• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха намерен боеприпас

  • Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия между селата Михилци и Песнопой

  • Семинар за повишаване на оперативната съвместимост на офицери от Командването на Сухопътните войски с тренировъчен тим от 82-ра въздушнопреносима дивизия на САЩ

   
   
НОВИНИ
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 14.04. до 21.04.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 129 военнослужещи.
Техника – 56 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
През изтеклия период бяха извършени дейности по монтиране на фундаменти за основни и второстепенни колони и бетониране, уширяване на фундаментите за основни и второстепенни колони, монтаж на спирала „БРУНО”, монтаж на оградна мрежа на второстепенна ограда и монтаж на пана.

 
2.1.    По доставка на ... още
Днес, 17.04.2014 г., бригаден генерал Димитър Шивиков – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово посрещна в района на формированието генерал-лейтенант Фредерик Ходжис - командващ на Съюзното сухопътно командване на НАТО в Измир, Турция, който е на двудневно работно посещение в страната ни.
Посещението е с цел създаване на ефективна оперативна съвместимост на Сухопътните войски на всички страни - членки на Алианса.
Визитата започна с поднасяне на цветя на „Паметника на загиналите воини във войните 1012-1918 г.” в района на бригадата. Посещението на генерал-лейтенант Ходжис продължи с информационен брифинг, на който Командирът на 61 мбр в присъствието на командването на бригадата представи историята, настоящото състояние, основните ... още
През седмицата на ГУЦ „Люляк” се проведе бригаден шампионат по дуелна и щафетна стрелба за определяне на представителен отбор на 2-ра механизирана бригада за участие в общоармейския шампионат. Участваха отбори от всички военни формирования на бригадата.
Класирането е следното:
ДУЕЛНА СТРЕЛБА
1 място – в.ф. 54230 – Стара Загора;
2 място – в.ф. 48430 – Стара Загора;
3 място – в.ф. 54140 – Стара Загора.
ЩАФЕТНА СТРЕЛБА
1 място – в.ф. 48430 – Стара Загора;
2 място – в.ф. 54100 – Ямбол;
3 място – в.ф. 54230 – Стара Загора.
ОБЩО КЛАСИРАНЕ
1 място – в.ф. 48430 – Стара Загора;
2 място – в.ф. 54230 ... още
Днес, 16 април 2014 г. на двудневно работно посещение в България пристигна командващият на Съюзното сухопътно командване на НАТО в Измир, Турция, генерал-лейтенант Фредерик Ходжис.
Целта на посещението е повишаване на ефективността и оперативната съвместимост на Сухопътните войски на всички страни- членки на НАТО и обсъждане на оптимизирането на ресурсите за подготовка.
На 16 април Командирът на Сухопътните войски на Българската армия генерал-майор Нейко Ненов ще приеме генерал-лейтенант Ходжис в Командването на Сухопътните войски.
По-късно през деня генерал-лейтенант Ходжис ще се срещне и с ръководството на Съвместното командване на силите.
Визитата на командващия на Съюзното сухопътно командване на НАТО в Измир, Турция ще продължи с посещение в гарнизон ... още
Остават броени дни до светлия християнски празник – Възкресение Христово. По този повод на 15 април, през втория ден от Страстната седмица, д-р Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово и бригаден генерал Димитър Шивиков – Командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада организираха благотворителен обяд за 110 социално слаби жители на общината, които бяха посрещнати в Гарнизонен военен стол – Карлово с традиционно празнично меню – агнешко, яйца и козунаци.
Благородният жест бе оценен от присъстващите социално слаби и немощни хора, които получиха топла храна, вяра и надежда, и се докоснаха до празничния дух на Великденските празници.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени