0
От 23 до 27 февруари в Тулахома, щата Тенеси, САЩ, се проведе състезанието „Best Warrior Competition 2022”, като за първи път в него участваха и военнослужещи от състава на 61 Стрямска механизирана бригада -  младши сержант Стоян Иванов от 1 механизиран батальон и ефрейтор 2 клас Андрей  Кехаяминчев от 2 механизиран батальон със старши на групата сержант Антон Иванов от 1 мб.
Състезанието се провежда ежегодно, като в петдневната надпревара са включени дисциплини от бойната подготовка и служи за отличаване на най-достойния военнослужещ от сержантския състав на САЩ.
„Best Warrior Competition 2022” подложи на тест нивото на физическата подготовка на състезателите, като освен стандартния армейски тест беше включен и марш на скок 30 км с 12 кг снаряжение и полоса с препятствия.
Оценявани бяха и уменията по прецизна стрелба на различни дистанции, тактически действия в симулирана бойна среда /тактическо придвижване, оказване на първа ... още
          През месец февруари формированието в Свобода съвместно с ОУ ”Васил Левски” гр. Чирпан организираха конкурс за рисунка по случай 3 март – Националния празник на Република България. Темата на конкурса е „Освобождението на България” и творбите трябваше да представят портрети на герои, паметници на признателност, битки и сражения, свързани с националноосвободителните борби на българския народ.
        На 02.03.2022 г. комисия избра най-оригиналните рисунки, за които учениците от ОУ ”Васил Левски” получиха грамоти от командира на формированието подполковник Минчо Минев. От името на участващите деца директорът Киро Пенев подари портрет на полковник Борис Дрангов на подполковник Минев, а всички рисунки ще бъдат изложени във Военен клуб гр. Чирпан.
Празникът започна с тържествено строяване, прочитане на заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от името на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов  и подполковник Светослав Годинов, командир на 31-ви механизиран батальон.
Подполковник Годинов произнесе слово, в което разказа накратко през какви предизвикателства е преминал батальонът през изминалите 20 години, като подчерта, че постигнатото досега е плод на усилията на всеки един, служил тук. Той пожела на личния състав „преди всичко здраве и все така да бъдем „обединени в целите!”. Поздравление към личния състав произнесе и бригаден генерал Станимир Христов, който поднесе на подполковник Годинов плакет. От своя страна командирът на батальона  връчи юбилейни монети на командира на бригадата и на бившите командири на 31-ви мб – полковник Данчо Николов (в периода  30.09.2010 г. - ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени