• Тържествен ритуал по полагане на военна клетва в Център за подготовка на специалисти-Сливен

  • Нарастват усилията на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия, разразила се между селата Воден и Крайново

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в гасенето на пожара в района на село Отец Паисиево

   
   
НОВИНИ
Днес, 25.04.2014 г. във военно формирование 26400 – Благоевград бе проведен тържествен ритуал за преминаване в резерва на военнослужещ от Трети отделен механизиран батальон. Старши сержант Стойчо Симов премина тържествено за сбогуване бойното знаме на честта. Последната длъжност, която заема старши сержант Стойчо Симов е заместник-командир на първи механизиран взвод, той и командир на първо механизирано отделение във Втора механизирана рота.
Командирът на военно формирование 26400 – Благоевград подполковник Иван Иванов, връчи на старши сержант Стойчо Симов благодарствен адрес.
Приключи общоармейския шампионат между отборите на Сухопътните войски, Военновъздушни сили, Военноморски сили, 61-ва Стрямска механизирана бригада, 2-ра Тунджанска механизирана бригада, 68-ма бригада специални сили, Военна полиция, Военна академия „Г.С.Раковски” и НВУ „Васил Левски”. Съревнованието се проведе на ГУЦ „Анево” с домакин 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.
Днес, 25-ти април 2014 г., на строевия плац в района на 61 мбр се проведе официалното награждаване на първенците от деветте отбора.
След оспорвана борба между видовете въоръжени сили на Република България, съревновавали се в състезателните дисциплини, се пристъпи към награждаване на най-добрите.
Най-високи резултати в щафетната стрелба със 7,62 мм АК ... още
На 24 и 25 април 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово е домакин на Общоармейския шампионат по дуелна и щафетна стрелба със 7,62 мм АК между девет формирования от състава на Българската армия, който се провежда на ГУЦ „Анево”.
Шампионатът започна на 24.04.2014 г. с вдигане на националния флаг под звуците на химна на Република България. Командирът на 61 мбр – бригаден генерал Димитър Шивиков откри турнира, като приветства отборите и подчерта, че в шампионата участват достойни и доказали се състезатели. Той им пожела съревнованието да премине в спортсменски дух със спазване на правилата за безопасност и победа за най-добрите.
Турнирът по стрелба започна под ръководството на полковник Христо Зафиров – главен ръководител на общоармейския ... още
На 23.04.2014 г. в Народно читалище „Васил Левски – 1861” – Карлово се проведе ежегодния преглед на любителското художествено творчество на военните формирования от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.
Любителското художествено творчество е естествено продължение на утвърдените с години традиции в тази област. Творческите изяви на самодейните изпълнители допринасят за издигане на авторитета на Българската армия сред обществеността и повишаване на мотивацията за военна служба.
Ежегодната концертна програма започна с химна на Република България и химна на 61 мбр – „Стойкова могила” в изпълнение на Военния духов оркестър и Смесения войнишки хор към формированието.
Военнослужещите от район Плевен се ... още
Днес, 23.04.2014 г. се навършват 10 години от трагичната смърт на офицерски кандидат Димитър Димитров, загинал при изпълнение на служебния си дълг по време на участие в задгранична мисия в състава на 2-ри пехотен батальон за следвоенно възстановяване на Ирак в Кербала.
На гроба му в град Горна Оряховица,  колеги военнослужещи от 61 мбр – район Карлово и Плевен, участвали в състава на 2-ри пехотен батальон в Ирак, отдадоха почит на своя колега и приятел, като поднесоха цветя в знак на преклонение и признателност.
Офицерски кандидат Димитър Димитров е роден на 25.04.1978 г. в гр. Полски Тръмбеш. Два дни преди рождения му ден е уцелен в тила при засада срещу коалиционните сили. Със заповед на министъра на отбраната на Република България Димитър Димитров е ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени