• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Подполковник Васко Георгиев Михайлов е роден на 17.07.1962 година в град Брезник, обл. Перник.
През 1980 е приет във ВНВУ „Васил Левски” гр. Велико Търново. Завършва успешно през 1984 година и е произведен в звание лейтенант.
Службата си започва като Командир на взвод в поделение 22790 гр. Горна Оряховица.
Преминал е през всички етапи на кариерно  развитие.
Приет е във Военна Академия „ Георги С. Раковски”  през 1993 година и завършва успешно през 1995 година.
Заемал е длъжност като Началник на химическа служба, Началник щаб, За командир  и  Командир на 38 Полк за ЯХБЗ и Е – Мусачево .
В момента е Командир на военно формирование 42600.
Целият личен състав му Честити рождения ден, ... още
На 11 юли на полигон „Ново Село” се състояха поредните тренировки от съвместната многонационална подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES – 13”. В занятието взеха  участие български, американски, сръбски и румънски пехотни взводове.
Българския взвод беше в състав 30 военнослужещи с командир на взвод лейт. Георги Перчемлиев. Заместник-командир на взвод беше ст. серж.Филип Ублеков и командири на отделения ст. серж.Иван Шумански и серж. Иван Делов.
Темaта на днешното занятие беше – „Взвода в настъпление”. За целта отделенията упражниха бойни стрелби с българско и американско оръжие.
След приключване на занятието се състоя и заключителната церемония по завършването на първата ротация от съвместната многонационална ... още
На 11.07.2013г. в щаба на 2 механизирана бригада се проведе съвместно мероприятие по плана за сътрудничество с ЕК на ВС на САЩ.
По времето на мероприятието се разгледаха способностите на щаба по събиране, обработка и разпространение на информацията.  
Дискутирани бяха въпроси за продължаване на по-нататъшната съвместна подготовка, като се наблегне на реалното съвместно полево обучение.
 
През тази седмица в ЦПС-Сливен приключи обучението на 30 военнослужещи от формирования на Сухопътни войски от гарнизоните Асеновград, Казанлък, Карлово, Пловдив, София, Стара Загора, Хасково, Шумен. Те повишиха своята квалификация съгласно утвърдената „Програма за подготовка на военнослужещи от Сухопътните войски за придобиване на първо сержантско звание - Първи модул”.
Част от наученото обучаемите демонстрираха още по време на текущото оценяване. На 10 и 11 юли 2013 г. по време на изпитите по огнева, тактико-специална, строева и физическа подготовки военнослужещите бяха оценявани от отделни комисии под общото председателството на подполковник Любомир Вачев - началник на щаба на ЦПС. По време на подготовката, и по време на изпитите всички ... още
 
На 10 юли 2013 г. комисия от дирекция „Операции и подготовка” от Щаба на отбраната посети военно формирование 52 740 Хасково. Комисията в състав полковник Димитър Вълчев Димитров – За началник на отдел „Бойна готовност и мобилизационно развръщане” и подполковник Станимир Иванов Атанасов – главен експерт в отдел „Бойна готовност и мобилизационно развръщане” направи проверка на Формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията при бедствия (ФОППБ). Целта на проверката бе да се провери планирането, нивото на подготовка, състоянието на техниката и имуществото заделени за използване от ФОППБ.
Командирът на батальона подполковник Данчо Николов изнесе брифинг за дейността на модулните формирования във ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени