По повод 120 години от създаването на „Железния“ 35-ти пехотен Врачански полк, днес  в района на 10-ти механизиран батальон-Враца беше открит „Исторически музеен кът на 35-ти пехотен Врачански полк“.
На събитието присъстваха представители от община Враца, областният управител Надя Донкинска, Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, командирът на 3-то бригадно командване полковник Митко Балтов, представители на дирекция „Социална политика“ в министерство на отбраната, на военно-патриотични организации и асоциации,  на държавната и местната администрация, образователни и културни институции.
Полковник Балтов подари за историческия кът транспарант с „Офицерския кодекс на честта“ на полковник Борис Дрангов, с благодарност към личния състав на 10-ти механизиран батальон за инициативността и с по-
желание да бъде спазван. Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий, отслужи ... още
Днес, 1 февруари, министъра на отбраната на Република България Тодор Тагарев и командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков посетиха 55-ти инженерен полк – Белене.
Министър Тагарев беше тържествено посрещнат с почетен караул. На кратък брифинг заместник-командирът на полка подполковник Стоян Митков представи структурата, мисията и задачите на формированието.
В района на полка министъра на отбраната се запозна с техника, оборудване и екипировка, които се използват от военнослужещите в полка при изпълнение на поставени задачи.
Министър Тагарев изказа своята удовлетвореност от видяното и благодари на командира на Сухопътните войски и командването на полка за усилията и всеотдайността им.
Инженерните формирования от Сухопътните войски поддържат висока степен на готовност за изпълнение на задачи!
 
Днес, 31 януари, в присъствието на заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Михаил Попов, командири и началници на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната, ръководството и началниците на отдели от командването на Сухопътните войски, и командирите на военни формирования бе проведен Анализ на подготовката на Сухопътните войски през учебната 2023 г.
Генерал – майор Дешков отчете, че за Сухопътните войски изминалата 2023 г. беше една година изпълнена с много динамика, наситена с множество учения, подготовки и предизвикателства от  различен характер и във всички направления. Основен акцент в дейността през годината беше продължаване на мероприятията по модернизация на Сухопътните войски.
Основен е приносът на Сухопътните войски в дейностите по подпомагане на органите на МВР по охрана на държавната граница и пресичане на нелегалната миграция.
Активното участие на личния състав от Сухопътните войски по оказване на помощ на населението ... още
При провеждане на Aнализ на подготовката през 2023 година командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков връчи купи и грамоти на победителите в крайното отборно класиране от военните шампионати в Сухопътните войски за 2023 г.
Шампионатите се проведоха по дуелна и щафетна стрелба, стрелба с пистолет „Макаров“, тактическа стрелба и военно-приложен многобой по повод Празника на Сухопътните войски – 19 ноември в гарнизоните Стара Загора, Карлово, Плевен и София.
На първо място е отборът на 61-ва механизирана бригада – Карлово, втори се нареди отборът от 101-ви алпийски полк – Смолян, третото място зае отборът на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора, четвърти се класира Центъра за подготовка на специалисти – Сливен, петото място е за отборът на 3-то бригадно командване – Благоевград, а шести останаха от 5-то бригадно командване – Плевен.
Спортната дейност допринася за повишаване на бойното ... още
Днес, 31 януари, военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив, участваха в тържествено честване по повод 170-тата годишнина от рождението на Стефан Стамболов.
На мероприятието присъстваха кметът на град Пловдив, областният управител на област Пловдив, представители на местната власт, граждани и гости на града.
Сухопътните войски се прекланят пред паметта на строителите на съвременна България!
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени