На 20 септември, в района на военно формирование 28610 - София, се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва на 8 новоназначени военнослужещи.
       Командирът на формированието майор Александър Бойков прие строя като в своето обръщение подчерта, че „службата в редовете на Българската армия е чест и призвание към род и Родина“. В приветствието си към новоназначените военнослужещи  и техните родители той се обърна с думите: „Убеден съм, че днес, изправени пред българското знаме, добре осъзнавате отговорността, която поемате и ще останете завинаги верни на клетвата и дадения обет пред олтара на Отечеството. Искам да благодаря и на вашите родители, че са отгледали достойни синове и дъщери, готови да служат на майка България“.
     Ритуалът по полагане на военна клетка завърши с тържествен марш.
Военнослужещи от Бригадното командване доброволно се организираха и взеха участие в кампанията „Да изчистим България” в град Сандански на 14 септември. Заедно със своите деца те почистиха площите в близост до училищата в града, като по този начин в навечерието на първия учебен ден, символично предадоха своя родителски урок по родолюбие и трудолюбие, които са фундаменталната основа за успешната реализация.
 
„Силно съм изненадан и впечатлен от добрата подготовка и организация на учението…Това е голямо предизвикателство за Сухопътни войски – първо толкова голямо международно учение за 101-ви алпийски полк. Амбициите ни са минимум през 2 години да се прави нещо подобно, ако може в по-голям формат – толкова по-добре!“ каза директорът на Щаба на отбраната генерал-майор Красимир Кънев днес по време на медийния ден  на тактическото учение на Сухопътни войски „РОДОПИ-19“.
Многонационалните роти, под ръководството на капитаните Златко Белев и Радван Сираков демонстрираха впечатляващи способности по огнева подготовка, алпийски техники и специализирана алпийска подготовка. С тези свои действия те потвърдиха думите на началника на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, че „подобни учения са идеална възможност за постигане на уеднаквяване на подготовката и отработване на поставените задачи…“
На ... още
Военнослужещи от 31-ви  механизиран батальон  - Хасково участваха в ритуал по издигане на националното знаме по случай празника на Димитровград на 2 септември.
На площад „България“ тържествения строй прие командирът на батальона майор Светослав Годинов, след което бе издигнато Националното знаме. Ритуала командва старши лейтенант Димитър Чернев.
На тържеството за 72-та годишнина от създаването на „Градът на младостта” присъстваха народни представители, представители на държавната и местната власт, кметовете на Димитровград, Сърбия и на Димитровград, Русия, много граждани и гости на града.
 
 
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени