Днес, 23 юли, на посещение в Република България беше командирът на Сухопътните войски на Италианската република генерал-лейтенант Кармине Масиело.
По време на визитата си, генерал-лейтенант Масиело, се срещна с командира на Сухопътните войски на Република България генерал-майор Деян Дешков. На срещата бяха обсъдени въпроси, касаещи съвместната подготовка, както и бъдещи общи инициативи.
След срещата си с командира на Сухопътните войски, генерал-лейтенант Масиело посети Многонационалната бойна група на НАТО на територията на страната на учебен полигон „Ново село“.
 
Снимки: Иван Иванов – Командване за логистична поддръжка
 
Днес, 23 юли, 25 военнослужещи с 6 единици специализирана техника от 3-ти механизиран батальон на 3-то бригадно командване – Благоевград, под ръководството на майор Борислав Войнов, са на граничната полоса, в местността Свети Илия между селата Петрово и Голешово, в посока Гоцев връх, в планина Славянка.
Военнослужещите са в готовност да подпомагат пожарникарите от служба „Противопожарна безопасност и защита на населението“, горските служители и служителите от МВР за гасене на големия горски пожар, който в момента бушува на територията на Република Гърция, при преминаването му на територията на страната. Районът на пожара е пресечен и трудно достъпен за техника. Горят десетки декари иглолистна растителност.
Военнослужещите действат на основание отправено искане от областния управител на област Благоевград Георги Динев и по заповед на командира на Сухопътни войски генерал-майор Деян Дешков.
 
Снимки: 3-то бригадно командване – Благоевград
 
41 военнослужещи със 7 единици техника от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион на 2-ра Тунджанска механизирана бригада и днес се бореха да овладеят пожара край село Крайново, област Ямбол.
 
Снимки: 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора
 
И през днешният 22 юли, 41 военнослужещи със 7 единици техника от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, под ръководството на командира на механизирания батальон подполковник Иван Иванов, се борят да потушат пожара в района на село Воден, област Ямбол.
 
Снимки: 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени