За поредна година военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада проявиха своята щедрост и човечност като събраха средства за подпомагане децата и близките на загиналите военнослужещи в борбата против тероризма, болни военнослужещи и членове на техните семейства в тежко материално и социално положение и децата в домове лишени от родителска грижа.
Събраната сума е на стойност 10 400 лева - от тях за семействата на загинали военнослужещи по 100 лева, подпомагане на болни военнослужещи и членове на техните семейства в тежко материално и социално положение по 150 лева, а на домовете за деца лишени от родителска грижа в Асеновград, Брацигово, Стара Загора, Бузовград, Карлово и Плевен бяха закупени неща от първа необходимост на стойност по 400 лева.
Благотворителна кампания ще проведат и военнослужещите от в.ф.24490-Асеновград за набиране на средства за скъпо струващи лечения на военнослужещи, цивилни служители, деца на военнослужещи, за деца на починали военнослужещи ... още
През месец декември започнаха занятията по задължителната военна подготовка с ученици от средните училища в градовете Белене и Свищов.
Вчера, 9 декември, определените военнослужещи за лектори от военно формирование 28880 – Белене  капитан Петров, капитан Йосифов и капитан Ангелов, които ще водят занятията в град Свищов, проведоха първите срещи с учениците от ДТГ „Димитър Хаджиев”, СОУ „Димитър Благоев” и ПГ „Асен Златаров”.
От самото начало военнослужещите успяха да грабнат вниманието на учениците от IX и X клас. С първите теми обучаемите бяха запознати със задълженията на гражданите на Република България по отбраната на страната и с въоръжението и екипировката на военнослужещите от видовете Въоръжени сили.
На 2 и 3 декември се проведоха първите занятия с учениците от IX и X клас на СОУ „Димчо Дебелянов” и ПГЯЕ „М.С.Кюри” в град Белене. Офицерите, натоварени с отговорната задача да водят ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени