Специализиран екип, под ръководството на капитан Мартин Маргитин, от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от в.ф. 28610 – София, от състава на Сухопътните войски,  унищожи вчера, 16 август, на УЦ „Сливница“, корозирала 82 мм осколочна мина, открита при изкопни работи на магистрала „Европа“, в землището на гр. Драгоман.
 Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.

 
На 14 август приключи международно състезание „European Best Sniper Team Competition 2021”, в което взеха участие двадесет и седем снайперски тима от четиринадесет различни държави - членки на НАТО.
В състезанието участва и отборът на Сухопътните войски, разделен на два отделни тима GOST и SHADOW, които заедно със своите съперници трябваше да демонстрират снайперските си умения, своята бързина, психическа и физическа издръжливост.
Ефрейторите Цветан Джорев и Димитър Димитров от 61-ва механизирана бригада – Карлово и младши сержантите Николай Атанасов и Димитър Демирев от 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, под ръководството на старши лейтенант Божидар Колев, демонстрираха висока мотивация и екипност.
„European Best Sniper Team Competition 2021” даде възможност на нашите военнослужещи да натрупат безценен опит, изграден на базата на множество предизвикателства, поставящи на изпитание волята и способностите за изпълнение ... още
Тридесет и един военнослужещи с техника от състава на 4-ти артилерийски полк – Асеновград, с ръководител лейтенант Стив Капитанов, от днес сутринта са в помощ за погасяване на големия горски пожар, пламнал в Родопите в района на село Югово, община Лъки.
Районът е изключително труднодостъпен за гасене. Военнослужещите помагат за овладяването на огъня като проправят просеки с цел локализиране на пожара.
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени