• Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

  • Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков посрещна делегация от Многонационалния Корпус Югоизток – Румъния,

  • Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

   
   
НОВИНИ
Вчера, 03.10.2013 г. военнослужещи и военния духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада-Карлово под ръковод­ството на бригаден генерал Димитър ШИВИКОВ участваха в тържествения ритуал по откриването на паметник на най-големите дарители в историята на България - братята Евлоги и Христо Георгиеви в родния им град Карлово.
Инициативата за изграждането на монумента е на местния Ротари клуб, а средствата за направата му са събрани изцяло от дарения. Датата за откриването на паметника не е избрана случайно. На този ден преди близо 200 години е роден големият брат Евлоги Георгиев. Автор на монумента е великотърновският скулптор Борис Борисов.
Паметника беше открит от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и президента на „Ротари клуб”-Карлово ... още
Днес 27.09.201 3 г. военно формирование 32420 -  Русе чества 50 години от дислоциране на формированието в крайдунавския град, което е завършило на 28.09.1963 г.
През годините формированието претърпява няколко промени като последната е през 2009 г. Днес е „Център за подготовка на водачи и логистични специалисти”, с командир подполковник Петко Димов, и е в състава на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен с командир полковник Христо Стаматов.
Честването включваше няколко изяви.
На 26.09.2013 г. от 19.00 часа поздрав за личния състав беше тържествената програма във Военния клуб в Русе. Гости на мероприятието бяха ректора на РУ проф. Белоев, бивши командири на формированието, военнослужещи и представители на местната власт.
На ... още
На 25 септември 2013 г. бригаден генерал Димитър Шивиков – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово посрещна военни аташета от Асоциацията на военните аташета акредитирани в България.
Визитата започна с поднасяне на венец на „Паметника на загиналите воини във войните 1012-1918г.” в района на бригадата.  
Работното посещение на военните аташета продължи с информационен брифинг на командира на 61 мбр, който запозна гостите с настоящото състояние, основните мисии и задачи изпълнявани от формированието. Последва демонстрация на способностите на военнослужещи от военно формирование 42000 на учебен полигон „Анево”, като паралелно с показа се представяха целите и задачите, които се изпълняват в хода на демонстрацията на ... още
Личният състав на 55-ти инженерен полк чества днес, 13 септември, Празника на Инженерни войски и 135 години от създаването им.
Мероприятията във военни формирования 28880 - Белене и 44220 - Пловдив започнаха с тържествени събрания.
По случай празника със заповеди на Министъра на отбраната Ангел Найденов, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и командира на 55 инженерен полк полковник Иван Стоянов бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, показали отлични резултати при изпълнение на служебните си задължения.
Генерал-майор Ненов, който присъства лично на празника във военно формирование 28880 връчи наградите на военнослужещите. В празничното си слово той поздрави личния състав и посочи ... още
Заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов се срещна  вчера, 12 септември с новоназначения аташе по отбраната на Кралство Швеция, акредитиран за България със седалище Будапеща, Унгария подполковник Ласло Бониварт.
По време на срещата бяха дискутирани въпроси по двустранното военно сътрудничество между Сухопътните войски на двете страни и бе изразена надежда за продължаване на традиционно добрите отношения през мандата на подполковник Ласло Бониварт. На свой ред подполковник Ласло Бониварт благодари за топлото посрещане и увери домакините, че ще работи активно за провеждане на повече мероприятия по линия на двустранното военно сътрудничество.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени