Днес, 11.01.2013 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов прие представители на  Сдружението на жените военнослужещи и на фондация „Деца на Българската армия.

Повод за срещата бе новата инициатива на сдружението да организира зимен лагер за децата на загинали при изпълнение на служебния си дълг военнослужещи, който да се състои през месец март на територията на комплекс Пампорово.

Генерал-майор Ненов изрази своята пълна съпричастност към инициативата и  готовност да се включи в нея заедно със семейството си.

На срещата бе договорено Сухопътните войски, във взаимодействие с Българската ски-федерация и „Пампорово АД”, да се включат с осигуряването както на лицензирани инструктори, така и с осигуряването на ски-оборудване и транспорт за децата, които ще се включат в зимния лагер.

Военнослужещите от 101 алпийски батальон Смолян от състава на Сухопътните войски също ще имат своето важно място в реализирането на проекта чрез организирането на демонстрации за оцеляване в зимни условия и оказване на първа помощ при измръзване.

Проектът предвижда зимният лагер за Децата на Българската армия да стартира на 18 март и да бъде открит от Командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов.

Copyright © 2021 Сухопътни войски. Всички права запазени