Започнаха мероприятията, с които 20-ти самоходен артилерийски дивизион - Ямбол празнува 12 години от своето създаване – 1 юни.
Вчера, 27 май, по този повод се проведе състезание по стрелба с пистолет „Макаров“, в което участваха военнослужещи от в.ф. 26030 – Безмер, Военна полиция, директори на училища, представители на местния бизнес, служители на областната управа, директори на банки, представители на Българската православна църква, гости от Стара Загора и други приятели на  дивизиона.
Състезанието бе открито от командира на формированието подполковник Георги Георгиев, който във встъпителното си слово приветства всички гости и подчерта успехите на дивизиона през годината.
Сформирани бяха 10 отбора, а победителите в индивидуалното и отборното състезание  бяха наградени с купи и грамоти. В крайното отборно класиране на първо място се класира в.ф. 26030 – Безмер, на второ - Мебели „Виденов” – 1, а третото ... още
Танковите екипажи от първа танкова  рота на Втори танков батальон, с командир подполковник Делян Люцканов изпълниха първо контролно упражнение: „Стрелба от движение по появяващи се и движещи се цели, денем с въоръжението на танк Т-72 щатен изстрел“.
Стрелбите бяха наблюдавани от полковник Васил Челенков, началник на сектор в отдел „Подготовка на войските” на командването на Сухопътните войски и от командира на ЦПС полковник Любомир Вачев.
 
Вчера, 22 май, в Центъра за подготовка на специалисти приключиха изпитите на 21 военнослужещи от Сухопътни войски за придобиване на военно-отчетна специалност (ВОС) и квалификация. От тях 19 са с ВОС „Специалист от мотопехотни войски” и 2-ма - „Специалист от танкови войски”
Военнослужещите държаха изпити по огнева подготовка на огневи комплекс „Батмиш”, а по практика и теория по тактико-специална подготовка - в района на формированието.
Изпитът се проведе от комисия с председател полковник Васил Челенков, началник на сектор в отдел „Подготовка на войските” на Командването на Сухопътните войски. Той поздрави военнослужещите за доброто им представяне и уточни, че за тях това е само начало, че тук са получили добра основа, към която предстои да надграждат. Важното е да свикнат с ролята на командири, които ясно и точно да формулират поставените задачи и да умеят да управляват подчинените си. 
На обучаемите бяха ... още
На 21 май главният сержант на Българската армия старшина Калин Крумов и главният сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов посетиха Центъра за подготовка на специалисти – Сливен (ЦПС). Придружени от главният сержант на ЦПС старшина Иван Иванов те се срещнаха с войниците и сержантите от формированието и разговаряха по въпроси за професионалното развитие, подготовката и мотивацията на военнослужещите.
Главните сержанти се срещнаха и с командира на формированието полковник Любомир Вачев и заместник-командира полковник Данчо Николов.
 
Вчера, 22 май, приключи тактико-специалното учение за даване на оценка на бойните способности за изпълнение на дежурство в Силите за незабавно последващо въвеждане към „NRF-20“  „Специализирана защита-19”  с  многофункционален взвод за ЯХБЗ от 38 батальон за ЯХБЗ и Е. 
Тема на занятието бе „Действие на многофункционален взвод за ЯХБЗ в отбранителна операция в състава на многонационална рота от многонационален батальон за ЯХБЗ“.
От 20 до 22 май,  в района на военното формирование и местността „Тепсиите“, 64 военнослужещи и 27 единици специална техника от състава на 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е отработиха и демонстрираха  знания и умения по познаване и прилагане на ръководните документи на НАТО при изпълнение на задачи по ЯХБЗ.
Командирът на взвода капитан Румен Кръстев показа способности по управление на личния състав при изпълнение на задачите, а личният състав от многофункционалния ... още
Copyright © 2019 Сухопътни войски. Всички права запазени