Имам удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от свое име да поздравя най-сърдечно вас – военнослужещите и цивилните служители от финансовите структури на Сухопътните войски по случай Деня на финансовите органи от Министерството на отбраната и Българската армия!
В празничния ден искам да отдам моето най-искрено и заслужено уважение към вас. Благодаря ви за професионализма, отговорността и всеотдайността, с които работите за запазване на добрите практики, утвърдени в дългогодишната история на финансовите органи и да откривате нови перспективи за подобряване организирането на финансовото осигуряване и успешното реализиране на финансовата дейност в Сухопътните войски.
Пожелавам ви здраве, лично щастие и нови професионални успехи във вашата отговорна дейност!  

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !
 
На 5 юли в курортен комплекс Боровец  завърши Държавното военно първенство по тенис на маса в КК „Боровец“. Участваха 16 мъжки и 13 женски отбора от Въоръжените сили.
В крайното комплексно класиране отборът на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, от състава на Сухопътните войски, под ръководството на майор Пламен  Кирилов се класира на трето място.
В индивидуалната надпревара старши лейтенант Васил Василев  завоюва сребърен медал.
 
   От 2 до 4 юли, се проведе процедура по оценка на бойните способности на механизирана рота за участие в състава на многонационално формирование на територията на Република България „Бойна група за изпълнение на дейности по усилена бдителност на Алианса /EVA/” от състава на 29 механизиран батальон - Шумен на 5-то бригадно командване - Плевен.
В продължение на 3 дни в района на батальона и на учебен център „Дивдядово“ комисия от Сухопътните войски с председател полковник Светослав Годинов - началник сектор сертифициране на формированията в отдел „Подготовка“, наблюдаваха и оценяваха  действията на военнослужещите.
През първия ден от проверката по демонстрирането на бойните способности бе изнесен брифинг от командира на ротата капитан Мартин Иванов, след което беше проведен строеви преглед на личния състав от контингента и проверка по документи.
На 3 и 4 юли на учебен център „Дивдядово“ за демонстриране ... още
Майор Йордан Йорданов от Командването на Сухопътните войски, тактически екип от ротата за психологически операции и тим за гражданско-военно сътрудничество от 78-ми батальон за осигуряване – София, участват в националното военноморско учение с международно участие „Бриз – 2024“, което се провежда от 4 до 14 юли в град Бургас и националните морски пространства на Република България.
Основната цел на учението е да се повишат оперативната съвместимост и взаимодействието между страните, участващи в учението, чрез изпълнение на съвместни задачи и водене на широк спектър от бойни действия на море в операция в отговор на криза и ликвидиране на последствията от крупни аварии и инциденти.
Снимки: 78-ми батальон за осигуряване - София
 
Вчера, 4 юли, военнослужещи от 110-ти логистичен полк и от 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка в Пловдив, участваха в тържествена заря-проверка по случай празника на гарнизон Пловдив, съвместно с други формирования от гарнизона.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени