Военнослужещи от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион, от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада взеха участие в ежегодното общоградско честване на Освобождението на Ямбол, което се състоя днес, 17 януари, в областния град.
По случай 146-тата годишнина от Освобождението на града от османско владичество, военнослужещите се построиха в тържествен строй, който прие началникът на гарнизон Ямбол полковник Милен Димитров, а слово произнесе кметът на града Валентин Ревански. 
Церемонията, на която присъстваха заместник-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин и областния управител на Ямбол Биляна Кавалджиева,  беше предшествана от маршове на градския духов оркестър, а в празничната програма се включиха вокална група „Пятница 13“, театрална група „Палечко“ и клуб „Традиция“.
Военнослужещите от Сухопътните войски почитат паметта на геройски загиналите за Освобождението на България!
 
Днес, 17 януари, формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия за невзривени бойни припаси от 3-ти механизиран батальон – Благоевград, от състава на 3-то бригадно командване, с ръководител капитан Димитър Димитров, разузна и унищожи, 1 брой настъпателна граната РГД-5 с монтиран УЗРГМ, открита в частен дом, в село Тополница, община Петрич, област Благоевград.
Военнослужещите са действали на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
Сухопътните войски непрекъснато оказват помощ на населението и изпълняват задачи и дейности, гарантиращи сигурността на страната в мирно време!
 
На 15 януари, командирът на Сухопътните войски на Република България генерал-майор Деян Дешков, посети Военното училище на Сухопътните войски на Румъния „Николае Балческо” заедно с командира на Сухопътните войски на Румъния генерал-лейтенант Киприан Марин.
Бригаден генерал, професор, инженер Гита Барсан ректор на Военното училище представи учебно-материалната база и методологията на обучението на бъдещите офицери от Сухопътните войски на Румъния.
Снимки и информация: Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu.
 
На 15 януари,  командирът на Сухопътните войски на Република България генерал-майор Деян Дешков присъства на церемония по смяна на командването на Многонационалния корпус Югоизток между генерал-лейтенант Драгош-Димитру Якоб и генерал-майор Криситан-Даниел Дан.
Снимки и информация:Headquarters Multinational Corps South-East.
 
Днес, 16 януари, военнослужещи и военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, участваха в тържествен ритуал с водосвет и поднасяне на венци и цветя по повод 146-та годишнина от създаването на Първия градски съвет в Карлово.
В знак на признателност към будната съвест на тогавашната карловска интелигенция, венци и цветя бяха поднесени пред паметните плочи на храм „Свети Николай”, родната къща на Васил Караиванов и сградата на Община Карлово от кмета на града д-р Емил Кабаиванов, председателя на Общинския съвет Доньо Тодоров, от командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал  Маргарит Михайлов, общински съветници, родственици на председателя на Първия градски съвет и признателни граждани.
Честването завърши с тържествено заседание на Общински съвет – Карлово, на което бригаден генерал Михайлов отправи приветствие.
Сухопътните войски отдават почит към делата на местната власт в ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени