Преди броени дни Представителният духов оркестър на Сухопътните войски се завърна от град Албервил, Франция, където, по покана на президента на фестивалния комитет г-н Александър Дала Мутá, представи Република България и Българската армия в 42-ото издание на един от първите по рода си в Европа и един от най-старите и най-престижните във Франция фестивали с военни оркестри от цял свят.
42-ия Международен фестивал на военните духови оркестри в град Албервил, Франция се проведе от 5-ти до 7-ми юли и представи едно изключително оригинално и безпрецедентно шоу с разнообразна музика, шествия, джаз, фолклор и танци с участието на оркестри от България, Китай, Холандия, Италия, Украйна, Литва и Франция.
Съвместно с Представителния духов оркестър на Сухопътните войски взе участие и мажоретен състав от гр. Троян, с който оркестърът има съвместна дейност и чието участие спомогна за по-пълното и атрактивно представяне на нашата страна във фестивала. С подобни танцови трупи ... още
        Днес, 12 юли, в 38- ми механизиран батальон от 2-ра механизирана бригада - Стара Загора се проведе Ден на отворени врати за ученици по програма „Ваканция 2019” на комисията за борба срещу противообществените прояви от малолетни и непълнолетни към общината. 
        Посетителите бяха посрещнати от началника на щаба на  бригадата полковник Стоян Шопов и командира на батальона подполковник Николай Николов и имаха възможност да се запознаят с образци  бойна техника на въоръжение в Сухопътните войски, образци на стрелково въоръжение, запознаване с тактико-техническите данни  на 7,62 мм. автомат „Калашников”, 7,62 мм. картечница „Калашников”, лека противотанкова гранатохвъргачка ”РПГ-7В”, снайперова пушка  и други. Учениците  разгледаха и музейни експонати  на стрелково оръжие, използвано през Първата и Втората световни ... още
На работно посещение в Центъра за подготовка на специалисти – Сливен бяха 12 главни сержанти от Националната гвардия на Тенеси, САЩ, което е част от планирани срещи в български формирования. Те бяха придружавани от 11 български главни сержанти – главният сержант на Българската армия, главните сержанти на Съвместното командване на силите, видовете Въоръжени сили и 68-а бригада Специални сили.
В Сливен гостите бяха приети от командира на ЦПС полковник Любомир Вачев, заместник-командира полковник Данчо Николов и началника на щаба полковник Пламен Белчев.
Главният сержант на Сухопътния компонент на Националната гвардия на Тенеси Майкъл Джентри връчи на командира на формированието дарение от десет лаптопа за оборудване на кабинет за езиково обучение, който ще започне да функционира през есента. Тази крачка във взаимоотношенията е съгласувана с командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и е следствие от добрите работни контакти между главния ... още
Един отбор, една цел и силна мотивация за добро представяне бяха основните стремежи на представителния отбор от военен спортен клуб „Стрямци – 61” към 61 механизирана бригада - Карлово, които взеха участие в спортното събитие „Legion Run 2019” на 6 юли в с. Мрамор, област София.
„Legion Run” е много повече от бягане с препятствия, то е едно незабравимо приключение, което  подлага на изпитание духа и тялото, като акцентът е върху екипността в действията на участниците.
Отборът на стремци бе в състав от 10 военнослужещи с ръководител старши лейтенант Димо Денев, които заедно преодоляха общо двадесет и две препятствия до финала. Всяко едно от тях изискваше максимална физическа натовареност и гарантираше висока доза адреналин.
Старши лейтенант Георги Пасков, младши сержант Даниел Табанджов и ефрейтор Иван Гецов от 2 механизиран батальон, редник Станислав Николов и редник Борислав Русев от щабен батальон, лейтенант Калоян ... още
 Днес, 08.07.2019 г., на учебен полигон „Ново село” тържествено беше открита съвместната подготовка „Platinum lion 19“, в която участват над 600 военнослужещи.
При церемонията по откриването заместник-командирът на Единния център за начална подготовка - Плевен полковник Марин Господинов, който е провеждащ учението, посочи: „Platinum lion 19“ (PL 19) е годишно многонационално учение, което се провежда в района на Черно море като част от съвместната програма на американското командване за Европа. То има за цел да покаже възможностите на съюзниците и партньорите в НАТО за трайно сътрудничество и колективна сигурност на Черноморския регион. Учението е добър пример за съвместни усилия в нашия динамичен  свят... Тази съвместна подготовка не е състезание. Нашата основна цел е да изградим силен съюз, който да покаже нашeто задължение за повишаване на сигурността и общото доверие в Черноморския регион”. в заключение изтъкна полковник ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени