Модулното формирование за разузнаване и неутрализиране на невзривени боеприпаси от 78 батальон за осигуряване, беше задействано вчера, 18.07.2018 г., по заповед на командира на Сухопътните войски. 
При разчистване на дворно място в близост до хижа „Люляк”, община Костинброд, е открит 100 мм осколъчно – фугасен снаряд, силно корозирал и без видима маркировка. Охраняван е от органите на МВР до пристигането на модулното формирование от 78 батальон за осигуряване.
Под ръководството на командира на модула - старши лейтенант Мартин Маргитин, боеприпасът е разузнат, извлечен и утилизиран на УЦ „Сливница”  същия ден.
 
Личен състав от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) на 10 механизиран батальон – Враца от състава на Бригадно командване – Благоевград,  извърши разузнаване и унищожаване на невзривен боеприпас в късния следобед на 16.07.2018 г., открит в частен дом в с. Хубавене, община Роман.
Действията на военнослужещите се ръководеха от офицерски кандидат Замфир Замфиров.
Личен състав от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) на 42 механизиран батальон – Ямбол от състава на Втора механизирана бригада  извърши разузнаване и унищожаване на невзривен боеприпас в късния следобед на 12.03.2018 г., открит в района на местността „Баира” край град Стралджа, Ямболска област.
Действията на военнослужещите се ръководеха от капитан Димитър Дренски.
Специалисти от формированиe за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия /ФОППБ/, с ръководител капитан Димитър Дренски от 42 механизиран батальон – Ямбол,  извършиха разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси вчера, 22.01.2018 г., открити в  община Стралджа.
Военнослужещите от военно формирование 52740 -  Хасково заедно с полицаи и журналисти от област Хасково отбелязаха 138-годишнината от основаването на МВР с традиционна стрелба, която се проведе на 4 юли 2017г. на стрелбище “Дияна” край Хасково. Голям бе броят на желаещите да изпробват точния си мерник. Всички те показаха какво умеят с пистолет “Макаров”, целейки се по мишени от 25 метра разстояние.
Първото място спечели отборът на военнослужещите от военното формирование в Хасково, с 209 точки, а второто и третото място си поделиха двата отбора на служителите от ОДМВР-Хасково.
В индивидуалните стрелби с най-точен мерник при мъжете са – капитан Михаил Костадинов – 77 т., Пламен Колев от СПЗ-ОДМВР – 71 т. и подполковник Николай Александров – 71 т., но с по-малко десетки от втория.
При жените безапелационно първото място зае Жулиета Димитрова от РУ Димитровград с 69 т. Следват репортерите Анжелина Янева и Анета ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени