Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха днес, 1 юли, 50-килограмовата авиационна бомба, открита в петък в Пловдив. Невзривеният боеприпас бе унищожен на учебен център „Червен“. Той бе открит на 28 юни при изкопни работи до бл. 151 в ж.к. „Тракия“ в Пловдив и представлява силно корозирала 50-килограмова осколъчна авиационна бомба, без взривател и маркировка. Формированието за овладяване и /или преодоляване на последствията от бедствия от състава на 91-и инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив, което обезвреди боеприпаса, е с ръководител старши лейтенант Юлиан Кьолов.
На 25, 26 и 27 юни Единният център за начална подготовка – Плевен бе домакин на турнира по военен трибой между представителните отбори на военните формирования от Сухопътните войски.
При много добра организация от страна на домакините се проведоха състезания по стрелба с автомат „Калашников“, хвърляне на граната в цел и крос 8000 метра. Действията на състезателите бяха оценявани от комисия от Командването на Сухопътни войски с председател полковник Николай Киров от отдел „Подготовка на войските”.
В комплексното класиране победител е отборът на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, второто място зае отборът на  55 инженерен полк – Белене, трети е на 61- ва механизирана бригада - Карлово.
Наградите на победителите бяха връчени от началника на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов.
В дните от 25 до 27 юни в град Сандански се проведе ежегодния Фестивал на военните духови оркестри и Заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2019 г.
Три последователни дни самодейните състави от 11 военни формирования от състава на Сухопътните войски се изявяваха на сцената на Дома на културата в града. Самодейците изпълниха сцената с добро настроение, а любовта която демонстрираха към българския фолклор, впечатли многобройната публика.
Всяко конкурсно начало има и своите отличи се участници. Тази година председателстваното от началника на отдел „Личен състав” в Командването на Сухопътните войски полковник Димитър Никифоров жури, беше изключително затруднено да излъчи най-добрите сред най-добрите. Големият комплексен победител в тазгодишния Преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски е Бригадно командване - Благоевград, с командир полковник Красимир Кръстев. Първи подгласници са ... още
На 26 юни военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград и Представителният духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в тържествена проверка - заря по случай 90 години от обявяването на Сандански за град.
Командващ тържествената заря беше командирът на трети механизиран батальон – Благоевград подполковник Кирил Спаневиков, а приемащ зарята- началникът на щаба на Бригадното командване полковник Георги Крайнов.
Честването на годишнината се провежда под патронажа на Председателя на Народното събрание на Република България Цвета Караянчева.
Официални гости на събитието бяха заместник-председателят на Народното събрание на Република България Емил Христов, областният управител на област с административен център Благоевград Бисер Михайлов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, народни представители от 44-то Народно събрание, кметове на съседни на Сандански общини.
В дните от 25 до 27 юни в град Сандански се провежда ежегодният Фестивал на военните духови оркестри и Заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътните войски за 2019 г.  Мероприятията са инициирани и организирани от Командването на Сухопътните войски, с любезното съдействие на община Сандански и под патронажа на кмета на общината Кирил Котев. Символичен домакин на тазгодишните прояви е Бригадно командване - Благоевград с командир полковник Красимир Кръстев. Прегледът на любителското художествено творчество се провежда в Дома на културата в Сандански.
Официалното откриване беше вчера, 25 юни, в 16.00 ч. В първата част на Прегледа на любителското творчество се изявиха творческите колективи на  4-ти артилерийски полк - Асеновград, 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, 110-ти логистичен полк - Пловдив и Единен център за начална подготовка – Плевен.
На откриването присъстваха кметът на община Сандански Кирил ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени