На 15.08.2016 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от военно формирование 44220 - Пловдив от Сухопътните войски с ръководител капитан Стоян Мечкаров извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. артилерийски снаряд, открит в частен дом в с. Стоево, област Пловдив.
 
На 12.08.2016 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия  от военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски с ръководител капитан Петър Трайков извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. мина от минохвъргачка, открит при изкопни работи в местността “Бърдото” в землището на гр. Брезник, област Перник.
На 05.08.2016 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 54990 - Враца с ръководител старши лейтенант Калоян Методиев извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. ръчна отбранителна граната, открита в частен дом в с. Чирен, община Враца.
 
На 11.07.2016 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от състава на военно формирование 44200 - Стара Загора с групов ръководител капитан Йордан Йорданов унищожи 1 бр. боеприпас със сферична форма с диаметър 60 мм и височина 90 мм., открит при извършване на изкопни работи в двор на частен имот в с. Тракия, обл. Стара Загора.
От 31.05 до 03.06.2016 г. в 68 бригада Специални сили бе проведено командно-щабно учение на тема „Участие на бригада Специални сили в операция по прикритие на държавната граница”.
По време на учението батальоните за специални операции изпълниха задачи по освобождаване на заложници, задържане на лидер на терористично формирование, търсене и спасяване на екипаж и пасажери на свален хеликоптер.
В последния ден на учението бе планирана специална операция по задържане на лидери на терористични формирования по време на среща между тях.
101-ви алпийски батальон изпълни задачи по развръщане на секретни постове в района на прохода Троян-Кърнаре за възпрепятстване проникването на диверсионно-разузнавателни групи на противника.
Задачите бяха изпълнени в пълен обем като бригадата показа сглобеност на действията и добър синхрон, както в планирането така и в провеждането на задачите.
Оценката на старшия щаб е, че бе осъществена добра подготовка, както на ... още
Copyright © 2018 Сухопътни войски. Всички права запазени