• СЪВМЕСТНА ПОДГОТОВКА „РОДОПИ – 23”

  • Тържествено събрание по повод 50 – годишния юбилей от създаването на Командване на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
На 22.11.2012 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети военните формирования на 61 мбр в гарнизон Казанлък, където се срещна с командира на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков и основния команден състав на военните формирования.
По късно през деня генерал-майор Нейко Ненов се срещна с кмета на община Казанлък госпожа Галина Стоянова. На срещата присъстваха председателят на общинския съвет Николай Димитров, заместник-кметът по икономика, стопанска политика и управление на общинска собственост Петър Косев, командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков и командирът на батальона за защита на силите подполковник Симеон Симеонов.
Генерал-майор Нейко Ненов запозна общинското ръководство с трите мисии на Българската армия по които ... още
На 22.11.2012 г., в Командването на Сухопътните войски беше проведена протоколна среща за представяне на новоназначения аташе по отбраната на Република Гърция у нас полковник Григориус Руманис. По време на срещата на госта бе изнесен брифинг за състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски на Българската армия и бяха дискутирани въпроси по двустранното военно сътрудничество. Полковник Руманис изрази задоволство от отличните връзки между двете страни и изрази готовност усилено да работи за утвърждаването и задълбочаването на сътрудничеството между Сухопътните войски на двете страни. От Командването на Сухопътните войски присъстваха бригаден генерал Андрей Боцев – началник на щаба на Сухопътните войски и полковник Ивайло Братойчев.
На 21.11.2012 г. Златоград празнуваше 100 годишнината от Балканската война и от освобождението на града. В тържествата участваха военнослужещите от 101 алпийски батальон град Смолян.
Тържествата започнаха с  ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите във войните и продължиха с тържествена проверка (заря) в центъра на Златоград, в която взеха участие военнослужещи от 101 алпийски батальон. На честванията присъстваха заместник-министърът на отбраната на Република България Августина ЦВЕТКОВА командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко НЕНОВ, областният управител на област Смолян инж. Стефан СТАЙКОВ, областният управител на област Ксанти Република Гърция КАРАГУНИС, кмета на град Златоград Мирослав ЯНЧЕВ, народните представители Недялко ... още
На 20.11.2012 г. беше отбелязан тържествено празника на военно формирование 26 400 – Благоевград. На тържествено събрание, посветено на празника командирът на формированието подполковник Васил Челенков произнесе приветствено слово. Бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от личния състав по случай празника на военното формирование. Празничната програма включваше рецитал от писателски клуб „Оксиморон”, демонстрация от клуба по бойни изкуства с ръководител Илия Илиев, програма-спектакъл на самодейни състави от военно формирование 26 400 и фолклорна формация „Мегдана” към Военен клуб Благоевград.
Гости на празника бяха началникът на военен отдел – Благоевград подполковник Петър Митев, представители от областно управление ... още
Празника на Сухопътните войски – 19 ноември беше отбелязан с дни на отворените врати в отделните военни формирания от състава на Сухопътни войски.
Освен възможността да видят различно въоръжение и бойна техника, гостите присъстваха на различни демонстрации а в някои формирования  взеха участие в турнири по стрелба, като специално място беше отделено и на най-малките.
По повод празника бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, бяха поднесени венци и цветя, като в Карлово, Смолян и София бяха организирани и тържествени концерти с участието на представителния ансамбъл на Българската армия, местни фолклорни и танцови групи.
В чевстванията взеха участие и представители на местната власт. На всички, които уважиха празника на Сухопътните войски ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени