Осми пореден ден, в който над 190 военнослужещи с около 22 единици техника от Сухопътните войски, оказват помощ на населението и се борят да овладеят бушуващите пожари в различни части на страната. В това дело те не са сами. Сътрудничат си с колегите си от Военновъздушните сили, пожарникарите от служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, служителите на горските стопанства в страната и доброволци, в областите Ямбол и Пловдив.
Група от 70 военнослужещи със 7 единици техника от 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, подпомагат пожарогасенето в района на село Голям Манастир, област Ямбол.
41 военнослужещи с 3 единици техника от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, рамо до рамо с 19 военнослужещи с 3 единици техника от Центъра за подготовка на специалисти прокарват просеки, разчистват госрки пътища и гасят пожара в района на село Воден, област ... още
Днес, 19 юли, в гасенето на пожара обхванал района на село Голям Манастир, област Ямбол, участват 70 военнослужещи с 3 единици техника от 31-ви механизиран батальон - Хасково, под ръководството на майор Георги Пасков.
 
Снимки: 2-ра Тунджанска механизирана бригада - Стара Загора
 
Група от 19 военнослужещи с 3 единици техника от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен, от състава на Сухопътните войски, под ръководството на лейтенант Мартин Ангелов, се включиха в пожарогасенето в района на селата Воден и Крайново, област Ямбол.
В овладяването на огнената стихия, на терен, от Сухопътните войски, действат над 60 души с около 10 единици техника от 2-ра Тунджанска механизирана бригада и  Центъра за подготовка на специалисти.
 
Снимки: Център за подготовка на специалисти – Сливен и 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора
 
От 15 до 19 юли, в района на 10-ти механизиран батальон – Враца и скален масив „Вратцата“, се проведе курс по специална алпийска подготовка на военнослужещи от батальона във Враца, от състава на 3-то бригадно командване – Благоевград. Ръководители бяха инструктори от Учебния център за планинска подготовка на 101-ви алпийски полк - Смолян.
Военнослужещите от формированието придобиха основни умения по алпийска подготовка, в преодоляване на скали, изготвяне на алпийски възли, боравене с необходимия алпийски инвентар, катерене и спускане по скали по метода „Рапел“ и евакуационни методи в планината.
 
Снимки: 3-то бригадно командване - Благоевград
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени