На основание заповед на министъра на отбраната на Република България г-н Аню Ангелов е създадена организация за оказване на помощ на държавната и местната администрация по ликвидиране на последствията от инцидента в района на „Производствено-складова база за боеприпаси   - Стралджа – Мараш”, гр. Стралджа, област Ямбол с оператор „Берета Трейдинг” ООД – София.
От 13 до 29 юни 2012 г. близо 140 военнослужещи от различни формирования на Сухопътни войски, включени в състава на Специализирана тактическа и Специализирана инженерна групи ще започнат прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси на прилежащата територия от външната страна на „Производствено-складова база за боеприпаси   - Стралджа – Мараш” в радиус до три километра от мястото на инцидента.
От днес, 12 юни 2012 г., група от 48 военнослужещи от Сухопътни войски започна логистичното осигуряване на предстоящите дейности по ... още
На 14.06.2012 г. от 12 часа  в  гр.Сопот  ще бъдат открити паметници на генералите Владимир и Георги Вазови, герои от Одринската и Дойранската епопея. В ритуала по откриването на паметниците ще вземат участие почетен караул и военният духов оркестър от военно формирование 34750 - Карлово. Паметниците  ще бъдат открити от Министъра на отбраната г-н Аню Ангелов. На събитието ще присъстват Началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, командира на 61 мбр  бригаден генерал Красимир Кънев, представители на държавната и местна власт,  граждани и гости на общината.
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени