На 25 октомври 2019 г., на площад „Бдинци” в град Видин, военнослужещи от Бригадно командване взеха участие в тържествена проверка-заря по случай духовния празник на град Видин. Приемащ тържествената проверка- заря беше командира на Десети механизиран батальон от състава на Бригадното командване- подполковник Симеон Цеков. След рапорта на командирите на роти, бяха положени венци и цветя в знак на признателност пред паметника на площада. На 26.10.2019 г. военнослужещи от състава на Центъра за подготовка на специалисти участваха в тържествен ритуал по случай празника на Сливен.  На площад „Хаджи Димитър” тържествено бяха издигнати знамената  на Република България, на град Сливен и на Европейския съюз.
 
Днес, 25.10.2019 г. на строевия плац на 78-ми батальон за осигуряване – София с официална церемония беше закрито международното ротно тактическо учение “LIONS LAND - L19”. Командирът на Бригадното командване – Благоевград полковник Красимир Кръстев връчи сертификати за участие на военнослужещите и плакети на отличилите се по време на учението. В своето обръщение към участниците полковник Кръстев благодари на ръководителите на учението за добрата организация,  неговото безпроблемно протичане и пълното постигане на планираните цели и на военнослужещите за усилията, отговорността и професионализма, които са проявили при изпълнението на поставените им задачи.
Международното ротно тактическо учение “LIONS LAND- L19” се проведе на Учебен център „Сливница“ в периода 21-25 октомври с  участието на 150 военнослужещи от Бригадното командване от състава на Сухопътните войски и военнослужещи от Сухопътните войски на Република ... още
Ритуал по полагане на военна клетва от 16 български граждани без военна подготовка – курсисти по чл. 59 от Закона за резерва на Въоръжените сили на Република България се проведе днес,  25 октомври, на строевия плац в Единния център за начална подготовка - Плевен.
Слово произнесе началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев, в което подчерта значението на военната клетва за всеки български гражданин.
На курсистите бяха връчени удостоверения за завършване на курс „Начална военна подготовка” и възпоменателни значки от името на министъра на отбраната. Ритуалът завърши с преминаване на блоковете в тържествен марш под звуците на Представителния духов оркестъра на Сухопътните войски.
Гости на тържеството бяха полковник Станчо Кайков – заместник-директор на Дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната” в МО, полковник Станимир Кисьов – главен експерт в ... още
На 23 и 24 октомври 2019 г. гарнизон Сливен бе домакин на финалния кръг от Държавното военно първенство по футбол за настоящата година, което бе открито от председателя на организационния комитет на държавните военни футболни първенства за мъже и жени бригаден генерал Борислав Сертов.
 Футболното първенство е част от спортните прояви на Националната военна спортна федерация с председател на Управителния съвет вицеадмирал Емил Ефтимов.  На срещите от финалния кръг присъства генерал-лейтенант о.з. Стефан Василев, който е член на управителния съвет, а преди това в продължение на пет години е бил и председател на УС. Той изрази радостта си, че се увеличават членуващите клубове, които от 16 сега вече са 33.
Медалите и купите връчиха вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков и председателят на организационния комитет на държавните военни футболни първенства бригаден генерал Борислав Сертов.
Отборно класиране-жени:
1.ВУСК ... още
Състезание по тактико-специална подготовка за определяне на най-добър разчет на бойна машина и транспортно зареждаща машина в Сухопътните войски за 2019 г. се проведе на 21 и 22 октомври в гарнизон Плевен в района на зенитно-ракетния дивизион от състава на 2-ра механизирана бригада.
Състезанието се проведе под ръководството на комисия, назначена от командира на Сухопътните войски, с председател полковник Спасимир Чепишев от отдел „Подготовка на войските” на Командването на Сухопътните войски.
В динамичната и оспорвана надпревара участваха най-добрите разчети от зенитно-ракетните дивизиони на 2-ра и 61-ва механизирани бригади.
 Военнослужещите от зенитния дивизион на 2-ра мбр демонстрираха по-добри теоретични познания и практически способности, а високата им мотивация спомогна за завоюването на призовите места.
 
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени