• Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в Асеновград издигнаха националното знаме на площад „Академик Никoлай Хайтов” по повод 24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

  • Командно-щабно учение „Тримонциум 2024“ на Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка (IEL MILU)

  • Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас

   
   
НОВИНИ
По повод на тържественото честване на 128-ата годишнина от Сръбско-българската война и Празника на Сухопътните войски - 19 ноември и 40 годишнината от създаването на КСВ, на 14.11.2013 г. в Централния военен клуб Ръководството на Сухопътните войски проведе традиционна среща с генерали от резерва, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов изнесе брифинг на тема „Основни насоки в дейността на СВ през 2013”
„Възползвам се от повода в навечерието на нашия празник да изразя моето уважение към всички Вас за всичко направено от Вас през годините за развитието, укрепването и усъвършенстването на Сухопътните войски”, каза в приветствието си генерал-майор Нейко Ненов.
От името ... още
Днес, 15.11.2013 г. на УП „Сливница” под патронажа на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и по инициатива на българския общонароден съюз „Бойна дружба’ с председател о.з. Явор Генов се проведе турнир по стрелба с 7,62мм автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”.
В мероприятието, което е част от програмата за честване на празника на Сухопътните войски-19 ноември, участваха представители на военно патриотичните съюзи и асоциацията на военните аташета акредитирани за Република България.
В стрелбата с 7,62мм автомат „Калашников” на първо място се класира подполковник Брус Карсуел от асоциацията на военните аташета. Първото място в стрелбата с пистолет „Макаров” извоюва Спас Ташков от ... още
Част от тържественото честване на 128-ата годишнина от Сръбско-българската война и празник на Сухопътните войски - 19 ноември и 40 годишнината от създаването на КСВ бе походът „По стъпките на Сливнишките герои” с участието на генералите, офицерите, сержантите и цивилните служители от Командването на Сухопътните войски, военнослужещи от военните формирования на войските и представители на местната власт на община Сливница, начело с кмета на общината Васко Стоилков.
На различни етапи от похода към основната колона се присъединиха и представители на Подофицерско дружество „Гургулят – потомци”, генерали от резерва, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините, както и жители на гр. Сливница.
Началото на похода бе дадено пред ... още
Днес, 12.11.2013 г. по случай празника на Сухопътните войски, на полигон „Люляк” се проведе традиционния турнир по стрелба с автомат „Калашников” за купата на Командира на Сухопътните войски и турнир по стрелба с пистолет „Макаров” за представителите на СМИ.
В турнира участваха отбори от състава на военните формирования 24150-Стара Загора, 34750-Карлово, 32990- Пловдив,  22220-Сливен, 24490-Асеновград, 24620-Свобода, 28880 – Белене, 42600-Мусачево, 46690-Пловдив и  26400-Благоевград.
На първо място в прецизната стрелба с 9мм пистолет „Макаров” е отборът на военно формирование 32990-Пловдив, на второ място военно формирование 24150 – Стара Загора и на трето място е отборът на военно формирование 22220 ... още
Днес 11.11.2013 г. Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски изнесе концерт за военнослужещите и цивилните служители от командването на Сухопътните войски. Инициативата, която е част от тържественото отбелязване на празника на Сухопътните войски-19 ноември, бе предшествана от церемония по награждаване на военнослужещи и цивилни служители от командването на Сухопътните войски по повод на предстоящия празник на най-големия вид Въоръжени сили.
За  постигнати високи резултати в служебната дейност командирът на Сухопътните войски генерал - майор Нейко Ненов награди с грамота бригадните генерали Красимир Кънев и Андрей Боцев, полковник Гошо Мерджанов, подполковниците Александър Дзипалски, Станимир Христов, Стоян Стоянов, Георги Нейков, Димитър Митев, Красимир ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени