• Формирование от Сухопътните войски чества своя празник

  • Военнослужещи от Сухопътните войски с благотворителна проява в навечерието на Великден

  • Подготовка по „Специална лична защита“ на военнослужещи от Сухопътните войски, съвместно със Служба „Военна полиция“

   
   
НОВИНИ
 
На 10.07.2013 г. във в.ф. 24620 – Свобода се проведе работно посещение на американски военнослужещи в изпълнение на мероприятие „BGRUAE 1300610 ICE – Operational Intel Assessment” от плана за двустранно сътрудничество с ЕК на ВС на САЩ.
На брифинга, командирът на военното формирование подполковник Ганев запозна Военно – контактната група със задачите, мисията и оперативните възможности на военното формирование, както и с целите, които се изпълняват. Представена им бе практиката, опита в подготовката на подразделенията и участието на разузнавателните тимове в мисии зад граница.
         В ранния следобед главния сержант на военното формирование старшина Дилян Димитров, представи ... още
 
На 10 юли на полигон „Ново Село” продължиха тренировките от  съвместната многонационална подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES - 13”. В занятието взеха  участие български, американски, сръбски и румънски пехотни взводове.
Българския взвод беше в състав 30 военнослужещи с командир на взвод лейт. Георги Перчемлиев. Заместник-командир на взвод беше ст. серж.Филип Ублеков и командири на отделения ст. серж.Иван Шумански и серж. Иван Делов.
 Темaта на занятието беше - «Отделението в настъпление». За целта отделенията упражниха бойни стрелби с българско и американско оръжие. Бе извършена и тренировка по извикване на огъня на артилерията.
 
На 09.07.2013 г. от 18:00 часа в  гр.Сопот  се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Иван Вазов по повод 163-та годишнина от рождението му. На честването присъстваха Любомир Левчев -поет и писател, носител на тазгодишната националната литературна награда „Иван Вазов”, народните представители Пламен Славов и Николай Петков,  представители на областна и общинска администрации и гости на общината. Приветствие  произнесе  кмета на община Сопот господин  Веселин Личев, а слово -  носителя на Национална литературна награда „Иван Вазов”.
 В знак на признателност венци и цветя поднесоха военнослужещи военно формирование 34750 Карлово и деца от детски и младежки парламент Сопот. ... още
 
На 9 юли на полигон „Ново Село” се състояха поредните тренировки от  съвместната многонационална подготовка „BLACK SEA ROTATION FORCES - 13”. В занятието взеха  участие български, американски, сръбски и румънски пехотни взводове.
Българския взвод беше в състав 30 военнослужещи с командир на взвод лейт. Георги Перчемлиев. Заместник-командир на взвод беше ст. серж.Филип Ублеков и командири на отделения ст. серж.Иван Шумански и серж. Иван Делов.
 Темaта на занятието беше - «Настъпление».
За целта отделенията упражниха бойни стрелби с българско и американско оръжие.
 
 
В тържествена обстановка на 5 юли 2013 г. в Център за подготовка на специалисти(ЦПС)-Сливен 43-ма новоприети военнослужещи от военно формирование 22 180 –Казанлък, получиха документи за завършена успешно начална военна подготовка.
Техните изпити по тактическа, огнева, физическа и строева подготовка и устави се състояха в края на миналата седмица на огневи комплекс „Батмиш” и на площадките и учебните зали на формированието.
Обучението се проведе под ръководството на подполковник Ангел Атанасов. През този период командир на ротата с обучаеми бе капитан Петко Бурлаков, а взводни командири - старши лейтенант Николай Николов и старши лейтенант Владимир Делчев. Според тях това ново попълнение на войсковите редици се справя добре. Такова е ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени