• Празнични събития по повод предстоящия Ден на храбростта и празник на Българската армия в Сухопътните войски

  • Концерт на открито по повод 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • В Горна Оряховица бе почетена паметта на офицерски кандидат Димитър Димитров, загинал в Ирак

   
   
НОВИНИ
От днес, 3 септември 2013 г. командващият на Корпуса за бързо развръщане на НАТО (NRDC–GR) в Солун, Гърция генерал-лейтенант Николаос Деветсис е на  работно посещение у нас.
Целта на посещението е генерал-лейтенант Деветсис да се запознае с подразделенията от 61 механизирана бригада – гр. Карлово.
Днес се състоя среща на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов с генерал-лейтенант Николаос Деветсис, по време на която бяха обсъдени въпроси по двустранното сътрудничеството между Сухопътните войски на Българската армия и Корпуса за бързо развръщане на НАТО.
Визитата на генерал-лейтенант Николаос Деветсис у нас е до 5 септември 2013 г.
По случай 66 години от основаването на Димитровград на 02.09.2013 г. тържествено бе издигнат Националният флаг. На ритуала, който се проведе на площад „България” в града участваха военнослужещи от състава на военно формирование 52740 – Хасково.
Ритуалът беше част от тържествена програма, в която участваха духов оркестър и изпълнители от различни музикални жанрове. Официални гости бяха министърът на отбраната Ангел Найденов, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, депутати, временно изпълняващия длъжността областен управител на Хасково Кадир Исов, кметът на Димитровград Иво Димов, представители на общини, също и делегации от побратимените на Димитровград градове – от страните Русия, Украйна, Хърватска, Сърбия и Унгария.
Вчера, 01.09.2013 г., военнослужещи от Центъра за подготовка на водачи и логистични специалисти в Русе, съвместно с дружество „Традиция“,  почетоха паметта на генерал Киселов и воините, загинали в Тутраканската операция през Първата световна война, с участие във възпоменателна панихида на Мемориален комплекс “Военна гробница – 1916 г.” край село Шуменци.
         Тутраканската епопея е един от върховете на българската бойна слава. Забележителен е фактът, че построеното на това място свръхмодерно за времето си отбранително съоръжение е превзето от Българската армия само за 33 часа.
Днес в района на епичните бойни действия, отнели живота на 8000 герои,  се намира най–голямото военно ... още
Днес, 30.08.2013г. в района на военно формирование 48430 – Стара Загора беше отбелязана 15 годишнината от създаването на 2 Тунджанска механизирана бригада. Бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от името на министъра на отбраната Ангел Найденов, началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров.
         На мероприятието присъства командирът на Сухопътните войски – генерал – майор Нейко Ненов.

 
Приключи лагерния сбор по водолазна подготовка на военнослужещите от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътни войски, който се проведе във в.ф. 32890 – Бургас.
В хода на занятията по водолазна подготовка военнослужещите отработиха задачи по водолазни спускания в различни условия, включващи практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни и инженерни работи, устройване на проходи в подводни заграждения.
На 21 август военнослужещите преминаха изпит пред водолазно-квалификационна комисия от в.ф. 32890 за потвърждаване на квалификацията, допускане до ръководство на водолазни спускания до 20 м. и издаване на допуск за изпълнение на водолазни дейности през 2013/2014 г.
Изпитът се ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени