НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 611
В тържествена обстановка днес, 8 март, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Тотлебен“ № 34, пред личния състав на Командването на Сухопътните войски, бяха прочетени заповеди на началника на отбраната и на командира на Сухопътните войски за повишаване във военно звание на военнослужещи от Сухопътните войски.
Повишени във военно звание са офицерите подполковник Стефан Димов, командир на 101-ви алпийски полк, повишен в звание „полковник“ и майор Атанас Атанасов, главен експерт в отдел „Планиране“ в КСВ, повишен в звание „подполковник“.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков връчи новите пагони на повишените военнослужещи и им пожела „Успехи и здраве в професионалната дейност!“.
От своя страна полковник Стефан Димов, връчи на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, купата на представителния отбор от Сухопътните войски, класирал ... още
Съвместната подготовка на военнослужещи от Сухопътните войски с представители от Националната гвардия на щата Тенеси на САЩ повиши нивото им на подготовка и подготви инструктори за реакция при кризи от невоенен характер.
На военнослужещите, преминали обучението, бяха връчени сертификати. 
Изказвам моята човешка признателност на военнослужещите от 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада  за оказаната помощ на граждани, след претърпяно пътно транспортно произшествие между селата Бял Извор и Тракия.
Благодаря Ви момчета и момичета от Сухопътните войски за доблестната Ви постъпка, за високия професионализъм и морал. И най-важното – Вие показахте, че безразличието и липсата на съпричастност не са от качествата на българският военнослужещ! Още веднъж доказахте, че българските граждани винаги може да разчитат на нас!
Ние сме зеленият лъв на Въоръжените сили на Република България! Това  не са само думи, което стана за пореден път ясно от вашата човешка постъпка.
Бъдете живи и здрави! Приемете нашата признателност!
 
ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ДЕЯН ДЕШКОВ – КОМАНДИР НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
Честит 8 март, скъпи дами - войници, сержанти, офицери и цивилни служители от Сухопътните войски!
 
На този ден всички ние честваме празника на майката, на съпругата, любимата и спътницата в живота, на сестрата, на дъщерята.  Повече от 13 века те са били сред най-вярната стража на българщината и ние приемаме това така, както приемаме всяка глътка въздух.
Възползвам се от повода в празничния ден да изкажа моята и на Ръководството на Сухопътните войски признателност и благодарност към всички Вас за упорития и всеотдаен труд, за горещото родолюбие и висок професионализъм, с които изпълнявате всекидневните си задължения, носите тежестта на службата и спечелихте заслужено уважение е признание.
          Бъдете здрави, обичани и щастливи!
 
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
 
Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Йорданов връчи наградите на победителите в турнира по стрелба с пистолет „Макаров” за жени по случай 8-и март, който се проведе на учебен полигон „Сливница“.
В него участваха 60 военнослужещи и цивилни служители от 11 отбора от структурите на Българската армия и на пряко подчинение на министъра на отбраната от Софийския гарнизон.
          Победител в индивидуалното класиране стана цивилен служител Николета Георгин от Министерството на отбраната с 86 точки. Второто място с 84 точки завоюва Радостина Лазарова от служба „Военно разузнаване“. Почетното трето място с 83 точки зае офицерски кандидат Марияна Мардова от Командване за логистична поддръжка.
          При отборите купата завоюва тимът на служба „Военно разузнаване“ с 299 точки.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени