Модулът за действие при зимни условия от състава на 101-ви Алпийски полк – Смолян продължава и днес, 29 януари от 06.30 ч., да разчиства пътища на територията на област Смолян. Двадесет и пет военнослужещи с 3 единици техника разчистват пътя Смолян - Пампорово и централните кръстовища на курорта Пампорово.
През вчерашния ден военнослужещите прокараха път от Смолян през прохода Превала до с. Стойките и доставиха храна и лекарства на възрастни хора в с. Мугла.
Днес, 28 януари, от 06.30 ч. модулна група от 101 алпийски полк-Смолян, в състав от 22 военнослужещи и 4 единици специализирана техника с ръководител майор Йонко Бочев, прочистват прохода Превала до село Стойките. Това е продължение на усилията от вчерашния ден, когато военнослужещите успяха да прокарат път от Смолян до прохода Превала.
Модул за действие при зимни условия от състава на 101-ви Алпийски полк – Смолян продължава и днес, 25 януари, да разчиства пътища на територията на област Смолян.
От 06,30 часа военнослужещите със специализирана техника - роторен снегорин, разчистват основната пътна артерия Смолян – Пампорово – Стойките. Почистени са около 40 км от Републиканската пътна мрежа.
Поради продължаващите обилни снеговалежи действията на модулното формирование ще продължат и през почивните дни.
От 14,30 часа днес, 24 януари, се включи модул за действие при зимни условия от състава на 101 алпийски полк - Смолян. Военнослужещите със специализирана техника - роторен снегорин,  разчистват проходите Пампорово и Превала от обилния сняг, който затруднява движението в района.
Модулът действа на основание отправено искане на Областната управа на Смолян и по заповед на Министъра на отбраната Красимир Каракачанов и ще продължи да оказва помощ и в утрешния ден.
 
 
В присъствието на началника на отбраната генерал Андрей Боцев, командващия на СКС генерал-лейтенант Любчо Тодоров, съветника на президента на Република България бригаден генерал Васил Лазаров,  ръководството на Сухопътните войски и командирите на всички военни формирования днес, 22 януари, се проведе анализ на подготовката на Сухопътните войски през 2018 г.
„С усилията, старанието, професионализма на всеки един от състава на Сухопътните войски запазихме постигнатите способности, ръста на подготовка и оперативната съвместимост на щабовете и военните формирования за изпълнение на задачи по трите мисии на Въоръжените сили.
Основните планирани мероприятия през годината са изпълнени. Въпреки съпътстващите ни трудности, резултатите от нашата дейност са положителни и това ни дава повод да отчетем годината като успешна.” - каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов в обръщението си към участниците във форума.
През 2018 година  ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени