• Тържествено откриване на паметна плоча в село Марино поле

  • Тактико-специално учение на военно формирование от Сухопътните войски в района на Казанлък

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в град Костинброд

   
   
НОВИНИ
КАРЛОВО
На 19.02.2014 г. от 09.00 часа военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово почетоха паметта на Апостола на Свободата - Васил Левски, като поднесоха венец пред бюст-паметника му в района на формированието. Произведения посветени на Апостола рецитираха г-н Диньо Колев, който с прочувствен рецитал представи одата «Левски» от Иван Вазов и ефр. Кольо Колев – стихотворението «Обесването на Васил Левски».
По-късно от 10.00 ч. в църквата «Св.Богородица» гр. Карлово Пловдивският митрополит Николай отслужи панихида в памет на Дякона – Васил Левски.
 От 11.00 ч. на площад “Васил Левски” представителни роти и Военният духов оркестър от 61 мбр взеха участие във Възпоменателен ... още
На 18.02.2014 г. от 18.00 часа на площад «Васил Левски» в гр. Карлово хиляди българи почетоха 141-та годишнина от гибелта на Апостола на Свободата - Васил Левски. На възпоменателната церемония в родния му град почетни гости бяха г-н Георги Първанов – президент на Р. България за периода 2002 - 2012, д-р Емил Кабаиванов– кмет на Община Карлово, Народни представители от 42-то НС, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, д-р Добромир Тотев – постоянен секретар на отбраната, бригаден генерал Стефан Петров – директор на дирекция «Операции и подготовка» в щаба на отбраната, бригаден генерал Димитър Шивиков – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, Общински съветници и родолюбиви граждани.
Възпоменателната ... още
В навечерието на 141-та годишнина от гибелта на Васил Левски постоянният секретар на отбраната г-н д-р Добромир Тотев и бригаден генерал Стефан Петров – директор на дирекция „Операции” в щаба на отбраната посетиха 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово.
Командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков изнесе информационен брифинг за структурата, задачите и целите на формированието. Гостите имаха възможността да разгледат района на бригадата, като посетиха новите езикови лаборатории, медицинския пункт и предоставената по „Програма за чуждестранно-финансово сътрудничество в областта на отбраната от САЩ” нова комуникационно-информационна система.
По-късно проф. дин Иван Стоянов от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” представи ... още
На 18.02.2014 г. военнослужещите от 101 алпийски батальон от състава на Сухопътните войски отбелязаха 141 години от обесването на Васил Левски пред бюст паметника на Апостола в двора на природо - математическата гимназия "Васил Левски" в гр.Смолян.
За първи път в град Смолян бе проведена заря - проверка, посветена на 141 години от обесването на Васил Левски. Участваха представителни части на 101 алпийски батальон -Смолян.
 Командващ зарята бе командирът на първа алпийска рота капитан Златко Белев, чийто рапорт бе приет от командира на 101 алпийски батальон подполковник Димитър Кацаров.
Гости на военния ритуал бяха кметът на община Смолян Николай Мелемов, секретарят на община Смолян, директорът на музея в град Смолян госпожа Таня Марева, представители на ... още
         Днес, 17.02.2014 г., от 10.00 часа  в Регионален исторически музей – Стара Загора под патронажа на Община Стара Загора, Областен съвет на СОСЗР, Военно формирование 24150 и Регионален исторически музей се проведе Теоретична конференция посветена на 110 години от създаването на 8-ма пехотна Тунджанска дивизия.
         Особен интерес сред участниците и гостите на конференцията предизвика темата за 8-ма пехотна дивизия и нейните наследници в защита на суверенитета и целостта на  Република България и при изпълнение на мисии.
         Брифинг по темата изнесе командирът на 2 механизирана бригада - бригаден генерал Любчо ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени