Президентът Росен Плевнелиев определи 27 януари 2013 година за дата на провеждане на национален референдум с въпрос: "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?". Във връзка с официалното начало на кампанията – 27.12.2012 г. – на сайта на министерството на отбраната е активирана връзка „Референдум за развитието на ядрената енергетика в Република България”, където може да се получи информация за мотивите, начина на гласуване, мястото, времето и реда на провеждане на референдума.
На 20 декември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от състава на военно формирование 26400 - Благоевград, с ръководител капитан Петър Трайков унищожи 4 бр. ръчни нападателни и отбранителни гранати, патрони – 22 бр., капсул- детонатори – 11 бр. и огнепроводен шнур – 25 м., открити в частен имот в гр. Гоце Делчев, област Благоевград.
На 14 и 15 декември 2012 г., във ВПД «Рибарица», по инициатива на Командването на Сухопътните войски се проведе конференция на тема «Изпълнение от Сухопътните войски на задачите по трите мисии на Българската армия».
В конференцията взеха участие офицери от Командването на Сухопътните войски и командирите на основните военни формирования.
В уводните си думи командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Нейко Ненов изказа благодарност на командира на в.ф. 28880 – Белене полковник Иван Стоянов за навременната и отлично свършена работа по отстраняване на повредите във ВПД Рибарица, за да може почивният дом да отвори врати отново и да посреща военнослужещите  и техните семейства в полите на Тетевенския Балкан.
Фокус на конференцията беше комплектоването и подготовката на сухопътни сили за изпълнение на задачи по трите мисии на Българската армия.
Командирът на Сухопътните войски наблегна на въпросите, касаещи ... още
Сборният отбор на Сухопътните войски е на първо място с 65 точки в крайното комплексно класиране на Общоармейските шампионати за 2012 г. по футбол, волейбол, военен трибой, стрелба с пистолет „Макаров”, дуелна и щафетна стрелба и ски. Състезанията бяха проведени в градовете Плевен, Варна, Шумен, Велико Търново, Казанлък и Боровец.
На второ място е класиран отборът от военно формирование 34750 – Карлово, а на трето този от военно формирование 32990 – Пловдив.
РЪКОВОДСТВОТО НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ БЛАГОДАРИ НА УЧАСТНИЦИТЕ ЗА ПОЛОЖЕНИТЕ УСИЛИЯ И ПОСТИГНАТИТЕ ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ!
Генерал-майор Нейко Ненов отпътува днес, 03.12.2012 г., за участие в осмото заседание на Съвместната комисия по изпълнение на „Споразумението за сътрудничество в областта на отбраната”  (ССОО) между правителствата на Република България и САЩ. Заседанието ще се проведе на 04.12.2012 г. в Щутгарт, Германия. Генерал-майор Ненов е част от българската делегация, в която участват представители от Министерството на отбраната и от други министерства и агенции, имащи отношение към разглежданите въпроси.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени