• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
На 07.03.2014 г. на тържествена церемония по приемане и сдаване на длъжността „Командир на 1- ви разузнавателен батальон”, майор Добромир Дамаков прие официално командването на военно формирование 24620 – Свобода от подполковник Пламен Ганев. На церемонията присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, комисия предвождана от заместник – началника на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов и представители на община Чирпан, на РСПБЗН, на Гарнизонния военен клуб и на военно патриотичните съюзи в град Чирпан.
В обръщението си към военнослужещите генерал-майор Ненов благодари на подполковник Ганев за професионализма и всеотдайността по време на неговата служба, и очакванията си от новия командир майор Дамаков да продължи ... още
УВАЖАЕМИ ДАМИ – ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ,
ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
 
За мен е удоволствие от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да Ви поздравя най-сърдечно по случай международния ден на жената – 8 март.
Днешният ден е символ на високото обществено признание на ролята на жената и майката в семейството, обществото и нейния неоценим принос за развитието ни като нация и народ.
В последните години жените намират все по-голямо място в Българската армия, където заемат различни отговорни длъжности. Със своята добросъвестна работа и старание те са спечелили уважението на своите колеги и споделят наравно с тях трудностите в напрегнатите армейски делници. Ярък пример в това отношение сте и ... още
На 07.03.2014 г. в Център за подготовка на специалисти (ЦПС) седем военнослужещи от Сухопътните войски приключиха обучението си по „Специална военна подготовка” за придобиване на военно-отчетна специалност и квалификация за механик водачи. Те са от формирования в Карлово, Казанлък и Ямбол. Според подполковник Белчев – командир на Център за подготовка на механик-водачи на бойни бронирани машини от състава на ЦПС, седемте военнослужещи са едни от най-добре представилите се обучаеми до този момент.
По време на заключителните изпити те бяха оценявани от комисия под председателството на подполковник Динко Динев от отдел „Логистика” в командването на Сухопътните войски.
На 06.03.2014 г. всички жени – военнослужещи и цивилни служители от военните формирования на 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово отпразнуваха в аванс предстоящия празник 8 март – Международния ден на жената.
Всички жени – военнослужещи и цивилни служители от бригадата бяха поздравени от името на командира на Сухопътните войски и командира на 61 мбр и получиха цветя в знак на уважение.
По-късно беше организирана кулинарна изложба от домашно приготвени специалитети. Командирите на военни формирования, в ролята на дегустатори, оцениха и класираха най-вкусните ястия.
На 05.03.2014 г. във военно формирование 24620 – Свобода се проведе работно посещение на американски военнослужещи от Европейското командване на САЩ в изпълнение на „Плана за съвместна българо – американска подготовка и учения в страната и в чужбина за 2014г.”
На брифинга началникът на щаба майор Георгиев запозна контактната група със задачите, мисията и оперативните възможности на военното формирование, както и с целите, които се изпълняват. Участниците в брифинга обсъдиха въпроси от взаимен интерес.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени