• Военнослужещите от Сухопътните войски вече 6-ти ден се борят с пожарите, разразили се на територията на страната

  • Още едно формирование от Сухопътните войски се включи в борбата с огнената стихия, разразила се в страната

  • Обръщение на командира на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков

   
   
НОВИНИ
Под патронажа на министъра на отбраната Ангел Найденов, от 16 до 22 март, в курортния комплекс Пампорово ще се проведе ски-лагер за деца на военнослужещи и граждански лица, загинали при или по повод изпълнение на служебния си дълг. В продължение на една седмица, повече от 50 деца, ученици и студенти на възраст от 5 до 25 години ще бъдат обучавани от професионални ски-инструктори на „Пампорово“АД и придружавани от военнослужещи от 101-ви алпийски батальон от състава на 68-ма бригада Специални сили на Сухопътните войски.
С идеята „Да подарим незабравим спомен на нашите деца!“ членовете на Сдружението на жените военнослужещи, с подкрепата на Министерството на отбраната, Командването на Сухопътните войски и „Пампорово АД“,  за втори пореден път ... още
Днес, 13 март 2014 г., съгласно „План за подготовката на Сухопътните войски за 2014 година” се проведе учебно-методически сбор на главния сержант на Сухопътните войски старшина Любомир Ламбов.
В него взеха участие главните сержанти на военните формирования от състава на Сухопътните войски, офицери и главният юрисконсулт от Командването на СВ.
По време на учебно-методическия сбор бяха представени презентации по следните теми: „Ролята на сержанта в процеса на индивидуалното обучение на войници и сержанти” – от главния сержант на военно формирование 28880 – Белене старшина Стефан Димов и „Сержанта – лидер в малката бойна група” – от главен сержант на военно формирование 32990 – Пловдив старшина Данчо ... още
Днес, 13.03.2014 г. от 11.00 ч. пред паметника на Лайош Кошут  в гр. Шумен се проведе ритуал по полагане на венци по случай Националния празник на Република Унгария. В ритуала взеха участие, военнослужещи от военно формирование 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов.
На церемонията присъстваха посланикът на Република Унгария у нас г-н Андраш Клейн и придружаващите го делегати, кметът на град Шумен г-н Красимир Костов и заместник-кметът по културата г-жа Живка Тонева.
Бяха поднесени венци и цветя от община Шумен, Шуменския военен гарнизон, областна администрация Шумен и посланника на Република Унгария.
Лайош Кошут е виден унгарски революционер, който след провала на Унгарската революция избягва в България в гр. Шумен. Духовните връзки между ... още
На 10 и 11.03.2014 г. в гарнизон Асеновград се проведоха тържества, посветени на Деня на Ракетните войски и артилерията на Българската армия – 11-ти март, честването на 101 години от Балканската война и овладяването на Одринската крепост, както и 86 години от създаването на Четвърти артилерийски полк.
Мероприятията във връзка с честването на празника започнаха на 10-ти март, с церемония по награждаване на  отличили се военнослужещи и цивилни служители от командира на 4-ти Артилерийски полк, полковник Димитър Илиев. Наградите бяха осигурени от кмета на община Асеновград – доктор Емил Караиванов.
  На 11-ти март от 09.50 часа, Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили поздрави артилеристите с изпълнение на военни маршове.
От 10.30 ... още
Сведение за извършените дейности и изразходваните материали за изграждане на инженерното възпрепятстващо съоръжение на държавната граница от 04.03. до 09.03.2014 г., както следва:
1.       Състав на групата.
Личен състава участващ в операцията – 87 военнослужещи.
Техника – 45 единици.
 
2.       Изпълнени задачи:
От 08.03.2014 г. започна монтирането на оградна мрежа на второстепенна ограда и първия ред от спирала „Бруно”.
Продължат дейностите по прочистване на линията на инженерното съоръжение от скали, храсти и дървета и трасиране на оста на инженерното съоръжение.
 
2.1.    По доставка на материални средства.
Изпълнява ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени