От 06 до 08 април се проведе сертификационно учение „Специализирана защита 21“ за оценка на бойните способности на взвода за ЯХБР (ядрено, химическо и биологическо разузнаване)  от състава на 38 батальон за ЯХБЗ и Е, деклариран за участие в Усилените сили за отговор на НАТО.
Взводът за ЯХБР, деклариран за участие в Усилените сили за отговор на НАТО,  получи оценка „Боеготов“. Подготовката и провеждането на учението беше организирано и реализирано от ВрИД командира на 38 батальон за ЯХБЗ и Е – Мусачево майор Наталия Иванова.
Днес, 1 април, командирът на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка, от състава на 55-ти инжетерен полк, подполковник Петко Петков приветства личния състав по повод празника и изказа своята благодарност за положения труд и добре изпълнените задачи. Той пожела на всички здраве, нестихваща енергия и оптимизъм, спорна и успешна професионална дейност и призова своите подчинени да бъдат силни и да обичат отечеството си.
Бяха прочетени получените поздравителни адреси и заповед за награждаване на военнослужещи за проявени отлични резултати при изпълнение на служебните си задължения.
По традиция личният състав от Бригадното командване - Благоевград чрез залесяване на войсковия район се включва ежегодно в инициативите, посветени на „Седмицата на гората“.
Тази година, с огромно желание и грижа към природата, военнослужещите залесиха войсковия район с рекордния брой от 120 фиданки от червен дъб, махония, източна туя и бреза, осигурени безвъзмездно от Югозападното държавно предприятие.
Личен пример за отговорно отношение към природата даде командирът на Бригадното командване полковник Митко Балтов, който посади първата фиданка -  бреза.

 
Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени