• Приключи тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23”

  • Медиен ден на съвместната подготовка “Отбранителен щит 23”

  • Започна участието на българските формирования в учението “Saber Guardian 23” в Румъния

   
   
НОВИНИ
На 23 юли 2012 г. на полигон „Ново село” се проведе церемония по откриването на втората ротация на сухопътния боен елемент, участващ в съвместната многонационална подготовка „Черноморски ротационни сили 12”. При втората ротация в сухопътния компонент участват подразделения от Българската армия, Морската пехота на САЩ и въоръжените сили на Украйна и Македония.
На церемонията присъстваха полковник Явор Матеев – Началник на отдел „Съвместни съоръжения“ в Министерството на отбраната на Република България, полковник Александър Романюк – военен аташе на Украйна, полковник Петър Боиклиев – Заместник-началник на отдел „Бойна подготовка на войските“ в Командването на Сухопътните войски и подполковник Петър Желев – ... още
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия oт военно формирование 22220 - Сливен от Сухопътните войски, с ръководител майор Атанас Енчев унищожи 1 бр. ръчна отбранителна граната, открита на 19 юли 2012 г. с. Веселиново, област Ямбол на ул. “Хан Аспарух” № 7.
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
140 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” .
Към днешна дата, общо прочистената площ е 17970 дка, открити са 8199 бр. невзривени боеприпаса и 2041 кг скрап.
Oставащата площ за разузнаване до приключване на дейността е 10079 дка.
На 18.07.2012 г. представителни подразделения от Сухопътните войски взеха участие в мероприятията за отбелязване на 175-ата годишнина от рождението на Васил Левски.
Военнослужещи от в.ф. 44220-Пловдив участваха в ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на „Васил Левски” в кв. „Бунарджика” в гр. Пловдив, а  венци и цветя пред паметника на „Васил Левски” в гр. Стара Загора поднесоха военнослужещи от военно формирование 24150-Стара Загора.
В ритуала по откриване обновената паметна плоча, маркираща мястото, където през 1869 година Васил Левски основава в Плевен първия в България революционен комитет, взеха участие военносалужещи от военно формирование 22160-Плевен. Приветствия по случай отбелязването на 175 годишнината от ... още
На 18.07.2012 г. на територията на военно формирование 32990-Пловдив се проведе оперативно съвещание по спазване на лимитната и финансова дисциплина в Сухопътните войски за първото шестмесечие на      2012 г.
В присъствието на командирите на военни формирования, техните заместници и началниците на отдели и самостоятелни сектори в Командването на Сухопътните войски, съвещанието откри командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. В своето обръщение към присъстващите, генерал-майор Василев обяви целите на съвещанието:
- да се извърши анализ на изразходваните финансови средства, разходите на ГСМ, електроенергия, вода, топлоенергия и бойни припаси, съгласно определените бюджети и лимити за първото шестмесечие на 2012 г.;
- ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени