Първи март е денят, в който органите по логистичното  осигуряване в Сухопътните войски  празнуват своя професионален празник. Този ден е празник и на военно формирование 46690 – Пловдив. По случай празника във военното формирование е организирано провеждането на Ден на отворените врати. Да посетят и да се запознаят с дейността на формированието са поканени представители на държавната и местната власт, военно патриотичните съюзи, семействата на военнослужещите и цивилните служители, и граждани. Те ще имат възможност да разгледат организираните учебни центрове, на които ще се представи  логистична военна техника за евакуация и транспорт, полеви ремонтен участък и модул за логистично осигуряване на пехотни подразделения. За създаване на празнично настроение на военнослужещите и техните гости ще допринесе и участието представителния военнен духов оркестър на ВВС.
      На същият ден своя празник ще отбележат и военнослужещите от ... още
От 29 февруари до 02 март 2012 г. на територията на ГУЦ «Анево» и военно формирование 34750 – Карлово ще се проведе ротно тактико-специално учение за сертифициране на  12 охранителна рота  за охрана на летище  Кандахар от състава на Българската армия,   определена за участие в състава на Международните сили  за поддържане на сигурността в Афганистан (ISAF).  Темата на учението е «Действие на ротата при изпълнение на задачи по охрана на летище». Председател на комисията, която ще сертифицира готовността на ротата е подполовник Живко Тодоров от отдел «Операции и подготовка»  в Щаба по отбраната.
Командир на ротата е майор Митко Балтов, а национален командир на контингента - подполковник Георги Тодоров Гатев от военно формирование  34750 – Карлово. 
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени