• Приключи тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23”

  • Медиен ден на съвместната подготовка “Отбранителен щит 23”

  • Започна участието на българските формирования в учението “Saber Guardian 23” в Румъния

   
   
НОВИНИ
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
100 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – «Стралджа – Мараш” .
Днес,06.08.2012 г., общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 101,3 дка, открити  са 449 бр. невзривени боеприпаса  и 550 кг скрап.
Към днешна дата, общо прочистената площ е 23677,8 дка, открити са 11436 бр. невзривени боеприпаса и 5481 кг. скрап.
На 04.08.2012г. военнослужещите от военно формирование 28330 – Смолян участваха в тържествата по случай 109 години от Илинденско - Преображенското въстание, които се състояха в село Славейно, община Смолян. От 11.30 часа бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Пейо и Кольо Шишманови в центъра на селото, а от 20.30 часа се проведе тържествена проверка (заря). На честванията присъстваха кметът на община Смолян господин Николай Мелемов, представители на Тракийските дружества, Председателят на общинският съвет на СОСРЗ, жители на селото и наследници на илинденци от този край.
 
Уважаеми г-н бригаден генерал,
 
Имам удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да Ви поднеса най-сърдечни поздрави по случай Вашия
 
55-ти РОЖДЕН  ДЕН!
 
Възползвам се от случая в деня на Вашия личен празник да изкажа най-искрените си чувства на уважение към Вас и Вашия дългогодишен опит на офицер от Сухопътните войски на Българската армия.
Като ценя Вашата рутина и лидерски умения, изразявам дълбоката си увереност, че с Вашия опит и доказан професионализъм, поверената Ви механизирана бригада ще продължава да е сред водещите военни формирования не само в Сухопътните войски, но и в Българската армия.
Поздравявайки Ви още ... още
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски под ръководството на подполковник Росен Арабаджиев продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
До днес, 03 август, прочистената площ е 23576,5 дка, открити са 10987 бр. невзривени боеприпаса и 4931 кг. скрап.
100 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група, продължават да извършват работата по повърхностно прочистване на участъците от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база „Стралджа – Мараш”.
 
        
От 31.07 до 02.08.2012 г. в НВУ „Васил Левски” – факултет „Артилерия, ПВО и КИС” – град Шумен се проведе Общоармейския шампионат по военен трибой. 
От отборите на военните формирования на  първо място се класира отборът на военно формирование 32990 – Пловдив, а на второ място е отборът на Сухопътните войски.
В индивидуалното комплексно класиране в Общоармейския шампионат по военен трибой  военнослужещите от Сухопътни войски постигнаха следните резултати:
–  Първо място – капитан Стефан Петров НИКОЛЧЕВ – в. ф. 32990 - Пловдив;
– Второ място – старши лейтенант Ивайло Богданов АЛЕКСОВ – сборен отбор на ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени