• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси, открити в град Пловдив

  • Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси, открити в землищата на с. Ясеново и с. Бели бряг област Стара Загора

  • Участие на военнослужещи от Сухопътните войски в състезание по динамична стрелба „SHADOW SBW Cup 2023“

   
   
НОВИНИ
 
На 20 септември 2012г беше обявено приключването на операция „Чист хоризонт“. Това стана на пресконференция, в която участваха заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. Тя се проведе в заседателната зала на Областната администрация в гр. Ямбол и в нея ще участваха и областните управители на Ямбол - и Сливен – Марин Кавръков.
Военнослужещите от Сухопътните войски успешно приключиха прочистването на района на „Производствено - складова база Стралджа – Мараш“, което продължи от 13 юни 2012 г. до 14 септември 2012 г. в изпълнение на заповед на министъра на отбраната Аню Ангелов. Изпълнявайки третата мисия на ... още
 
На 19 септември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 28610 - София, с ръководител старши лейтенант Иван Панайотов унищожи 1 брой авиационна бомба, открита на ул. “Суходолска” и ул. “Безименна” в кв. “Западен парк” на гр. София.
Същият ден формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52740 – Хасково с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов унищожи 1 брой артилерийски изстрел за стрелба със 100 мм танково оръдие. Боеприпасът е открит в кладенец на изхода на гр. Момчилград, област Кърджали. Транспортиран е от военнослужещите и е унищожен в района на село Подкова, община  Момчилград.
 
На 18 септември 2012г., в Сливен, по инициатива на община Сливен, военно формирование 22 220 – Сливен и  СОСЗР,  тържествено беше отбелязано  100 години от Балканската война и 100 годишнината от създаването на Трета българска армия.
 Гости на тържествата бяха областният управител на област Сливен Марин Кавръков, кметът на  Русе Пламен Стоилов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов,  командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и началникът на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Цветан Харизанов,
В тържествата взеха участие бившите командващи на Трета армия генерал Йордан Мутафчиев, генерал-полковник Цветан Тотомиров, ... още
 
В изпълнение на Плана за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани в Р България, днес 18.09.2012 г., се проведе среща с Командването на Сухопътни войски.
Тук те се срещнаха със заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов, началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев и представители на отделите и секторите в Командването на Сухопътните войски.
Представителите на военно-дипломатическия корпус бяха запознати с историята, състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски. По време на срещата те проявиха интерес към дейността по формирането и подготовката на батальонните бойни групи.
В програмата на военните аташета е предвидено да посетят военно формирование 28610 – ... още
 
На 18 септември Сливен ще чества две юбилейни годишнини – 100 години от Балканската война и 100 години от създаването на Трета българска армия.  Тържествата са организирани от Инициативен комитет, чийто председател е кметът на град Сливен Кольо Милев.
Програмата започна в 12 часа с откриване на изложба в къща „Миркович” под надслов „Балканската война през погледа на художника”. Картините са от фонда на сливенската художествена галерия.
Отбелязването на двете годишнини ще продължи в 17 часа с полагане на венци и цветя пред паметника на 7-ми конен полк „Орлето” и с официално откриване в 17:30 часа на паметна плоча - 100 години Трета армия пред сградата на Военния съд.
Вечерната тържествена програма ще ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени