Първи март е денят, в който органите по логистичното  осигуряване в Сухопътните войски  празнуват своя професионален празник. Този ден е празник и на военно формирование 46690 – Пловдив. По случай празника във военното формирование е организирано провеждането на Ден на отворените врати. Да посетят и да се запознаят с дейността на формированието са поканени представители на държавната и местната власт, военно патриотичните съюзи, семействата на военнослужещите и цивилните служители, и граждани. Те ще имат възможност да разгледат организираните учебни центрове, на които ще се представи  логистична военна техника за евакуация и транспорт, полеви ремонтен участък и модул за логистично осигуряване на пехотни подразделения. За създаване на празнично настроение на военнослужещите и техните гости ще допринесе и участието представителния военнен духов оркестър на ВВС.
      На същият ден своя празник ще отбележат и военнослужещите от ... още
От 29 февруари до 02 март 2012 г. на територията на ГУЦ «Анево» и военно формирование 34750 – Карлово ще се проведе ротно тактико-специално учение за сертифициране на  12 охранителна рота  за охрана на летище  Кандахар от състава на Българската армия,   определена за участие в състава на Международните сили  за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).  Темата на учението е «Действие на ротата при изпълнение на задачи по охрана на летище». Председател на комисията, която ще сертифицира готовността на ротата е подполовник Живко Тодоров от отдел «Операции и подготовка»  в Щаба по отбраната.
Командир на ротата е майор Митко Балтов, а национален командир на контингента - подполковник Георги Тодоров Гатев от военно формирование  34750 – Карлово. 
 
На 29 февруари 2012 г. командирът на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев ще се срещне със сухопътното аташе на САЩ в България подполковник Брус Карсуел.
Срещата е по молба на подполковник Брус Карсуел и на нея  той ще бъде  запознат с участието на Сухопътните войски на Българската армия в операцията по оказване на помощ на населението при отстраняване последствията от наводнението в област Хасково. Генерал-майор Стефан Василев  и подполковник Брус Карсуел ще разгледат и  възможностите за оказване на   помощ от Сухопътните войски на САЩ в Европа при бъдещи природни бедствия и готовността за предоставяне на американски инженерни специалисти за оценка състоянието на водоемите в застрашените райони на страната.
В изпълнение на Програмата на Европейското командване на САЩ за времето от 27.02. до 02.03.2012 г. в гр. Подгорица, Черна гора подполковник Димитър Митев от военно формирование 22450 – София и капитан Станимир Петров от военно формирование 34750 – Карлово ще вземат участие в семинар  по въпросите на кибер-сигурността.
В семинара  ще участват представители на страните членки на НАТО и ще се обсъждат въпроси, свързани с повишаване на способностите за осигуряване на по-висока сигурност и защита на компютърните системи и мрежи във въоръжените сили на Алианса.
На 20 февруари 2012 година на централния площад в град Хасково за проявен висок професионализъм по време на  аварийно-спасителните действия  по време на наводнението в бедстващите райони в Хасковска област с тържествен ритуал бяха наградени следните военнослужещи:
 
от  Министъра на отбраната 
 
1. С „Обявяване на благодарност”:
1. Бригаден генерал Нейко  Ненов НЕНОВ  – заместник-командир на Сухопътните войски.
2. Бригаден генерал Петър Петков ПЕТРОВ – командир на 2-ра лекопехотна бригада.
 
2. С награден знак „За отлична служба” – за офицери – първа степен и парична награда в размер на 500 (петстотин лева):
1. Полковник Митко Желев МИТЕВ – заместник-командир на военно формирование 24150 – Стара Загора.
2. Подполковник Данчо Станев Николов - командир на военно формирование 52740 ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени