Първи март е денят, в който органите по логистичното  осигуряване в Сухопътните войски  празнуват своя професионален празник. Този ден е празник и на военно формирование 46690 – Пловдив. По случай празника във военното формирование е организирано провеждането на Ден на отворените врати. Да посетят и да се запознаят с дейността на формированието са поканени представители на държавната и местната власт, военно патриотичните съюзи, семействата на военнослужещите и цивилните служители, и граждани. Те ще имат възможност да разгледат организираните учебни центрове, на които ще се представи  логистична военна техника за евакуация и транспорт, полеви ремонтен участък и модул за логистично осигуряване на пехотни подразделения. За създаване на празнично настроение на военнослужещите и техните гости ще допринесе и участието представителния военнен духов оркестър на ВВС.

      На същият ден своя празник ще отбележат и военнослужещите от военно формирование 52740 – Хасково с командир подполковник Данчо Николов.  То е  сформирано в сегашния си вид на 01.03.2002г.. Формированието е наследник на 31 мотострелкови полк, който от своя страна продължи традициите на  създаденият през 1889г. 23-ти пехотен Шипченски полк.

      Военнослужещите от военното формирование неотдавна се отличиха в спасително-евакуационната операция за оказване на помощ на населението при наводнението в с. Бисер, област Хасково. За своите бързи и високо професионални действия много военнослужещи от формированието бяха наградени от министъра на отбраната Аню Ангелов, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов и командира на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев. По случай празника във военното формирование са организирани спортни състезания, а подполковник Данчо Николов  ще награди изявили се военнослужещи. За участие в тържествата е поканен и областният управител на Хасково  г-жа Ирена Узунова.

Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени