Днес, 11 януари, пред Панорама „Плевенска епопея 1877 г.” в град Плевен се проведе ритуал по полагане на военна клетва от новоназначените военнослужещи във 2-ра Тунджанска механизирана бригада и 5-то бригадно командване.
В тържествена обстановка, под звуците на военни маршове, изпълнени от военния духов оркестър на 2-ра механизирана бригада млади български жени и мъже се врекоха във вярност към Род и Родина.
Командирът на 2-ра механизирана бригада бригаден генерал Станимир Христов прие строя от командващия клетвата майор Теодор Джунов и поздрави военнослужещите. В словото си той приветства младите войници и техните близки и им напомни за святостта на този незабравим ден - „... ден в който спазвайки традицията, целувайки нашата светиня – бойното знаме и произнасяйки съдбовните думи „Заклех се!” ще се вречете в безпрекословна вярност и служба на Родината ни, вярна служба в името на България.“ Пожела им здраве, щастие, увереност в ... още
Провеждането на целенасочена, постоянна и максимално близка до реалната обстановка, подготовка на офицерите, щабовете и формированията е един от основните императиви за изграждането, поддържането и усъвършенстването на отбранителните способности на Сухопътните войски!
 
На 9 и 10 януари в 4–ти артилерийски полк – Асеновград се проведе обучение на оператори  на леки летателни апарати за въздушно наблюдение. В него взеха участие военнослужещи от разузнавателните формирования на полка и от самоходните артилерийски дивизиони на 2-ра и 61-ва механизирани бригади.
         Обучаемите преминаха теоретична подготовка по изучаване на административните правила и практическо занятие по управление на безпилотния летателен апарат.
            Сухопътните войски продължават да надграждат способностите си!
 
Днес, 10 януари, новоназначените военнослужещи в 61-ва механизирана бригада – Карлово, от състава на Сухопътните войски, изрекоха свещеното „Заклех се!” на строевия плац на формированието.
На тържествената церемония присъстваха заместник-областният управител на Област Пловдив Димитър Добрев, Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений – Викарен епископ на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, секретарят на Община Карлово Стефан Стефанов, представители на институции и учреждения, държавната и местна власт, на военно-патриотични организации, родители и близки на младите войници. 
Бригаден генерал Маргарит Михайлов се обърна към новоназначените военнослужещи с думите: „Пожелавам Ви със сърце и воля да браните името и честта на пагона. Бъдете смели, решителни и всеотдайни, защото от този момент Вие ставате част от бойния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада! Вървете горди и целеустремени, защото всяка Ваша ... още
Днес, 09 януари, във връзка с честването на празника на 1-ви разузнавателен батальон – Свобода, на учебен център „Спасово” се проведе състезание по стрелба с 9-мм пистолет „Макаров” с участието на представителни отбори на 1-ви разузнавателен батальон, районно управление на МВР и регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” - Чирпан, Затворническо общежитие от закрит тип - Черна гора и военно формирование 36150 – Стара Загора.
В индивидуалното класиране челните места заеха военнослужещи от 1-ви разузнавателен батальон. Призовото място спечели старши лейтенант Присияна Николова, на второ място се класира старшина Дилян Димитров, третото място зае старши лейтенант Мартин Тенев.
В отборното класиране победител е отборът на батальона, след него се нареди отборът на Затворническо общежитие от закрит тип - Черна гора, трети завърши отборът на районно управление на МВР – Чирпан.
Командирът на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени