През месец февруари формированието в Свобода съвместно с ОУ ”Васил Левски” гр. Чирпан организираха конкурс за рисунка по случай 3 март – Националния празник на Република България. Темата на конкурса е „Освобождението на България” и творбите трябваше да представят портрети на герои, паметници на признателност, битки и сражения, свързани с националноосвободителните борби на българския народ.
        На 02.03.2022 г. комисия избра най-оригиналните рисунки, за които учениците от ОУ ”Васил Левски” получиха грамоти от командира на формированието подполковник Минчо Минев. От името на участващите деца директорът Киро Пенев подари портрет на полковник Борис Дрангов на подполковник Минев, а всички рисунки ще бъдат изложени във Военен клуб гр. Чирпан.
Празникът започна с тържествено строяване, прочитане на заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов  и подполковник Светослав Годинов, командир на 31-ви механизиран батальон.
Подполковник Годинов произнесе слово, в което разказа накратко през какви предизвикателства е преминал батальонът през изминалите 20 години, като подчерта, че постигнатото досега е плод на усилията на всеки един, служил тук. Той пожела на личния състав „преди всичко здраве и все така да бъдем „обединени в целите!”. Поздравление към личния състав произнесе и бригаден генерал Станимир Христов, който поднесе на подполковник Годинов плакет. От своя страна командирът на батальона  връчи юбилейни монети на командира на бригадата и на бившите командири на 31-ви мб – полковник Данчо Николов (в периода  30.09.2010 г. - ... още
Днес началникът на Научноприложния център по военна епидемиология и хигиена полковник доцент д-р Андрей Галев, д.м., изнесе лекция „Имунизация при коронавирусната инфекция“ пред личния състав на Командването на Сухопътните войски, в която изчерпателно и достъпно разясни основни понятия, мерки и препоръки за борба с вируса.
 Ритуалите по отдаване на почит пред паметта и делото на великия син на България започват днес, 18 февруари в Белене от 11.00 часа, когато военнослужещите от 55 инженерен полк ще поднесат венци и цветя пред паметната плоча на героя в двора на основно училище „Васил Левски”.
Ритуалът ще продължи в Стара Загора и Хасково от 11.00 и 12.00 ч. от военнослужещите от състава на 2-ра механизирана бригада, които ще почетат годишнината от гибела на Апостола с военни ритуали.
 В Горна Оряховица в 11.00 ч. военнослужещите от в.ф. 22790 ще поднесат венци и цвета пред бюст-паметника на Апостола в града.
В 12.00 часа в Асеновград военнослужещите от в.ф 24490 ще положат венци и цветя пред едноименния паметник в града.
Смолянските алпийци ще поднесат венец пред бюст - паметника на „Васил Левски“ в Природо-математическата гимназия в кв. Райково  в 12.10 ч. 
В 18.00 часа военнослужещи от в.ф. 22160 ще поднесат венци пред ... още
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени