• Военнослужещи от 4-ти артилерийски полк в Асеновград издигнаха националното знаме на площад „Академик Никoлай Хайтов” по повод 24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност

  • Командно-щабно учение „Тримонциум 2024“ на Многонационалното интегрирано логистично формирование за обща инженерна поддръжка (IEL MILU)

  • Военнослужещи от Сухопътните войски разузнаха и унищожиха невзривен боеприпас

   
   
НОВИНИ
На 14.10 и 15.10.2013 г. командирът на Сухопътните войски  генерал-майор Нейко Ненов присъства на провеждането на полевото лагерно обучение на военнослужещи от Четвърти артилерийски полк – Асеновград на учебен полигон „Корен”. В групата на командира на Сухопътните войски бяха полковник Груди Ангелов – началник на отдел „Бойна подготовка на войските” в Командване на Сухопътните войски, полковник Руси Русев – началник на сектор „Подготовка на артилерийските формирования” и подполковник Петър Кръстанов.
          Като представители на старшите инстанции присъстваха полковник Георги Иванов – държавен експерт в отдел „Операции и сертификация” в Щаба по Отбраната ... още
На 12.10.2013г. в село Стойките област, Смолян с военен ритуал беше открит паметник на героя от Балканската война редник  Стефан Чернев. Редник Стефан Чернев е роден през 1890г. в село Стойките, област Смолян. По  време на Балканската война е мобилизиран. На 09.10.1912г. редник Стефан Чернев загива геройски при село Елещница, Разложко в неравна битка.
Военният ритуал започна с издигане на Националното знаме. След това беше отслужена заупокойна молитва от смолянски свещеници. Бяха поднесени много венци и цветя от народни представители, гости и родственици на редник Стефан Чернев.
На ритуала присъстваха За командирът на 68 бригада Специални сили полковник Михаил ПОПОВ, главният експерт по войнишките паметници в Министерството на отбраната Иво Антонов, ... още
От 10.10. до 11.10.2013г. на градския стадион «Васил Левски» в град Карлово се проведоха финалите на Държавното военно първенство по футбол за мъже. В състезанието участваха отборите на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, 2 мбр - Стара Загора, НВУ «Васил Левски» - Велико Търново и 68 бригада Специални сили -Пловдив.
На първо място се класира отборът на 61 Стрямска механизирана бригада след победа над тима на НВУ «Васил Левски» - Велико Търново. Третото място заеха представителите на 2 мбр - Стара Загора, които се  наложиха над състава на 68 бригада Специални сили – Пловдив.
Достойно представилите се състезатели и завоювалите призови места участници бяха наградени с купи, медали и грамоти.
На 11.10.2013 г.  в Център за подготовка на водачи и логистични специалисти(ЦПВЛС)-Русе приключи обучението на военнослужещи от Сухопътните войски. Седем от тях получиха документи за водачи, превозващи опасни товари (АДР), осем за специалисти по ремонт и обслужване на автомобилна техника.
Център за подготовка на водачи и логистични специалисти(ЦПВЛС)-Русе е в състава на Център за подготовка на специалисти – Сливен.
На 11.10.2013 г. в Център за подготовка на специалисти –Сливен приключи поредно обучение на 22-ма военнослужещи от Сухопътните войски, които са от състава на военните формирования в Карлово, Хасково и Сливен. 11 от тях получават документи за водачи на  МТЛБ и 11 за водачи на БМП-1. Документите връчи заместник-началникът на щаба на в.ф. 22220 капитан Румен Дичев, който подчерта, че наученото в центъра е едно положително начало, което трябва ежедневно да се усъвършенства.
Голяма част от военнослужещите, преминали обучението по втори модул са новоприети военнослужещи. Те вече са минали своята първоначална подготовка, а сега обучението им е за специалност. От настоящото обучение половината от тях са с оценка „удовлетворителен”, другата половина са с оценка ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени