УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, ВОЙНИЦИ,
ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,

Приемете от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име най-сърдечни поздрави по случай настъпващите
КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!
Рождество Христово и посрещането на Нова година носят много топлина в домовете ни, неподправена радост, любов и надежди.
Благодаря ви за проявените през годината висок професионализъм, всеотдайност и отговорност при изпълнението на ежедневните служебни задължения. Убеден съм, че ще продължавате да изпълнявате своите задачи все така коректно, с чест и достойнство.
Приемете моите най-светли пожелания за здраве, много слънце и вдъхновение през Новата година. Нека в дните й да ви съпътстват крепко здраве и много истински неща! Нека да има много радост и усмивки, нови начала и мечти, споделеност и сбъднатост!
Бъдете здрави!
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО И ВЕСЕЛИ НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ!

 
Специализиран екип от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 42-ри механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, разузна, транспортира и унищожи, днес, 8 декември, невзривен боеприпас, открит в района на гориста местност в землището на село Златари, област Ямбол.
Екипът извърши оглед и установи, че това е силно корозирала предна част на авиоснаряд с взривно вещество.
Военнослужещите с ръководител капитан Димитър Дренски, изпълниха успешно задачата в помощ на населението като транспортираха и унищожиха боеприпаса при стриктно спазване на мерките за безопасност.
Специализираният екип действа на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски
генерал-майор Михаил Попов.
На 7 декември 2020 г. специализиран екип от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 42 механизиран батальон – Ямбол, от състава на Втора механизирана бригада, извърши разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси.
Формированието беше задействано с цел разузнаване на два невзривени боеприпаса и взривател за снаряд, открити в района на хижа „Люляк” в местността „Мараш”, община Стралджа. При направения оглед военнослужещите, с ръководител на екипа капитан Димитър Дренски, са установили, че това са изстрел ПГ–9 и ПГ–7 и взривател за осколочно-фугасен снаряд. При спазване на мерките за безопасност боеприпасите бяха унищожени.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Днес, 4 декември, военнослужещите от Единния център за начална подготовка - Плевен тържествено отбелязаха 73 години от създаването  на формированието.
Празникът започна на ритуалния плац във войсковия район с приемане на строя от командира на Центъра полковник Марин Господинов, който поздрави военнослужещите и изказа своята признателност за волята и отдадеността, с която преодоляват трудностите при изпълнение на ежедневните задачи. Той благодари на личния състав за полаганите усилия и им пожела успех в бъдещата работа, като припомни, че от военното формирование са израснали много високоподготвени командири, а сега в него служат едни от най-добрите офицери, сержанти и войници. ”Вие наистина сте достойни наследници и продължители на най-добрите военни традиции на вашите предшественици” – завърши своето слово той.
Бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители и поздравителни адреси от началника на отбраната, командира на ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени