• Тържествено отбелязване на 76 години от създаването на военно формирование 22160 – Плевен

  • Артилеристите от 4-ти артилерийски полк честваха Света Варвара

  • Сертификация на моторизирана пехотна рота от Сухопътните войски към усилените сили за отговор на НАТО (eNRF) и към силите за бърз военен отговор на ЕС (EUMRR)

   
   
НОВИНИ
На 05.11.2012 г. командирът на 61мбр бригаден генерал Димитър Шивиков се срещна с представители на неправителствени организации от община Карлово.
В конферентната зала на военния  клуб присъстваха полк./з/ Антон Мерудийски – председател на Общинския съвет на СОСЗР Карлово, полк./з/ Ненко Чернооков – председател на Съвета на командирите в гарнизон Карлово и член на ИБ на СОСЗР Карлово, подп./р/ Веселин Ангелов – главен експерт ВК Карлово и председател на клон Карлово на Асоциацията на Сухопътните войски на България, общински съветник община Карлово, подп./р/ Петко Терзийски – старши експерт "Военен отчет" Карлово и председател на Общинската организация на Съюза на ветераните, Атанаска Горанова – секретар на Общинската структура ... още
На 06.12.2012 г., във военно формирование 24620 – Свобода се състоя работна среща между представители на Съюзния корпус за бързо реагиране (Allied Rapid Reaction Corps – ARRC) на НАТО във Великобритания, генерал-майор Марсело Белачико – заместник-командир на ARRC, съпровождащия го офицер майор Дейвид Махини и представители на българския HUMINT тим, деклариран за участие в операции по поддържане на мира, във връзка с подготовката и осигуряването на заявените формирования от БА за участие в Силите за отговор на НАТО (NRF-2013).
Целта на посещението бе запознаване на чуждестранните представители с личния състав на HUMINT тима и способностите му за участие в международни операции в състава на NRF-2013, като част от съвместния корпус за бързо реагиране. Капитан ... още
На 30 ноември 2012 г. в присъствието на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов се състоя церемония по приемане/сдаване на  длъжността „Командир на УП „Корен”. Временно изпълняващият длъжността командир на военно формирование 22280 – Корен, майор Радостин Маринов официално предаде командването на новия командир подполковник Анатоли Първанов.
На церемонията присъства и комисия от щаба на Сухопътните войски, предвождана от заместник-началника на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов.
В обръщението си към военнослужещите генерал-майор Ненов благодари на майор Маринов за професионализма и всеотдайността, проявени за времето, в което е изпълнявал отговорната длъжност и пожела на новия командир подполковник Първанов ... още
На 28 и 29.11.2012г. командирът на 61 механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков посети военно формирование 42800 – Плевен.
Бригаден генерал Шивиков се срещна с личния състав на батальона, след което командирът на батальона подполковник Пламен Горанов представи брифинг за предстоящото развитие на военно формирование 42800 и изрази своята увереност, че и занапред батальонът ще продължи да решава успешно поставените задачи.
След брифинга подполковник Горанов представи на командира на бригадата ГУЦ „Николаево” като изложи подробно параметрите на полигона за стрелба с БМП и стрелково оръжие, инфраструктурата, системата за охрана и графика за използване на директрисите.
По-късно ... още
На 29 ноември 2012 г. на тържествена церемония по приемане и сдаване на  длъжността “Командир на 1 разузнавателен полк”, полковник Стоян Стоянов официално предаде командването на военно формирование 24620 – Свобода на новия командир подполковник Пламен Ганев.
На церемонията присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, комисия от щаба на Сухопътните войски, предвождана от заместник-началника на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов и представители на местната власт в гр. Чирпан – кметът г-жа Кичка Петрова, председателят на Общинския съвет г-н Христо Стефанов и началникът на Районно управление „Полиция” главен комисар Георги Георгиев.
В обръщението си към военнослужещите генерал-майор Ненов ... още
Copyright © 2023 Сухопътни войски. Всички права запазени