• Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

  • Артилеристите от 4-ти артилерийски полк честваха Света Варвара

  • Сертификация на моторизирана пехотна рота от Сухопътните войски към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF) и към силите за бърз военен отговор на ЕС (EUMRR)

   
   
НОВИНИ
УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ,
ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
Приятно ми е от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да Ви поздравя най-сърдечно по случай 135-та годишнина от края на Руско-турската война, донесла свободата на България и националния празник на страната ни – 3-ти март!
Тази дата е една от най-светлите в историята ни. България извоюва свободата си и тръгва по нов път на развитие, затова 3 март винаги ще ни напомня за смисъла на нашето присъствие в съвременната история и за историческия ни дълг.
Свято тачейки този ден, от създаването си до наши дни, личният състав на Сухопътните войски винаги е доказвал с делата си, че е верен на заветите на дедите ни и ... още
На 28.02.2013 г. във военно формирование 32990-Пловдив се проведе мартенска благотворителна акция – базар за подпомагане децата с увреждания от дома „Олга Скобелева майка” в Пловдив.
Мартениците бяха изработени от децата от дома.
Събраните средства са за подпомагане на новооткриваща се сграда към дома.
Тази седмица в СОУ „Димчо Дебелянов” град Белене се проведе поредната среща с учениците от клуб „Приятели на армията” към военно формирование 28880 – Белене.
Ръководителят на клуба капитан Николай Николов запозна учениците с характеристиките и начина на действие на индивидуалните средства за защита, необходими при възникване на кризисни ситуации.
Занятието се проведе във физкултурния салон на училището.
На 27 и 28 февруари 2013 г. в административната сграда на бул. „Тотлебен” № 34 се провeжда оперативния сбор на Командира на Сухопътните войски. В сбора участват Ръководството и началниците на отдели в Командването на Сухопътните войски, командирите на военни формирования от състава на войските, директорът на служба „Военна информация” бригаден генерал Данчо Дяков, представители на дирекции от Щаба на отбраната, Съвместното командване на силите, Военновъздушните сили, Централно Военно окръжие и Военна академия „Георги Раковски”.
Генерал-майор Нейко Ненов откри оперативния сбор и изнесе доклад на тема „Подготовка на формированията за реализация на способности на Сухопътните войски по трите мисии на Въоръжените сили и акцентира върху ... още
На 25.02.2013 г. във военно формирование 48430 – Стара Загора се проведе основна планираща конференция за подготовка на учението за сертифициране на батальонна бойна група „Тракийски страж – 2013”. Учението ще се проведе съвместно с военнослужещи от Сухопътните войски на САЩ в Европа.
На конференцията присъства подполковник Дейвид Галас, заместник-началник на офиса за военно сътрудничество към посолството на САЩ.
По време на срещата с командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров подполковник Галас получи сертификат за благодарност за дарените учебни пособия за провеждане на обучение по английски език.
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени