Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов удостои с „Плакет на Сухопътните войски“ и книга „История на Сухопътните войски на България – том 2“ за принос към отбраната на страната, дългогодишна безупречна служба в Сухопътните войски и по повод навършването на кръгли годишнини на  генерал-лейтенант о.з.Ангел Ангелов – командващ СВ (1990-1991 г.) -  90 години, генерал о.з. Златан Стойков – началник на Главния щаб на СВ (2003-2006 г.) – 70 години,  генерал-лейтенант о.з. Христо Христов – началник на Щаба на СВ (1987-1990 г.) – 90 години  и генерал-полковник о.з. Петко Прокопиев - началник на Щаба на СВ (1991-1992 г.) – 80 години.
Наградите връчи заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, който каза в своето приветствие: Имам удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски да Ви поздравя по ... още
На 12 април командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов представи пред личния състав на бригадата полковник Атанас Георгиев, назначен  на длъжността със заповед на министъра на отбраната.
Ритуал по тържествено посрещане и разформироване на 41-вия военен контингент, участвал в мисия на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане „Решителна подкрепа“ се състоя на 9 април на строевия плац на военно формирование 52590 - гр.Ямбол. Контингентът, с национален  командир полковник Тодор Тодоров, беше тържествено посрещнат след изпълнена шестмесечна задгранична мисия в Афганистан.
Тържественият строй беше приет от командира на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов, който връчи на отличилите се военнослужещи награди от министъра на отбраната, началника на отбраната, командващия на СКС и командира на Сухопътните войски.
Бригаден генерал Шопов поздрави военнослужещите за успешно изпълнените задачи по време на мисията и подчерта, че не се е съмнявал в техните умения и професионализъм.   
На ритуала присъстваха командирът на 42-ри механизиран батальон подполковник Велин Кехайов и командирът 20-ти самоходен ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени