Във връзка с предстоящите тактически учения на формирования от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, от състава на Сухопътните войски, на учебен полигон „Корен”, в периода от 16 до 24 октомври ще се извърши придвижване на личен състав и военна техника по републиканската пътна мрежа от град Казанлък до учебния полигон. Движението ще бъде интензивно в двете посоки през целия период за провеждане на ученията.
 
Днес, 12 октомври, наследникът на славния 7-ми пехотен Преславски полк – 29-ти механизиран батальон – Шумен, от състава на 5-то бригадно командване – Плевен, отбеляза своя празник.
Началото на празника беше дадено с поход на командването и личният състав на батальона от парк ,,Кьошкове” до „Стария град”.
Тържествената церемония по повод празника започна с приемане на строя на батальона от заместник – командирът по логистичното осигуряване на 5-то бригадно командване подполковник Ивайло Тихов. Бяха прочетени поздравителни адреси от името на Командира на Сухопътните войски генерал – майор Деян Дешков, командира на 5-то бригадно командване полковник Иван Вълев и от командири на формирования от състава на Сухопътните войски.
В приветственото си слово заместник - началникът на щаба на батальона капитан Ангел Узунов припомни за славните битки за свободата и независимостта на Родината, за освобождението и обединението на ... още
За времето от 9 до 12 октомври на специализиран учебно-тренировъчен комплекс „Црънча” се проведе Държавен военен шампионат по тактическа стрелба, с участието на представителни отбори от Министерство на отбраната, Сухопътните войски, Съвместното командване на силите, Военновъздушните сили, Съвместното командване на специалните операции, Командването за логистична поддръжка, НВУ „Васил Левски” – Велико Търново и служба „Военна полиция”.
След оспорвана надпревара, в отборното класиране при мъжете първо място зае отборът на Съвместното командване на специалните операции, на второ място се класира отборът на Сухопътните войски, а третото място зае отборът на НВУ „Васил Левски” – Велико Търново.
При жените първото място завоюва отборът на Съвместното командване на специалните операции, второто място зае отборът на Сухопътните войски, а трети се класира отборът на НВУ „Васил Левски” – Велико ... още
В тържествена обстановка, пред личния състав на Командването, началникът на отдел „Личен състав“ полковник Евгени Събев прочете заповед на министъра на отбраната за прекратяване на договора за военна служба и зачисляване в запаса на полковник Иван Иванов.
Полковник Иванов е офицер с богат опит и професионална подготовка. За заслугите му към отбраната на страната и положените усилия по време на службата му в редиците на Българската армия е награждаван многократно с различни предметни и морални награди от министъра на отбраната, началника на отбраната и преките му командири.
Предметна награда „Картина“ му беше връчена от командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков, който му пожела дълги години само здраве и едно ново начало, чиято посока ще го води дълго напред, след което му благодари за достойната и вярна служба.
Полковник Иванов целуна бойното знаме и се обърна към своите командири и колеги с думите: „Искам да благодаря ... още
В тържествена обстановка днес, 09 октомври, в киносалона на Административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Тотлебен“ № 34, пред целия личен състав на Командването на Сухопътните войски бяха обявени заповеди на министъра на отбраната и на командира на Сухопътните войски за назначаване на военнослужещи на длъжности и повишаване във военно звание.
Полковник Атанас Георгиев е назначен за заместник-началник на щаба по ресурсите на Сухопътни войски, подполковник Атанас Лефтеров – за началник на сектор в отдел „Операции“ и повишен във военно звание „полковник“, подполковник Александър Бойков – за главен експерт в отдел „Операции“, майор Георги Василев - за главен експерт в отдел „Планиране“ и повишен във военно звание „подполковник“, майор Пламен Бакалов – за главен експерт в отдел „Подготовка“ и повишен във военно звание „подполковник“, старшина ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени