• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси, открити в град Пловдив

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси, открити в землищата на с. Ясеново и с. Бели бряг област Стара Загора

  • Участие на военнослужещи от Сухопътните войски в състезание по динамична стрелба „SHADOW SBW Cup 2023“

   
   
НОВИНИ
 
На 17.09.2012 г. в Министерството на отбраната се проведоха протоколни  срещи за представяне на  новоназначените военни аташета на ФР Германия  подполковник Бертолд Айзенрайх и на Р Унгария подполковник Золтан Кока.
По време на разговорите  Заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов и началникът на сектор „Военно сътрудничество” в Канцеларията на Командира на Сухопътните войски полковник Ивайло Братойчев запознаха новоназначените военни аташета със състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски на Българската армия.
Обсъдено бе и двустранното военно сътрудничество на Сухопътните войски Българската армия  със Сухопътните войски  на ФР Германия  Република Унгария.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев поздрави с успешното представяне участниците в държавното военно първенство по лека атлетика за 2012г, което се проведе на стадиона в Сливен от 12 до 14 септември.
В обръщението си съм тях той каза:”Организационният комитет за провеждането на първенството оценява положително вашето участие и постигнатите резултати. Вие се представихте достойно и защитихте престижа на вашите клубове и този на военните формирования, в които служите. Изказвам своята благодарност и към вашите командири за проявеното разбиране и съдействието, което са оказали за подготовката и участието ви в това първенство. Благодарност заслужават и домакините в този град в лицето на кмета инж. Кольо Милев и командира на Център за подготовка на ... още
На 13.09.2012 г. в 9.00 часа на стадиона в Сливен беше открито държавното военно първенство по лека атлетика за 2012 г. С изпълнение на Военния духов оркестър на Център за подготовка на танкови подразделения, вдигане на националния флаг, приветствени думи и комбинация от воинска точност и състезателен хъс беше даден тържественият старт, а минути след това и спортният.
Първенството се провежда по линия на Национална военна спортна федерация с председател вицеадмирал Пламен Манушев и под ръководството на организационен комитет с председател командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник-председател бригаден генерал Марин Начев и членове: полковник Христо Зафиров, подполковник Венелин Дерибеев, Матей Масов и секретар Николай Крулев.
Индивидуално и ... още
Днес, 13 септември, личният състав на военно формирование 28880 -Белене и военно формирование 44220 – Пловдив от състава на Сухопътните войски, отбелязват Празника на Инженерни войски.
Празничните мероприятия започнаха в 10:00 часа с тържествено събрание и продължиха със спортни мероприятия.
По повод празника на Инженерни войски със заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев бяха наградени военнослужещи, показали отлични резултати в учебно-бойната дейност. Наградени бяха военнослужещи и от командира на военно формирование 28880 – Белене, полковник Иван Стоянов.
На мероприятията, организирани по случай празника присъстваха заместник-кмета на Община Белене г-н Момчил Спасов, председателя на общински съвет г-н Стефан Николов ... още
Днес, 13.09.2012 г. продължават действията на модулно формирование  в потушаването на пожара в с. Горно Раково, община Невестино, област Кюстендил. В борбата с огнената стихия се включиха 40 военнослужещи от състава на военно формирование 26400-Благоевград и 4 броя високо проходими автомобила. Районът на действие на модулното формирование е землището на с. Горно Раково, община Невестино, област Кюстендил. Общ ръководител и координатор с кризисния щаб от състава   на военно формирование 26400 е майор Истилиян Дуков, а ръководител на модулното формирование е капитан Будин Каньов.
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени