„110-ти мобилен полк за логистична поддръжка” на Сухопътните войски в гр. Пловдив от 01.07.2013 г. се реорганизира в „110-ти Логистичен полк” и започва изпълнение на задачи по нови щатно-длъжностни разписания. Това наложи редуциране на личния състав.
В тази връзка в последния работен ден на месец юни командирът на полка полковник Радослав ЯНЕВ проведе тържествено събрание. По време на събранието на освободените цивилни служители от формированието, засегнати от реорганизацията и поради придобито право на пенсия бяха изказани благодарности за всеотдайността при изпълнение на трудовите задачи.
На цивилните служители бяха връчени рекламни сувенири и Благодарствени адреси от командира на формиранието за спомен и с пожелание: „Бъдете горди със служебната си дейност в редиците на 110-ти Мобилен полк за логистична поддръжка!”
На 1 юли 2013 г. на полигон „Ново село” ще се проведе церемония по откриването на многонационалната съвместна подготовка “Black Sea Rotational Force 13” с участието на военнослужещи от морската пехота на САЩ, Сухопътните войски на Република България, Република Сърбия, Румъния и Азербайджан.
От българска страна участие в него ще вземат военнослужещи от в.ф. 42000-Карлово, от състава на 61 механизирана бригада. Съвместната подготовка ще се проведе на два етапа – от 01 юли до 13 юли и от 16 юли до 02 август.  
В съвместната подготовка ще вземат участие над 500 военнослужещи от всички нации. Деня за високопоставени гости и медии ще се състои на 01 август на полигон „Ново село”.
На 25.06.2013г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 – София от Сухопътните войски, с ръководител капитан Петър Трайков унищожи 1 бр. бронебойно – трасиращ снаряд, открит в частен имот на ул. “Ягода” № 2 в с. Бистрица край гр. София.
Двадесет военнослужещи от 101 алпийски батальон Смолян за втора поредна година участваха в международно състезание по колоездене в курортен комплекс Пампорово. Военнослужещите участваха като съдии и бяха поздравени от организаторите за тяхната акуратност и точност и въпреки лошото време – първо високи температури след това дъжд, военнослужещите нито за миг не отстъпиха от позициите си.
На 20.06.2013 г., четвъртък, от 10.00 до 13.00 часа във в.ф. 32420 – Русе ще се проведе ден на отворените врати. Програмата включва церемония по откриване на паметник на „Създателите на Русенския гарнизон”, презентация за мисията, целите и задачите на Българската армия и дейността на военното формирование, както и разглеждане на военна техника, участвала в реални спасителни действия при различни бедствия в гарнизон Русе.
Сред посетителите се очакват студенти, скаути, децата от Военен лагер 2013 г. и граждани, които ще имат възможността да се запознаят с дейността на военнослужещите  и възможностите на военната техника за помощ на населението при бедствия.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени