НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 470
На 28 октомври военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград  и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в тържествените чествания, посветени на 107 годишнината от освобождението на град Петрич.
Ритуалите посветени на празника се проведоха на площад „Възраждане“, където бе построен почетен караул. Началникът на караула капитан Славчо Бойков, рапортува на командира на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, който поздрави военнослужещите по случай празника.
В знак на преклонение пред подвига и саможертвата на героите, дали живота си в името на светлия идеал - свободна, независима и обединена България, военнослужещите и признателните граждани на град Петрич положиха венци и цветя пред паметника на капитан Никола Парапанов.
На тържеството присъстваха стотици деца, ученици, граждани и гости на град Петрич.
Във връзка с обявяването на 28 октомври за неучебен ден, учениците от V, VI и VII клас на ОУ „Васил Левски” посетиха 55-ти инженерен полк. С прожектирането на филм за инженерни войски и показ на техника бе привлечено вниманието на децата и техните ръководители. Те имаха възможността да разгледат и да се запознаят с екипировката на сапьора и средствата за обезвреждане на невзривени бойни припаси, средствата за химическа защита и инженерната техника. Най-силно впечатление на гостите направиха роботите за неутрализиране на взривни устройства.
Днес, 28 октомври от 06:00 ч. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от състава на Бригадно командване - Благоевград в състав 21 броя военнослужещи и 2 броя техника, се включиха в борбата с огнената стихия в природен парк „Рила“, в землището над село Долно Осеново, в района между хижа „Чакалница“ и връх Капатник.
Пожарът обхваща около 350 декара борова гора в планинска, хълмиста, труднодостъпна местност с надморска височина над 1900 м. и голяма денивелация. В района на пожара в следствие на атмосферните условия се е спуснал гъст дим, който ограничава видимостта. Действията на военнослужещите се извършват съвместно с органите на пожарна безопасност, гражданска защита и горското стопанство.
Военнослужещите са под ръководството на командира на Трети механизиран батальон от състава на Бригадното командване подполковник Кирил Спаневиков и на командира на  ФОППБ капитан Николай Щурков.
На 25 октомври 2019 г., на площад „Бдинци” в град Видин, военнослужещи от Бригадно командване взеха участие в тържествена проверка-заря по случай духовния празник на град Видин. Приемащ тържествената проверка- заря беше командира на Десети механизиран батальон от състава на Бригадното командване- подполковник Симеон Цеков. След рапорта на командирите на роти, бяха положени венци и цветя в знак на признателност пред паметника на площада. На 26.10.2019 г. военнослужещи от състава на Центъра за подготовка на специалисти участваха в тържествен ритуал по случай празника на Сливен.  На площад „Хаджи Димитър” тържествено бяха издигнати знамената  на Република България, на град Сливен и на Европейския съюз.
 
Днес, 25.10.2019 г. на строевия плац на 78-ми батальон за осигуряване – София с официална церемония беше закрито международното ротно тактическо учение “LIONS LAND - L19”. Командирът на Бригадното командване – Благоевград полковник Красимир Кръстев връчи сертификати за участие на военнослужещите и плакети на отличилите се по време на учението. В своето обръщение към участниците полковник Кръстев благодари на ръководителите на учението за добрата организация,  неговото безпроблемно протичане и пълното постигане на планираните цели и на военнослужещите за усилията, отговорността и професионализма, които са проявили при изпълнението на поставените им задачи.
Международното ротно тактическо учение “LIONS LAND- L19” се проведе на Учебен център „Сливница“ в периода 21-25 октомври с  участието на 150 военнослужещи от Бригадното командване от състава на Сухопътните войски и военнослужещи от Сухопътните войски на Република ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени