• Тържествено откриване на паметна плоча в село Марино поле

  • Тактико-специално учение на военно формирование от Сухопътните войски в района на Казанлък

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в град Костинброд

   
   
НОВИНИ
На 14.02.2014 г. в курортен комплекс Боровец се състоя официалната церемония по откриване на Европейската купа Боровец 2014 г.за мъже. Присъстваха министър - председателят Пламен Орешарски, министърът на спорта госпожа Георгиева, председателят на Българската федерация  по ски Цеко Минев, най – титулуваният  български скиор Петър Попонгелов, 5 кратният световен шампион в ските Марк Жирандели и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, който бе официално поканен от фирма Боро спорт за откриването.
На официалната церемония организаторите изказаха своята голяма благодарност към военнослужещите от 101 алпийски батальон за отлично свършената работа по подготовката на трасето на писта "Петър Попангелов". 
В присъствието на министър-председателя Пламен Орешарски , министъра на отбраната Ангел Найденов, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, кмета на Стара Загора Живко Тодоров, областния управител Живка Аладжова, заместник-командващия на Съвместното командване на силите контраадмирал Георги Мотев и командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, представители на военно-патриотичните организации и много граждани в гр. Стара Загора се състоя военната церемония за посрещане на посрещане на 25-ия контингент от Въоръжените сили на Република България, който успешно приключи участието си в мисията на НАТО в Афганистан.

„Мисията на вашия контингент завърши успешно. Мисия, в която ракетните атаки и терористичните атентати бяха част от ежедневието, мисия, ... още
На днешния ден преди 136 години, Горна Джумая (днешен Благоевград) е освободена от османско присъствие от майор Иван Павлович Орлински- командир на руския боен отряд.
В 11:00 часа, в двора на православния храм „Въведение Богородично”, град Благоевград, беше построен почетен караул от военнослужещи от  военно формирование 26 400. Началникът на караула капитан Иван Мингов, рапортува на командира на военно формирование 26 400 - подполковник Иван Иванов. На паметната плоча на майор Орлински бяха положени венци и цветя от името на кмета на община Благоевград, областния управител на област с административен център Благоевград, командира на военно формирование 26 400- подполковник Иван Иванов и от много държавни институции и граждани. Тържеството беше уважено от ... още
         На 10.02.2014 г. в района на Военно общежитие – Стара Загора от 13.00 часа се проведе тържествен ритуал по откриване на паметна плоча на закритите 8 артилерийски полк, 41 артилерийски полк и 2 реактивен артилерийски дивизион.
         Плочата беше открита от командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров и председателя на Общински съвет Стара Загора господин Емил Христов.
         Слово произнесе председателя на Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва полковник о.р. Стефан Пенев.
Днес, 4-ти февруари 2014 г., в навечерието на 70-тата годишнина от смъртта на генерал-лейтенант Кирил Ботев, в знак на признателност бяха поднесени венец и цветя пред паметната плоча в двора на Националния музей „Христо Ботев” в град Калофер.
В ритуала взе участие Военният духов оркестър при 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово по покана на подполковник от резерва Владимир Панайотов - председател на Дружество „Кирил Ботев”  към СОСЗР – Карлово.
С кратки слова подполковник Панайотов и г-жа Грошева – уредник на Националния музей „Христо Ботев” припомниха славната биография на война-герой и приноса му за развитието на военното дело у нас след Освобождението.
След едноминутно мълчание в знак на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени