• СЪВМЕСТНА ПОДГОТОВКА „РОДОПИ – 23”

  • Тържествено събрание по повод 50 – годишния юбилей от създаването на Командване на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
Днес,  14.11.2012 г., от 10.00 часа  в Административната сграда на бул.”Тотлебен” 34 се проведе протоколна среща за представяне на  новоназначения военен аташе на              Р Украйна полковник Виктор Руденко.
Генерал-майор Ненов запозна полковник Руденко със състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски на Българската армия.
Обсъдено бе и двустранното военно сътрудничество на Сухопътните войски Българската армия  със Сухопътните войски  на  Република Украйна.
На края на срещата Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов благодари на отпътуващия аташе по отбрана полковник Олександър Романюк за отличната съвместна ... още
Като част от честванията на празника на Сухопътните войски, на 08.11.2012 г. от 11 часа на  територията на гарнизонен учебен център „Николаево” се проведе „Ден на бойното майсторство”. Участваха военнослужещи от военните формирования от гарнизон Плевен.
Началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев запозна гостите и журналистите с развитието на Сухопътните войски през годините, мисиите зад граница, в които са участвали военнослужещите от гарнизона и с характеристиките на ГУЦ „Николаево”. Бяха направени демонстрации на част от възможностите на различни образци оръжие, което е на въоръжение в сухопътните формирования, разположени в Плевен. Сформирани бяха отбори по стрелба с АК ... още
 
На 08.11.2012 г. на полигон Ново село сe проведе ВИП-ден на тактическото учение „Съюзна сила 12“, което е определено за финален етап в 18-месечния процес на подготовка и оценяване на 1-ва батальонна тактическа група. Тя е сформирана от състава на 61-ва механизирана бригада и е в съответствие с новата визия за развитие на Сухопътните войски на БА.
По време на ВИП деня, 1-ва батальонна бойна група изпълнява широк спектър от операции по установяване на сигурност в зоната за отговорност. Бяха наблюдавани: действия на рутинен патрул и на конвой, осигуряване на логистичен конвой при попадане в комбинирана засада. Последваха действия на силите за бързо реагиране в отговор на атака срещу конвоя и блокиране и унищожаване на нападателите. В хода на учението ... още
Днес, 7.11.2012 г. в административната сградата на „Тотлебен” № 34 се състоя тържествената церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Сухопътните войски”. След прочитането на президентските укази за назначаване и повишаване в следващо генералско звание, генерал Симеон Симеонов благодари на генерал-лейтенант Стефан Василев за „неговата служба и всеотдайност” и каза, че е „още по-доволен”, че ще има възможността да работят по-отблизо. „На добър час, ние вярваме във вас!” беше пожеланието към новото ръководство на Сухопътните войски.
На свой ред генерал-лейтенант Стефан Василев, заместник-началник на отбраната, благодари за оказаното му доверие и за приноса на всички онези, с които е работил през годините ... още
На 06.11.2012 г. от 10.00 часа във военно формирование 34750 - Карлово се  проведе церемония по сдаване и приемане на длъжността «Командир на 61 мбр».
 Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов прочете указите за освобождаване на бригаден генерал Красимир Кънев от длъжността «командир на 61 мбр» и назначаването му за заместник – командир на  Сухопътните войски и указ за назначаване на бригаден генерал Димитър Шивиков за командир на 61 мбр.
Бригаден генерал  Кънев благодари на личния състав съвместната работа и постигнатите резултати .
Бригаден генерал Шивиков прие  бойното знаме на бригадата чисто и неопетнено.
Комисия от Сухопътните войски  с председател бригаден генерал Андрей ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени