От 30.01. до 03.02.2012 г. началнинкът на щаба на  бригада „Югоизточна Европа” полковник Йоанас Хаджидимос ще извърши инспекция на декларираните формирования от Сухопътните войски в състава на Многонационална бригада  «Югоизточна Европа».
По време на инспекцията той ще присътва на брифинг на командира на военно формирование 24150 – Стара Загора бригаден генерал Петър Петров и ще наблюдава занятия на полигон «Люляк» на военно формирование 48430 – Стара Загора, което е декларирано за участие в състава на бригада „Югоизточна Европа”.
Преди да отпътува от страната на 3 януари, полковник Йоанас Хаджидимос ще проведе работна среща със заместик-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов, който в периода 2005 г. – 2007 г. е бил командир на Многонационална бригада  «Югоизточна Европа».
По молба на областният управител на Стара Загора г-н Недялко Недялков, с разрешение на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев вчера 26.01.2012 г. две модулни групи от военно формирование 24150 – Стара Загора оказаха помощ на населението в разчистването на пътища в тежките зимни условия след падналите снеговалежи.
Първата от тях от 22.30 до 03.15 часа в състав от две бойни машини и 7 военнослужещи под ръководството на командира на военното формирование бригаден генерал Петър Петров се включиха в разчистването на пътя Стара Загора – с. Подслон – Нова Загора. В продължение на няколко часа те изтеглиха 15 автомобила и 3 камиона, който бяха блокирани от натрупания сняг. В резултат на съвместните действия на военнослужещите, органите на МВР и почистваща техника от община Стара Загора пътя Стара Загора Нова Загора беше отворен.
Втората модулна група от 23.40 до 02.35 часа в ... още
По случай празника структурите „Личен състав” – 23 януари - наследници на създадената  с указ № 9 от 23 януари 1890 година  на княз Фердинанд  мобилизационно-строева организация на Българската армия, командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Стефан Василев изпрати поздравителна телеграма до войските. В нея той благодари за професионализма и неуморния труд на военнослужещите и цивилните служители, работещи в тези структури и им пожела здраве и нови професионални успехи. По този повод генерал-майор Стефан Василев връчи поздравителен адрес на началника на отдел „Личен състав” в командването на Сухопътните войски полковник Анатоли Димитров и награди с предметни награди отличили се военнослужещи и цивилните служители от отдела.
Във връзка с положително становище на министъра на отбраната на Р България г-н Аню Ангелов на молба от Българската федерация по ски и заповед на Командира на Сухопътни войски генерал майор Стефан Василев от 23.01.2012 г. 25 военнослужещи от състава на Сухопътните войски (20 военнослужещи от в.ф. 28330-гр.Смолян и 5-ма военнослужещи от военно формирование 32990-гр.Пловдив) се включиха в подготовката на състезателното трасе за Световната купа по ски в курортен комплекс "Банско".
Друга група от 15 военнослужещи от  в.ф. 28330-гр.Смолян ще се включат в  подготовката на състезателното трасе за провеждане на Европейската купа по ски за мъже слалом в  курортен комплекс "Пампорово", което ще се проведе  на 12 и 13.02.2012 г. След състезанието групата ще замине за курортен комплекс "Банско", където общо 35 военнослужещи от  в.ф. 28330 - Смолян  и 5-ма от  в.ф. 32990 - гр.Пловдив, ще участват в подготовката на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени