Днес 11.06 по заповед на За командира на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов, продължава участието на модулна група за разузнаване и унищожаване на невзривени боеприпаси от военно формирование 52590 – Ямбол в района на взрива, станал на 5 юни в складовете на фирма „Берета Трейдинг“ край с. Лозенец, община Стралджа.
 
Модулната група е в състав от пет военнослужещи и два автомобила с ръководител старши лейтенант Валентин Георгиев.
Вчера 10.06 след подаден сигнал от граждани по искане от РУ – Ямбол и заповед на командира на Сухопътните войски,  модулна група за унищожаване на невзривени боеприпаси от военно формирование 22 220 - Сливен бе задействана  днес, 10 юни, за унищожаване на боеприпаси  в района на взрива, станал на 5 юни в складовете на фирма „Берета Трейдинг“ край с. Лозенец, община Стралджа.
 
Първоначалната информация за намерени три снаряда в нива, намираща се в района на взрива се оказва неточна.  Модулната група в състав от шест военнослужещи и три автомобила с ръководител майор Атанас Енчев след разузнаване на терена откри, обезопаси и унищожи 14 броя различни видове боеприпаси.
Copyright © 2022 Сухопътни войски. Всички права запазени