От 31.05 до 03.06.2016 г. в 68 бригада Специални сили бе проведено командно-щабно учение на тема „Участие на бригада Специални сили в операция по прикритие на държавната граница”.

По време на учението батальоните за специални операции изпълниха задачи по освобождаване на заложници, задържане на лидер на терористично формирование, търсене и спасяване на екипаж и пасажери на свален хеликоптер.

В последния ден на учението бе планирана специална операция по задържане на лидери на терористични формирования по време на среща между тях.

101-ви алпийски батальон изпълни задачи по развръщане на секретни постове в района на прохода Троян-Кърнаре за възпрепятстване проникването на диверсионно-разузнавателни групи на противника.

Задачите бяха изпълнени в пълен обем като бригадата показа сглобеност на действията и добър синхрон, както в планирането така и в провеждането на задачите.

Оценката на старшия щаб е, че бе осъществена добра подготовка, както на щаба на 68 бригада Специални сили, така и на щабовете на подразделенията с оглед на работата под ръководството и в състава на Компонентно командване.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени