Днес, 18 юли, към групата от 30 военнослужещи и 3 единици техника от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион в Ямбол, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, се включиха още 42 души с 3 единици техника от същите формирования. Действията им са насочени за овладяване на бушуващата огнена стихия между селата Воден и Крайново.
В рамките на деня още една група от 2-ра Тунджанска механизирана бригада помага в гасенето на пожара в района на село Малък Манастир. На терен действат 70 военнослужещи със 7 единици техника от 31-ви механизиран батальон – Хасково.
Военнослужещите са изпратени в района на бедствието по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков, в помощ на населението, служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и за да подсилят действията на колегите си от Сухопътните войски и Военновъздушните сили, които от сутринта оказват помощ ... още
Снимки: 3-то брк
Снимки: 3-то брк
През днешния ден, 40 военнослужещи със 6 единици техника от 110-ти логистичен полк – Пловдив, от състава на Сухопътните войски, се включиха в гасенето на пожара край село Отец Паисиево, област Пловдив.
Снимки: 110-ти логистичен полк – Пловдив
 
Днес, в Националния музей „Васил Левски”, беше връчена наградата на Комитет „Васил Левски”, на която тазгодишен носител е 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски.
Председателят на комитета инженер Стойо Карагенски изтъкна значимостта на  Стремци, като правоприемник на 28-ми пехотен Стремски полк, който е първото дислоцирано подразделение през 1904 г. в Карлово.  Той акцентира върху дейността на полка, подвига и всеотдайността на воините му във войните за национално обединение, Първата и Втората световни войни. Господин Карагенски подчерта, че 61-ва Стрямска механизирана бригада е неизменно свързана през годините с дейности за съхраняване и популяризиране на делото и заветите на Апостола, с мероприятия насочени към повишаване на военно-патриотичното възпитание сред младежта и обществеността, както и в оказване на подкрепа на населението по време на наводненията в Карловските села през 2022 г., а днес - в борбата с ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени