На 21.02.2013 г. дирекция „Кадрова политика и социална адаптация” от Министерството на отбраната подпомогна с еднократна финансова помощ (по 2000 лв.) Здравка Борисова Цветкова и Станислав Георгиев Иванов – деца на военнослужещи от в.ф. 34750 – Карлово. Децата са с тежко заболяване.
На 21.02.2013 г. формирование за овладяване и/или преодоляване  на последствия от бедствия от състава на на военно формирование 22220 – Сливен с ръководител ст. лейтенант Михаил Попов унищожи 1 бр. мина за минохвъргачка и 1 бр. ръчна граната, открит в местността на Дебелата кория край до гр. Сливен.
На 18.02.2013 г. формирование за овладяване и/или преодоляване  на последствия от бедствия от състава на на военно формирование 34750 – Карлово с ръководител майор Христо Дъбов унищожи 1 бр. артилерийски боеприпас, открит в местността на Стражата близост до гр. Калофер.
 
На 12.02.2013 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от състава на военно формирование 44220 - Пловдив с групов ръководител капитан Радостин Тенев унищожи 1 (един) брой 82 мм мина открита в местността „Третата дупка” в землището на с. Ветрен дол, община Септември, обл. Пазарджик.
 
От 12 до 14 февруари  2013 г. в района на 61мбр и на учебен център «Марино поле» под формата на ротно тактико-специално учение, комисия от щаба на отбраната с председател подполовник Живко Тодоров ще извърши сертификация на 14 охранителна рота  за участие в състава на Международните сили  за поддържане на сигурността в Кандахар, Афганистан (ISAF).
 Темата на учението е «Действие на ротата при изпълнение на задачи по охрана на вътрешната зона на летище».
Помощник национален командир, той и национален командир на контингента в Кандахар е подполковник Цветан Кочанков, а командир на ротата е майор Димо Гюдженов.
По същото време във военно формирование 52590 – Ямбол и на ГУЦ „Победа” ще се проведе сертифициране на лекоманеврена рота „Алтеа” към междинния резерв на операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина. Сертифицирането ще премине под формата ротно-тактическо ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени