Представителни формирования от Сухопътните войски отбелязаха Националния празник на Република България – 3-ти март и се преклониха пред подвига на освободителите като проведоха тържествени проверки-зари в различни населени места в страната.
Военнослужещите от Сухопътните войски съхраняват вечната памет на героите отдали живота си за свободна и независима България!
 
Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, участваха в ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на Свободата на паметния връх Шипка.
На ритуала присъстваха Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България господин Румен Радев, председателят на Народното събрание господин Росен Желязков, кметът на община Казанлък госпожа Галина Стоянова,  народни представители от 49-тото Народно събрание, областният управител на област Стара Загора госпожа Ива Радева, кметът на община Габрово госпожа Таня Христова, областният управител на област Габрово госпожа Мария Башева - Венкова, Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприан, Негово Високопреосвещенство Великотърновски Митрополит Григорий, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Маргарит Михайлов, представители на държавната и местна власт, патриотични организации и родолюбиви българи.
Слова в памет на ... още
Военнослужещите от Сухопътните войски отдават почит на геройски загиналите в името на България!
 
В навечерието на Националният празник на Република България - 3-ти март, вчера, военнослужещи и Военния духов оркестър от 61-ва Стрямска механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски, участваха във водосвет за здраве и благоденствие на българския народ и на тържествена церемония по издигане на националния флаг.
Тържественото честване продължи вечерта на площад „Севтополис”, където в присъствието на председателя на Народното събрание господин Росен Желязков беше проведена тържествена проверка-заря, чийто илюминации озариха небето на Казанлък.
Военнослужещите от Сухопътните войски отдават почит на загиналите за свободата на България!
 
УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ, ВОЙНИЦИ
И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
        От името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име Ви поздравявам най-сърдечно по случай Националния празник на Република България- 3 март!
       Денят на подписването на Санстефанския мирен договор – 3 март 1878 година е паметна дата в историята ни и наш дълг е да помним хилядите дали живота си за свободата.
       В празничния ден искам да благодаря на Вас – войници, сержанти, офицери и цивилни служители, за положения труд и достойното изпълнение на задачите в името на страната ни!                      
       Ние свято пазим всичко завещано ни от предците в името на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени