На 05.08.2016 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 54990 - Враца с ръководител старши лейтенант Калоян Методиев извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. ръчна отбранителна граната, открита в частен дом в с. Чирен, община Враца.
 
На 11.07.2016 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от състава на военно формирование 44200 - Стара Загора с групов ръководител капитан Йордан Йорданов унищожи 1 бр. боеприпас със сферична форма с диаметър 60 мм и височина 90 мм., открит при извършване на изкопни работи в двор на частен имот в с. Тракия, обл. Стара Загора.
От 31.05 до 03.06.2016 г. в 68 бригада Специални сили бе проведено командно-щабно учение на тема „Участие на бригада Специални сили в операция по прикритие на държавната граница”.
По време на учението батальоните за специални операции изпълниха задачи по освобождаване на заложници, задържане на лидер на терористично формирование, търсене и спасяване на екипаж и пасажери на свален хеликоптер.
В последния ден на учението бе планирана специална операция по задържане на лидери на терористични формирования по време на среща между тях.
101-ви алпийски батальон изпълни задачи по развръщане на секретни постове в района на прохода Троян-Кърнаре за възпрепятстване проникването на диверсионно-разузнавателни групи на противника.
Задачите бяха изпълнени в пълен обем като бригадата показа сглобеност на действията и добър синхрон, както в планирането така и в провеждането на задачите.
Оценката на старшия щаб е, че бе осъществена добра подготовка, както на ... още
На 30.05.2016 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски с ръководител капитан Петър Трайков извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. бронебоен снаряд, открит на ул. “Хан Омуртаг” № 16 в гр. София.
На 22.04.2016 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 54060 - Шумен от Сухопътните войски с ръководител капитан Ангел Иванов извърши разузнаване и унищожаване на 1 бр. ръчна отбранителна граната, открита при ремонтни дейности на покрив на къща в с. Илийно, община Омуртаг.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени