НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 443
Честванията по повод Националния празник на Република България и 141 години от Освобождението ще започнат в 18.30 ч. на 1-ви март в гр. Хисаря с участието на военнослужещи и военния духов оркестър на 61-ва механизирана бригада - Карлово в тържествена проверка заря, а на 2-ри март, по същото време, карловци ще проведат тържествена проверка – заря в Сопот.
На 3-ти март военнослужещите от 61–ва бригада ще участват в следните ритуали: - церемония по издигане на националното знаме на площад „Севтополис“ в Казанлък от 09.00 ч., от 10.00 ч. ще издигнат националния флаг и знамето на община Карлово на площад „20 – ти юли“ в града. Участието им ще продължи с полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на генерал Столетов от 11.30 ч. в село Столетово, а от 12.30 ч. е началото на тържественото честване на Националния празник на връх Шипка.  
На 3 март, с участието на военнослужещите от 2-ра механизирана бригада, тържествата в ... още
Турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ се проведе на учебен център „Добрич” край Хасково. Поводът за надпреварата, организирана от командването на 31-ви механизиран батальон, е 17-ата годишнина от създаването на формированието, която се отбелязва на 1 март.
Освен домакините, точния си мерник изпробваха служители на МВР, ДАНС, служба „Охрана”, жандармерия - Хасково, военнослужещи от ВВС и други представители на различни организации.
Командирът на батальона майор Светослав Годинов награди отличилите се състезатели в индивидуалното и отборно класиране, като с най-много точни попадения бяха служителите на ОД МВР - Хасково, които грабнаха купата.
След оспорваната надпревара всички присъстващи се сгряха с топъл чай и опитаха от вкусния боб, приготвени в полева кухня.
 
Група ученици от Професионалната гимназия по автотранспорт „Н.Й.Вапцаров” в град Хасково бяха на посещение в 31 механизиран батальон във връзка с проект „Моето училище – моят старт за успех” и по-конкретно с дейността „Запознаване с транспортната техника в различни сфери”.
Учениците от 11 и 12 клас, ръководени от инж. Стоян Нешев, се запознаха с различни образци автомобилна и бронетанкова техника, с техническите й характеристики и бойни възможности. Проведе се и занятие на тема „Евакуация на повредена техника чрез използването на система от полиспаст”.
Целите на проекта „Моето училище – моят старт за успех” са повишаване на мотивацията за реализация в изучаваната област, увереност в това, че знанията по специалността ще им дадат възможности в различни сфери, също така проявяване на интерес към служба в Българската армия, като една добра възможност за социална реализация.
Сто четиридесет и шест години ни делят от тези последни думи на Апостола, но въпреки времето, за нас Дяконът е жив! Ритуалите по отдаване на почит пред паметта и делото на великия син на България започнаха днес, 18 февруари в 11.00 часа, с полагане на венци и цветя от военнослужещи от Сухопътните войски пред паметника на Апостола на свободата в Горна Оряховица.
В 18.00 часа военнослужещи от Плевенския гарнизон ще поднесат венци пред паметника на Васил Левски в квартал „Вароша” в Ловеч.
Почетен караул от 101 Алпийски полк ще проведе ритуал по полагане на венци и цветя пред бюст - паметника на „ Васил Левски“ в кв. Райково в Смолян в 18.30 ч. 
От 18.00 часа на площад „Васил Левски” в Карлово ще се проведе възпоменателна церемония по повод 146 години от обесването на Апостола, в която ще участват представителни формирования и военният духов оркестър от състава на 61 Стрямска механизирана бригада.
Отбелязването на ... още
Със заповед на Министъра на отбраната Красимир Каракачанов представителният отбор от Сухопътни войски за шеста  поредна година е определен да участва в Световното зимно военно първенство, което ще се проведе от 13 до 24 февруари 2019г. в Сан Кандидо – Италия.
Двуседмичната подготовка на отбора се проведе под ръководството на командира на 101 алпийски полк – Смолян полковник Димитър Кацаров в КК Пампорово. В Първенството нашите военнослужещи ще участват в следните дисциплини за мъже и жени: ски бягане – 15 км; гигантски слалом; ски алпинизъм нощем и отборно 25 км ски патрул с две стрелби.
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени