На 15 януари,  командирът на Сухопътните войски на Република България генерал-майор Деян Дешков присъства на церемония по смяна на командването на Многонационалния корпус Югоизток между генерал-лейтенант Драгош-Димитру Якоб и генерал-майор Криситан-Даниел Дан.
Снимки и информация:Headquarters Multinational Corps South-East.
 
Днес, 16 януари, военнослужещи и военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, участваха в тържествен ритуал с водосвет и поднасяне на венци и цветя по повод 146-та годишнина от създаването на Първия градски съвет в Карлово.
В знак на признателност към будната съвест на тогавашната карловска интелигенция, венци и цветя бяха поднесени пред паметните плочи на храм „Свети Николай”, родната къща на Васил Караиванов и сградата на Община Карлово от кмета на града д-р Емил Кабаиванов, председателя на Общинския съвет Доньо Тодоров, от командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал  Маргарит Михайлов, общински съветници, родственици на председателя на Първия градски съвет и признателни граждани.
Честването завърши с тържествено заседание на Общински съвет – Карлово, на което бригаден генерал Михайлов отправи приветствие.
Сухопътните войски отдават почит към делата на местната власт в ... още
Днес, 12 януари, в Благоевград и Смолян новоназначените военнослужещи в 3-то Бригадно командване и 101-ви алпийски полк дадоха тържествен обет да защитават териториалната цялост и суверенитета на Република България.
Сакралните слова „Заклех се!“, бяха изречени с гордост и вълнение от младите войници  в присъствието на официални гости, близки и роднини.
„Това, че сте тук, означава, че притежавате необходимите качества, физическа подготовка, психическа устойчивост и висока езикова култура и сте достойни да попълните редици на Сухопътните войски на Република България“, каза в словото си командирът на командването полковник Митко Балтов.
Водосвет за здраве и благоденствие на новоназначените военнослужещи и целия личен състав на 3-то бригадно командване беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.
„Желая Ви здраве, щастие, увереност в собствените сили и успех в службата. Следвайте примера на ... още
Днес, 12 януари, в тържествена обстановка формированията от 2-ра Тунджанска механизирана бригада поставиха началото на учебния процес за 2024 година на учебен център „Люляк“.
Под звуците на „Срещен марш“ изпълнен от военния духов оркестър, командирът на бригадата бригаден генерал Станимир Христов прие строя на формированията и ги поздрави с началото на учебния процес.  В словото си към военнослужещите бригаден генерал Христов направи равносметка и припомни  успешно изпълнените задачи по всички мисии през годината, спазването на войсковия ред и дисциплината свързани с издигането на авторитета на военнослужещите и Българската армия, както сред обществото, така и сред нашите коалиционни партньори.            
Провеждането на подготовката е основния фокус за изпълнение на мисиите и задачите на Сухопътните войски и е основен инструмент за достигане на необходимите стандарти за оперативна ... още
Днес, 12 януари, в района на 1-ви разузнавателен батальон - Свобода се проведе тържествено честване на празника на Българското военното разузнаване и празник на 1-ви разузнавателен батальон.
В своето приветствие командирът на батальона подполковник Минчо Минев направи равносметка на изпълнените през годината задачи и благодари на целия личен състав за всеотдайността и отговорността, проявявани в ежедневната дейност.
Честването продължи с поздравителен концерт от децата от Основно училище „Васил Лески” - град Чирпан, които в знак на приятелство и сътрудничество за съвместните военно-патриотични мероприятия подариха на подполковник Минев картина нарисувана от тяхна ученичка.
Гости на тържеството бяха Румен Тунанов заместник - кметът на община Чирпан, бригаден генерал Маргарит Михайлов командир на 61-ва механизирана бригада, полковник Йордан Маринов директор на регионална служба „Военна полиция” – Пловдив, командири на военни ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени