По молба на областният управител на Стара Загора г-н Недялко Недялков, с разрешение на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев вчера 26.01.2012 г. две модулни групи от военно формирование 24150 – Стара Загора оказаха помощ на населението в разчистването на пътища в тежките зимни условия след падналите снеговалежи.

Първата от тях от 22.30 до 03.15 часа в състав от две бойни машини и 7 военнослужещи под ръководството на командира на военното формирование бригаден генерал Петър Петров се включиха в разчистването на пътя Стара Загора – с. Подслон – Нова Загора. В продължение на няколко часа те изтеглиха 15 автомобила и 3 камиона, който бяха блокирани от натрупания сняг. В резултат на съвместните действия на военнослужещите, органите на МВР и почистваща техника от община Стара Загора пътя Стара Загора Нова Загора беше отворен.

Втората модулна група от 23.40 до 02.35 часа в състав от 7 военнослужещи и 2 бойни машини под ръководството на заместник-командира на военното формирование полковник Митко Митев участваха в разчистването на пътя Стара Загора  - с. Ягода- с. Ветрен – с. Нова махала и оказа помощ на дерайлирали в снежната виелица  автомобили.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени