 22220- Сливен, Командването на Сухопътните войски извърши проверка, която показа следното:
Няма напрежение и недоволство сред личния състав на в.ф. 22220 – Сливен. Войсковият живот протича нормално. Личният състав участва активно в мероприятията по прочистване на засегнатия от взривовете на складовете на фирма „Берета Трейдинг” район около село Лозенец. Учебният процес се води по план.
Няма утвърдени структурни схеми, на базата на които да бъдат изготвени длъжностни разписания.
Не е стартирана процедурата по назначаване на комисии за определяне на военнослужещите по новите длъжностни разписания.
На военнослужещите от в.ф. 22220 – Сливен е разяснена предстоящата реорганизация, правилата и реда за определянето им за съответните длъжности.
След 1 декември 2012 г. около 35% от военнослужещите във ... още
На 25 юни 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 26400 - Благоевград от Сухопътните войски, с ръководител капитан Петър Трайков унищожи 1 брой ръчна настъпателна граната, открита при ремонт на стара къща в землището на с. Друмохар (махала Малинска), община Невестино, област Кюстендил.
На 26 юни 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 44220 – Пловдив от Сухопътните войски, с ръководител капитан Росен Русанов унищожи 1 брой артилерийски снаряд, открит в частен двор на ул. “Тюлбенска” № 47 в гр. Казанлък.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени