На 16 юли 2013 г. Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия в състав от 5 човека, с ръководител капитан Слави Красев от военно формирование 52740 – Хасково, унищожи 1 брой учебно имитационна противотанкова мина и 1 брой 85 мм. танков снаряд, открити в района на Сточна гара в гр. Хасково, при почистване на шахта.
На 11.07.2013 г. комисия от дирекция „Операции и подготовка” от Щаба на отбраната посети военно формирование 28330 – Смолян. Комисията в състав полковник Димитър Димитров – За началник на отдел „Бойна готовност и мобилизационно развръщане” и подполковник Станимир Атанасов – главен експерт в отдел „Бойна готовност и мобилизационно развръщане” направи проверка на 2 „Формирования за овладяване и преодоляване на последствията при бедствия” (ФОППБ). Целта на проверката бе да се провери планирането, нивото на подготовка, състоянието на техниката и имуществата заделени за използване от ФОППБ.
Командирът на в.ф. 28330 – Смолян подполковник Димитър Кацаров изнесе брифинг за дейността на модулните формирования във в.ф. 28330. В хода на проверката бяха проверени всички документи, регламентиращи дейността на ФОППБ, направен бе оглед на техниката и оборудването.
Комисията изказа своята положителна оценка за ... още
 
На 10.07.2013 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) № 7 от състава на военно формирование 44220 - Пловдив с групов ръководител капитан Васил Димитров унищожи 2 (два) броя ръчни гранати с дървена дръжка, тип „бухалка”, открити в частен имот на ул. „Девети септември” № 3 в с. Дюлево, обл. Пазарджик.
 
На 09.07.2013 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) № 7 от състава на военно формирование 44220 - Пловдив с групов ръководител капитан Васил Димитров унищожи 1 (един) брой ръчна граната с дървена дръжка, тип „бухалка”, открита при разчистване на таван в жилище на ул. „Баба Неделя Петкова” № 25 в гр. Ракитово, общ. Велинград.
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени