Военнослужещи от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на майор Борислав Войнов, отново участват в гасенето на големия горски пожар на българо-гръцката граница.
Днес, 25 юли, 22 военнослужещи със 6 единици техника, съвместно с пожарникарите от служба „Противопожарна безопасност и защита на населението“, служителите на горските стопанства, служители от МВР и доброволци, полагат усилия да овладеят и локализират пожара в местността Свети Илия между селата Петрово и Голешово, в посока Гоцев връх в планина Славянка.
 
Снимки: 3-то бригадно командване – Благоевград
 
Днес, 25 юли, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Ген. Тотлебен“ № 34, пред личния състав на Командването на Сухопътните войски беше прочетена заповед на министъра на отбраната за назначаване на длъжност главен експерт в отдел „Планиране“ и повишаване във военно звание „подполковник“ на майор Марин Цаловски.
Командирът на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков връчи новите пагони и нагръдния знак на Сухопътни войски на подполковник Цаловски и му пожела успех в дейността в Сухопътните войски.
На 26 юли в тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, началникът на отдел „Личен състав“ полковник Нанко Тарапанов прочете заповеди на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на полковник Красимир Кондев – началник на сектор в отдел  „Логистика“ и подполковник Стоян Стоянов – главен експерт в отдел „Операции“ в Командването на Сухопътните войски.
За безупречно изпълнение на функционалните задължения, проявено усърдие и трудолюбие със заповеди на командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков полковник Кондев и подполковник Стоянов бяха наградени с предметни награди, почетни грамоти и умалени копия на Представителното знаме на Сухопътните войски. Наградите връчи генерал-майор Дешков, който им благодари за службата, за всичко, което са направили за Сухопътните войски и им пожела здраве и успех. „Веднъж Сухопътни войски – ... още
Военнослужещи от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване - Благоевград, под ръководството на майор Борислав Войнов, се включиха в гасенето на големия горски пожар на гранична полоса в местността Свети Илия между селата Петрово и Голешово, в посока Гоцев връх в планина Славянка.
24 военнослужещи със 7 единици техника полагат усилия да овладеят и локализират пожара.
В следствие на силните пориви на вятъра, големият горски пожар, който бушуваше на територията на Република Гърция вече е на територията на Република България.
 
Снимки: 3-то бригадното командване – Благоевград
 
Нова група от 24 военнослужещи със 7 единици техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване – Благоевград, под ръководството на майор Борислав Войнов, се намират на граничната полоса, в местността Свети Илия между селата Петрово и Голешово, в посока Гоцев връх, в планина Славянка.
Военнослужещите са в готовност за гасене на големия горски пожар, който в момента бушува на територията на Република Гърция, при преминаването му на територията на страната.
 
Снимки: 3-то бригадно командване – Благоевград
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени