Днес, 27 август, специализиран екип от състава на 78-ми батальон за осигуряване – София, с ръководител капитан Петър Трайков, разузна и унищожи корозирала ръчна граната, открита в землището на с. Сатовча, област Благоевград.
Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
На 26 август на учебен център „Люляк” се проведе открит шампионат по стрелба с 9 мм пистолет „Макаров” по случай Празника на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – 1 септември.
Командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов откри шампионата, приветства отборите и им пожела успех и спортсменски дух.
Заместник – командирът на бригадата полковник Недялко Ников разясни на участниците регламента на шампионата и мерките за безопасност при стрелба с 9 мм пистолет „Макаров”.
В шампионата участваха 10 отбора - отбори на 2-ра механизирана бригада (31-ви механизиран батальон - Хасково, 38–ми механизиран батальон – Стара Загора, сборен отбор от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион – Ямбол), Областна администрация - Стара Загора, Община Стара Загора,  ОД на МВР – Стара Загора, ТД „Национална сигурност” - Стара Загора, Съюз на офицерите ... още
Конференцията се провежда от 25 до 27 август в района на УП „Корен“ край Хасково.
„ Целта на предстоящата тридневна работа е да приключим окончантелно планирането на най-мащабното учение на Сухопътни войски за годината“ заяви бригаден генерал Валери Цолов заместник-командир на СВ, който е и офицер провеждащ учението  при откриването на заключителната координираща конференция за тактическото учение с 61 мбр – Карлово  „Балканска стена 20“.
За участие през три дни са привлечени повече от седемдесет военнослужещи от Командването и всички участващи формирования на Сухопътните войски, СКС, ВВС, ВМА, Служба „Военна полиция“ и СВ на САЩ в Европа.
През първия ден участниците, разпределени в четири работни синдиката,  дискутират  всички аспекти, свързани с приключване на планирането, осигуряването  и провеждането на учението. На следващия ден предстои рекогносцировка на районите, в които ще се ... още
И днес, 25 август, деветнадесет военнослужещи с четири еденици техника от 31-ви механизиран батальон-Хасково, от състава на Втора механизирана бригада, участват в потушаването на пожара между селата Студена и Дервишка могила, община Свиленград.
Военнослужещите действат в участък между селата Студена и Левка. Задачата им е да обезопасяват и потушават останалите все още тлеещи участъци.
Ръководител на формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия е заместник-началникът на щаба на 31-ви механизиран батальон капитан Светослав Везев.
 
Петнадесет новоназначени военнослужещи в 101-ви алпийски полк, четиринадесет в зенитно-ракетния дивизион на 2-ра механизира бригада и десет в 78-ми батальон за осигуряване, днес, 21 август, в тържествена обстановка целунаха бойното знаме и се заклеха да служат вярно и предано на Родината.
        Командирите на формированията полковник Димитър Кацаров, майор Александър Бойков и заместник-командирът по погистичното осигуряване на зенитно-ракетния дивизион майор Кирил Киров, приеха строя, поздравиха военнослужещите и им пожелаха да служат в редовете на Сухопътните войски с чест,  отдаденост и професионализъм.
 

Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени