Днес, 9 февруари, в района на 5-то бригадно командване в град Плевен, се проведе ритуал по тържествено връчване на удостоверенията на новоназначени военнослужещи от формированията на Сухопътните войски, завършили успешно обучението си в модул „Начална военна подготовка“.
          В словото си заместник-командирът на командването полковник Калоян Василев изрази увереност, че новоназначените войници ще се впишат достойно в новите си колективи и с действията си ще допринесат за издигане престижа на военната служба и реномето на българския войник от състава на Сухопътните войски. Пожела им бъдещи успехи във военната служба, длъжностно развитие, хъс и воля при изпълнение на задълженията им като защитници на родината ни.
          Военнослужещите от Сухопътните войски служат вярно на страната с храброст и сила!
Със заповед на министъра на отбраната майор Евгени Петров бе освободен от заеманата длъжност „Началник на щаба“ в 78-ми батальон за осигуряване и назначен на длъжност „Заместник-командир на батальон“.
Командирът на батальона подполковник Николай Далев пожела успех на майор Петров на новата длъжност, благополучие и неспирен стремеж за усъвършенстване.
Честито, господин майор!
Днес, 7 февруари, пред параклис „Св вмчк Георги Победоносец” в присъствието на военнослужещи и цивилни служители от гарнизон Стара Загора беше представен новия заместник–командир на 2-ра механизирана бригада  полковник Митко Балтов.
В обръщението си командира на бригадата бригаден генерал Станимир Христов подчерта, че заемането на тази длъжност от полковник Балтов е доказателство за неговия висок професионализъм, доказан опит и безспорен авторитет.
Бригаден генерал Христов връчи поздравителен адрес, нагръден знак на бригадата на полковник Балтов и му пожела добро здраве, с лекота и мъдрост да преодолява днешните предизвикателства и да посреща с удовлетворение успехите в професионалните си делници!
На 6 февруари, военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, представиха предимствата и възможностите, които предоставя военната професия пред випускниците на Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография - София.
Военнослужещите от бригадата участваха по покана на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, като мероприятието се проведе в заседателната зала на централата на сдружението в град София.
Учениците имаха възможността да се докоснат до образци въоръжение, снаряжение и екипировка, с които военнослужещите изпълняват задълженията си. Военнослужещите също така споделиха своя опит и дадоха съвети във връзка с професионалното ориентиране на учениците.
Бяха проведени разговори за бъдещи съвместни мероприятия.
Сухопътните войски са неделима част от обществото на страната ни!
На 4 февруари, в град Благоевград, на площад „Македония“, военнослужещи от 3-то бригадно командване – Благоевград участваха в ритуал по полагане на венци и цветя по повод 152 години от рождението на Гоце Делчев.
Цветя положиха кметът на общината Благоевград Методи Байкушев, областният управител на област Благоевград Мария Димова, командирът на 3-то бригадно командване полковник Кирил Спаневиков, представители на държавата и местната администрация, на образователни и културни институции, граждани и гости на града.
Сухопътните войски се прекланят пред паметта на героите дали живота за национално обединение!
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени