На 29.07.2013 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 44220 – Пловдив от Сухопътните войски, с ръководител капитан Радостин Тенев унищожи 2 бр. ръчни гранати тип “Бухалка”, открити при ремонтни дейности в къща на ул. “Първа” № 54 в с. Церово, област Пазарджик.
На 29.07.2013 г. във военно формирование 24620 – Свобода получиха първото си назначаване на служба трима млади офицери от випуск 2013 г. на НВУ”В.Левски”.
Командирът на военното формирование подполковник  Ганев ги посрещна с добре дошли в строя на формированието като  им пожела пълноценна  служба и успешна професионална реализация на първата си длъжност като командири на взводове.
На 23.07.2013 г. в шуменския факултет "Артилерия, ПВО и КИС" на Националния военен университет "Васил Левски" завърши общоармейски шампионат по военен трибой "Шумен – 2013". На тържествената церемония наградите на първенците бяха връчени от заместник-кмета на община Шумен Живка Тонева, полковник Христо Зафиров – главен съдия на шампионата, полковник доц. д-р Нелко Ненов – декан на факултет "Артилерия, ПВО и КИС", полковник инж. доц. д-р Сашо Евлогиев – началник на катедра „ОУТП от ПА" и председател на военния спортен клуб "Шумен", и подполковник инж. Веселин Христов – командир на военно формирование 54060 – Шумен.
В дисциплината "Хвърляне на граната в цел на 40 м", индивидуално класиране, победи капитан Стефан Николчев от в.ф. 32990 – Пловдив – Сили за специални операции с 1295 т., втори стана ефрейтор Росен Средногорски от в.ф. 32990 – Пловдив ... още
На 22.07.2013 г. в Център за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен се състоя изпращане за предстояща подготовка на взвод от състава на ЦПС, който ще е част от рота от 61-ва механизирана бригада – Карлово. Те, заедно с представители от други формирования от Сухопътните войски, ще участват в съвместно ротационно учение „Подготовка на мисии”, което ще се проведе в Центъра за съвместна подготовка на Силите на САЩ в Хохенфелс, Федерална Република Германия. В рамките на един месец пред българските военнослужещи стоят задачи, свързани с провеждането на тактико-строеви занятия с маневрените формирования за усвояване на тактиките, техниките и процедурите за установяване на сигурността в определен район и подготовка за съвместно тактическо учение „Подготовка за мисии” и участие в съвместно тактическо учение на тема „Провеждане на стабилизираща операция в зоната на отговорност”.
Военнослужещите от гарнизон Сливен преминаха двуседмична ... още
На 16 юли 2013 г. Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия в състав от 5 човека, с ръководител капитан Слави Красев от военно формирование 52740 – Хасково, унищожи 1 брой учебно имитационна противотанкова мина и 1 брой 85 мм. танков снаряд, открити в района на Сточна гара в гр. Хасково, при почистване на шахта.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени