С поднасяне на венци и цветя и падане на колене в едноминутно мълчание в знак на признателност, военнослужещи от 4-ти артилерийски полк и  асеновградчани почетоха паметта на един от най-великите владетели на България Цар Иван Асен II.
На честването присъстваха заместник-кметът на община Асеновград  инженер Петър Петров, председателят на общински съвет Иван Иванов, общински съветници, представители на различни поитически партии и движения, свещеници от Асеновградска духовна околия, ученици, жители и гости на Асеновград.
 
Съвместна комисия от Съвместното командване на силите и Сухопътните войски, с председател полковник Михаил Жеков, оцени бойните способности и даде оценка „Готов за изпълнение на мисия”, на военен контингент от Въоръжените сили на Република България за участие в операцията на  Стабилизирaщите сили на НАТО в Косово – KFOR, по време на проведеното тактико-специално учение.
Ръководител на учението беше подполковник Иван Иванов командир на 42-ри механизиран батальон, от 2-ра Тунджанска механизирана бригада, от състава на който е основната част от контингента.
          Военнослужещите от Сухопътните войски участват в мисии и изпълняват задачи в коалиционен формат, в подкрепа на международния мир и сигурност в региона. 
Днес, 8 март, пред личния състав на Командването, беше прочетена заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на полковник Васил Енчев.
Полковник Енчев е офицер с богат опит и професионална подготовка. За заслугите му към отбраната на страната и положените усилия по време на службата му в редиците на Българската армия е награждаван многократно с различни предметни и морални награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и преките му командири.
„Полковник Енчев е емблема в Сухопътните войски. Ще ми липсваш служебно, и като човек и като офицер. Благодаря ти за всеотдайната служба. Бъди здрав!“, каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков.
Полковник Васил Енчев целуна бойното знаме, след което се обърна към своите колеги с думите: „Благодаря на генерал-майор Дешков, на бившите командири, ръководили Сухопътните войски през годините, на всички колеги, за оказаната ... още
В тържествена обстановка днес, 8 март, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Тотлебен“ № 34, пред личния състав на Командването на Сухопътните войски, бяха прочетени заповеди на началника на отбраната и на командира на Сухопътните войски за повишаване във военно звание на военнослужещи от Сухопътните войски.
Повишени във военно звание са офицерите подполковник Стефан Димов, командир на 101-ви алпийски полк, повишен в звание „полковник“ и майор Атанас Атанасов, главен експерт в отдел „Планиране“ в КСВ, повишен в звание „подполковник“.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков връчи новите пагони на повишените военнослужещи и им пожела „Успехи и здраве в професионалната дейност!“.
От своя страна полковник Стефан Димов, връчи на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, купата на представителния отбор от Сухопътните войски, класирал ... още
Съвместната подготовка на военнослужещи от Сухопътните войски с представители от Националната гвардия на щата Тенеси на САЩ повиши нивото им на подготовка и подготви инструктори за реакция при кризи от невоенен характер.
На военнослужещите, преминали обучението, бяха връчени сертификати. 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени