НОВИНИ
1 ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 496
На 14 и 15 октомври заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев наблюдава провеждането на полевото лагерно обучение на военнослужещи от 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен”. В групата  бяха включени и офицери от Дирекция „Операции и подготовка” от Щаба на отбраната.
          Разузнавателен модул от секция „Безпилотни лететелни системи” от Съвместното Командване на Специалните операции демонстрира пред гостите възможностите на безпилотно летателно средство (БЛС) – Аеросонда, която е разработена за извършване на въздушно разузнаване, наблюдение, добиване на информация по наземни и движещи се цели. След известни подобрения системата може да се използва и като средство за водене на разузнаване на целите на артилерията.
„Това е иновативна система, въведена съвсем наскоро в Българската армия, която успешно може да се използва за изпълнение на ... още
Днес, 12 октомври, личният състав на 29-ти механизиран баталъон - Шумен отбелязаха 136 години от създаването на славния 7 пехотен Преславски полк, чиито наследник е формированието.
 В своето обръщение командирът на баталъона подполковник Георги Георгиев поздрави личния състав с думите: ”След 136 години  ние трябва да знаем и помним какво изковаха  и какво добиха преславци в тези славни битки за свободата и независимостта на родината за националното освобождение и обединение на Отечеството. Признателни сме на всички,  които не жалеха труд и време за издигане на бойната подготовка на славния 7-ми пехотен  Преславски полк. Бъдете и занапред достойни наследници на славните преславци!“      
Честването продължи с награждаване на отличилите се  военнослужещите и цивилни служители и завърши с преминаване в тържествен марш.
След церемонията личният състав на батальона извърши 10 км пеши марш до паметника ... още
От 5 до 16 октомври на учебен полигон Корен се провежда  полево лагерно обучение на артилерийски формирования от състава на Сухопътните войски.
В него участват близо 400 военнослужещи с до 90 броя бойна, специална и спомагателна техника от военните формирования в Асеновград, Смолян, Благоевград, Враца, Пловдив и Мусачево. Началник на лагерния сбор е заместник-командирът на 4-ти артилерийски полк-Асеновград подполковник Красимир Ташев, а контролът се осъществява от група от командването на Сухопътните войски под ръководството на полковник Петър Кръстанов.
По време на подготовката е планирано да се проведат бойни стрелби с артилерийските дивизиони от 4-ти ап,  със самоходните минохвъргачни батареи и противотанковите взводове на Бригадното командване - Благоевград, смесената минохвъргачна батарея и противотанковия взвод от 101-ви алпийски полк – Смолян.
Основната цел на подготовката е затвърждаване на способностите на артилеристите от Сухопътните ... още
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени