• В Горна Оряховица бе почетена паметта на офицерски кандидат Димитър Димитров, загинал в Ирак

  • Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

   
   
НОВИНИ
Военнослужещи от Силите за Специални операции на Сухопътните войски на Българската армия ще вземат участие  в учението „STEADFAST JAZZ 2013”, което ще се проведе в периода 02 – 09 ноември 2013 г., на територията на пет държави - Литва, Латвия, Естония, Полша и Норвегия.   Учението „STEADFAST JAZZ 2013”  се явява най-голямото учение на НАТО за 2013 г. и в него ще вземат участие около 6000 (шест хиляди) военнослужещи от над 20 държави.   От българска страна в Съвместния център за подготовка (JWC) в Ставангер, Норвегия и в Компонентното командване на специалните операции във военна база „Пабраде” в Република Литва ще участват военнослужещи от отдел «Специални сили» в Командването на Сухопътните войски и от ... още
На 21.10.2013 г. военнослужещите от 101 алпийски батальон участваха в мероприятията посветени на 101 години от освобождението на Родопите. На връх „Средногорец” се състоя церемония по поднасяне на венци пред паметника „Костница”, а по-късно пред паметника на полковник Владимир Серафимов в град Смолян се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя.
Кулминацията на честванията бе тържествената проверка-заря.
На тържествата присъстваха вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова, народни представители, областният управител на област Смолян инж. Димитър Кръстанов, кметът на община Смолян Николай Мелемов, за командирът на 68 бригада Специални сили полковник Михаил Попов, граждани и гости на град Смолян.
На 18.10.2013 г. в град Раднево представителни подразделения и военният духов оркестър на 2-ра механизирана бригада Стара Загора взеха участие в тържествен ритуал по откриване на паметник на „Загиналите във войните от община Раднево, и заличените села от дейността на мини Марица Изток ”.
На честването присъстваха постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, заместник-областният управител на област Стара Загора Теодора Иванова, командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров, представители на Българската православна църква и местната власт, граждани и гости на град Раднево.
На 18.10.2013г. във Военен клуб – Шумен стартираха занятията с децата от клуб „Приятели на армията” към военно формирование 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов. От тази учебна година към клуба на формированието се присъединиха още две училища СОУ „Панайот Волов” и III ОУ „Димитър Благоев”. На първата среща присъстваха над 70 деца и поради големия интерес за следващата среща децата ще бъдат разделени на две групи.
В занятието проведено от капитан Николай Павловски децата, които за първи път присъстваха видяха снайперова пушка, картечница, РПГ и автомат Калашников.
Ежемесечно военнослужещите от военно формирование 54060 ще провеждат срещи и занятия с учениците от клуба „Приятели на армията” с ... още
На 18.10.2013г. 101 алпийски батальон отбеляза своя празник. Празничният ден започна с  тържествен водосвет за здраве, отслужен от секретаря на Смолянска духовна околия отец Запрян, след което продължи с тържествено събрание концерт. По случай празника от името на командира на Сухопътните войски генерал - майор  Нейко Ненов, командирите на военни формирования 32990 и 28330 бяха наградени военнослужещи, постигнали високи резултати в бойната подготовка. Освен това бе прочетена и заповед за повишаване в следващо военно звание на военнослужещи от състава на 101 алпийски батальон. Тържествената програма завърши с поздравителен концерт, подготвен от гарнизонен военен клуб град Смолян.
На празника присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени