• Военнослужещи от Сухопътните войски и днес участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

  • Смяна на българския контингент в многонационалната бойна група на НАТО на територията на страната

  • Военнослужещи от Сухопътните войски за пореден ден участват в гасенето на големия горски пожар в планина Славянка

   
   
НОВИНИ
За времето от 12 до 22.05.2014 г. военнослужещи от 4-ти Артилерийски полк – Асеновград, 20-ти дивизион от състава на 2-ра Мнизирана бригада – Стара Загора и 61-ви дивизион от състава на 61-ва Механизирана бригада – Карлово взеха участие в провеждането на полево лагерно обучение на Учебен полигон „Корен”.
Началник на лагерното обучение и общ ръководител на бойните артилерийски стрелби и управлението на огъня на артилерийската група беше командирът на 4-ти Артилерийски полк – полковник Димитър Илиев. Това беше едно от най-важните мероприятия, стоящи за изпълнение, както пред командването и щаба на полка, така и пред личния състав от формированията.
В полевото обучение взеха военнослужещи от всички дивизиони на 4-ти Артилерийски полк, а също ... още
 
На 21.05.2014 г. във военно формирование 28330 – Смолян се проведе водосвет за здраве и беше раздаден благословен курбан. Точно в 12:30 ч. архимандрит Висирион заедно с отец Запрян, секретар на Смолянската духовна околия и отец Димитър започнаха празничния водосвет пред параклиса на военно формирование 28330 "Св. Св. Константин и Елена". След празничната служба кратко слово произнесе и командирът на формированието подполковник Димитър Кацаров, като наблегна върху факта, че параклисът "Св. Св. Константин и Елена" е единствения с това име в град Смолян и околността.
За храмовия празник във военното формирование бяха дошли повече от 270 човека и за всички имаше благословена трапеза.
Гости имаше от Министерството на отбраната, от 68 ... още
На 20 и 21.05.2014 г. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, присъства на провеждането на полевото лагерно обучение на артилеристите от формированията на Сухопътните войски на учебен полигон „Корен”. Това беше едно от най-мащабните учения на артилеристите от Въоръжените сили, защото освен дивизионите от Четвърти артилерийски полк – Асеновград, в лагерното обучение взеха участие и самоходните дивизиони на 2-ра и 61-ва Механизирани бригади от град Стара Загора и град Карлово.
На наблюдателен пункт „Докурджум”, Командирът на Сухопътните войски присъства на нощни артилерийски стрелби, като огнева задача за осветяване беше организирана и изпълнена от военнослужещи от 20-ти самоходен дивизион под ръководството на началника на щаба на ... още
По искане на кмета на Калофер Румен Стоянов, с разрешението на началника на отбраната и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, 22 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово са в готовност от тази сутрин (20.05.2014 г.) за участие в акцията по спасяването на тримата младежи, които в събота вечерта се загубиха в Балкана. Бойците са родом от Калофер и близкото село Васил Левски. Същите познават добре този район на Стара планина, където се предполага, че са се изгубили младите момчета. Командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков също беше на оглед на мястото.
Военнослужещите чакат сигнал от спасителите, за да се включат в издирването. Оборудвани са с всичко необходимо за спасяване на изчезналите. На мястото са ... още
От 20 до 22 май 2014 началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Ботев ще посети Федерална Република Германия за участие в Деня за високопоставени гости на съвместното учение „Combined Resolve II” , който ще се състои на 21 май 2014 г. в Центъра  за съвместна многонационална подготовка на Силите на САЩ в Европа (US Joint Multinational Readiness Center - JMRC) – Хохенфелс.
Посещението на бригаден генерал Андрей Боцев е във връзка с отправена официална покана от Командващия Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал – лейтенант Доналд М. Кембъл.
 Учението „Combined Resolve II” е насочено за подготовка на многонационална бригада, взаимодействаща си с представители на различни партниращи нации. От българска ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени