На 25.01.2013 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от състава на военно формирование 52590 – Ямбол с ръководител капитан Димитър Дренски унищожи 2 (два) броя артилерийски боеприпаса ПГ – 9, открити в местността „Мараж” до с. Лозенец, обл. Ямбол.
Днес, 11.01.2013 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов прие представители на  Сдружението на жените военнослужещи и на фондация „Деца на Българската армия.
Повод за срещата бе новата инициатива на сдружението да организира зимен лагер за децата на загинали при изпълнение на служебния си дълг военнослужещи, който да се състои през месец март на територията на комплекс Пампорово.
Генерал-майор Ненов изрази своята пълна съпричастност към инициативата и  готовност да се включи в нея заедно със семейството си.
На срещата бе договорено Сухопътните войски, във взаимодействие с Българската ски-федерация и „Пампорово АД”, да се включат с осигуряването както на лицензирани инструктори, така и с осигуряването на ски-оборудване и транспорт за децата, които ще се включат в зимния лагер.
Военнослужещите от 101 алпийски батальон Смолян от състава на Сухопътните войски също ще имат своето важно място в ... още
 
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов отпътува за гр. Висбаден, Германия, по официална покана от Командването на СВ на САЩ в Европа. Генерал-майор Нейко Ненов ще вземе участие в официалната церемония по поемане на командването на Сухопътните войски на САЩ в Европа от генерал-лейтенант Доналд М. Кемпбъл, която ще се състои на 09.01.2013 г.
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени