На 21.11.2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от състава на военно формирование 44200 – Стара Загора с ръководител капитан Йордан Йорданов унищожи един брой учебна противопехотна осколочна скачаща мина ПСМ – 1, открита в пристройка към къща на ул. „Света Богородица” № 63 в гр. Стара Загора.
На 21 ноември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия в състав от 3 човека, с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов от военно формирование 52740 – Хасково, унищожи 1 брой противопехотна скачаща мина ПСМ – 1, открита в землището на село Горно Капиново, община Кирково, област Кърджали.
Президент на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили – Росен Плевнелиев; Председател на Народното събрание – госпожа Цецка Цачева;  Министър-председател на Република България – Бойко Борисов;  Министър на отбраната на Република България – Аню Ангелов;  Директор на дирекция „Управление на човешките ресурси” в Министерство на отбраната –Иван Иванов;  Директор на дирекция „Планиране, програмиране и бюджет” в Министерство на отбраната – Добромир Тотев;  Директор на дирекция „Правно-нормативна дейност” в Министерство на отбраната – госпожа Елена Маркова;  Заместник-директор на дирекция „Отбранителна политика” – полковник Радостин Илиев;  Директор на дирекция „Комуникационни и информационни системи” в Министерство на отбраната – бригаден генерал Христо ... още
На 16 и 20 ноември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия № 11 от военно формирование 52590 - Ямбол от Сухопътните войски, с ръководител капитан Димитър Дренски унищожи 2 бр. противотанкови гранати, открити  в земеделски земи край с. Лозенец, община Стралджа.
Командването на Сухопътните войски организира турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ за журналисти от централните средства за масова информация по повод празника на Сухопътните войски, 19 ноември 2012 г.

Отбелязването на празника е свързано с честването на 127-та годишнина от победата в Сръбско-българската война от 1885 година.

Провеждането на турнира по стрелба с журналисти ще се проведе на полигон „Сливница“ на 15 ноември (четвъртък) от 10.00 часа.Ще бъдат наградени журналистите, отразявали най-активно през 2012 година дейността на Сухопътните войски.

Финалът на турнира по стрелба със стрелково оръжие за купата на командира на Сухопътните войски, с участието на военнослужещи, ще се проведе на същия ден на полигон „Сливница“.

Постоянно акредитираните журналистите, могат да заявят своето участие на телефон 02/9223015 до 16.00 часа на 14 ноември 2012 г. За журналисти, които ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени