На 30 септември  2021 г. на УЦ „Тюлбето” и на УЦ „Анево” бяха организирани демонстрационни стрелби във връзка с празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада. В мероприятието взеха участие представители на държавните и местните институции от общините Карлово и Казанлък, военно-патриотични сдружения и съюзи, директори на фирми, финансови и банкови институции и регионални медии.
Демонстрационните стрелби предизвикаха интерес у поканените и предоставиха отличнa възможност да бъдат наблюдавани на живо огневата мощ и функционалност на образците въоръжение на бригадата. Всички присъстващи имаха възможност под надзора и ръководството на специалисти да стрелят с желания от тях вид стрелково оръжие.
Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков благодари на всички гости за присъствието и изрази своята увереност, че съвместната им дейност ще продължи да се развива и за в бъдеще.
Тактическото учение с бойна стрелба  „Вратица 21“ на Десети механизиран батальон - Враца от състава на Бригадно командване на тема „Механизираният батальон в настъпление от движение“ на учебен център „Сливница“ завърши.
 „Вратица 21“ постигна своите цели - усъвършенства навиците и уменията на командирите и щаба за планиране и водене на настъпателния бой, повиши уменията на командирите и щаба при поставяне на задачи на подчинените и управлението им в боя, повиши сглобеността на щаба и взаимодействието между формированията в батальона при водене на настъпателния бой и повиши полевата натренираност на формированията.
Тактическото учение с бойна стрелба на Десети механизиран батальон Враца - „Вратица 21“ беше предшествано от свързани с учението ротни-тактически учения.
Планирането и провеждането на тактическото учение с бойна стрелба на батальона се осъществи от щаба на Бригадното ... още
0
От 26.09 до 01.10.2021 г. контингент от Въоръжените сили на Р България, включен в състава на междинния регионален резерв на операция на Европейския съюз в Босна и Херцеговина „АЛТЕА“, проведе учебна тренировка в трета фаза  (′′LIVEX′′)  от учението на Европейския съюз „QUICK RESPONSE 2021” в Босна и Херцеговина. Военнослужещите изпълняваха задачи по поддържане на сигурността и стабилността в заповяданата зона за отговорност  съвместно с румънска рота.
Предстои предислоциране на контингента от Босна и Херцеговина до Република България.
В тържествена обстановка, в навечерието на своята 21-ва годишнина, 110-ти логистичен полк – Пловдив  чества своя празник. За тези години полкът неведнъж се е доказвал като формирование, което е в състояние да изпълни пълния спектър от логистични задачи за формированията от състава на Сухопътните войски.
В приветствено си слово командирът на полка полковник Костадин Добрев изказа своята благодарност към целия личен състав, като заяви, че може да разчита на хората си и на  безупречното им справяне във всяка една ситуация.
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени